Veelgestelde vragen

  Vragen over Please

 • Goede vraag, maar het antwoord is niet zo eenvoudig. Allereerst bepaalt de manier waarop je met ons samenwerkt jouw tarief. Kies je voor payroll, uitzenden, salarisadministratie, onze ZZP dienstverlening of een mix hiervan? Deze diensten hebben ieder hun eigen prijsstelling. Wil je precies weten wat jouw tarief is?
  Neem even contact op met onze adviseurs voor een gepersonaliseerd kostenplaatje.

 • Zij merken alleen maar een krachtigere werkgever die meer tijd heeft voor zijn personeel. Medewerkers blijven bij jou in dienst, ontvangen een arbeidsovereenkomst met jouw logo, ontvangen het salaris vanuit jou, et cetera.

 • Heb je even…? Juiste inschaling CAO, altijd correcte arbeidsovereenkomsten en op de hoogte van wet- en regelgeving, al je personeelszaken onder één dak, ondersteuning bij goed werkgeverschap, tijdige salarisuitbetaling et cetera.

 • Een logische vraag, als ondernemer ben je altijd benieuwd naar wat iets kost. Helaas is dit echt maatwerk! Wanneer we samen een werkgeversplan voor jou maken, komen de kosten vanzelf in beeld. En zijn het kosten of is het een investering in je personeel en onderneming?

 • Goede vraag, gevalletje ‘door de bomen het bos niet meer zien’. Iedere ondernemer heeft andere wensen en behoeften. Wij brengen die van jou graag in kaart zodat we een passend advies kunnen geven.

 • Het inkijkexemplaar is misschien niet concreet genoeg voor jou, maar op basis hiervan weet je nu wel wat een werkgeversplan is. Om er echt mee aan de slag te gaan raden wij je aan om een werkgeversplan op maat aan te vragen, geheel vrijblijvend! #geenaddertjes

  Vragen over payroll

 • Werkgeversrisico’s zijn risico’s die komen kijken bij het in dienst nemen van personeel. Wist je dat een zieke werknemer je al snel €200 tot €400,- per dag kost? En wat als een medewerker langdurig arbeidsongeschikt raakt? Een flink risico voor een ondernemer. En wat dacht je van een arbeidsconflict? Of de kosten die flink kunnen oplopen wanneer je een medewerker niet conform cao hebt verloond?

  Wil je meer weten over werkgeversrisico’s en hoe je ze kunt voorkomen? Download dan ons GRATIS whitepaper ‘De 5 grootste (financiële) werkgeversrisico’s

 • Medewerkers kun je in principe te allen tijde bij Please op de payroll zetten. We zijn uiteraard wel verplicht de geldende wet- en regelgeving te volgen. Dit kan consequenties hebben voor de mogelijkheden die we je kunnen bieden. Elke situatie is anders en daarom bieden wij altijd een maatwerk oplossing.

 • Hoe kies je nu het béste payroll bedrijf? Let dan op een aantal belangrijke zaken. Er zijn tal van payroll bedrijven in Nederland, ook zogenaamde ‘payroll cowboys’ die ten eerste niet onder controle staan en ten tweede vaak niet het beste voorhebben met jouw onderneming.

  Lees op onze blog met tips waarop je moet letten als je een payroll bedrijf selecteert.

 • Sinds 1 januari 2021 hebben payroll medewerkers recht op (adequaat) pensioen indien bij de opdrachtgever tevens een pensioenregeling geldt. Tot 1 januari 2021 bouwden payroll medewerkers pensioen op in het StiPP pensioen.

 • Dit is één van de 5 grootste misvattingen, maar is niet het geval. Uiteraard betaal je voor de dienstverlening van een payroll bedrijf. Maar daarnaast zijn ook de kosten voor juridische bijstand bij arbeidszaken, Arbo-contracten en een verzuimverzekering inbegrepen. Je bespaart niet alleen kostbare tijd, maar ook bieden veel payroll bedrijven een schaalvoordeel doordat zij op grote schaal kunnen inkopen. Benieuwd wat payroll precies kost én wat in de payroll factor is inbegrepen?

 • In het kader van goed werkgeverschap kijkt Please samen met de opdrachtgever naar opleidingsmogelijkheden voor medewerkers. Daarnaast investeert Please extra in online trainingen via GoodHabitz en korting op studie bij NTI.

 • Nee. Het arbeidscontract van een payroll medewerkers heeft dezelfde rechten en plichten als een normaal arbeidscontract.

 • Als je payrollt volgen we de branche cao en het arbeidsvoorwaardenpakket die van toepassing zijn op jouw bedrijf. Dit betekent dat we alle arbeidsvoorwaarden, ook wat betreft ziekte, uit deze cao of arbeidsvoorwaardenpakket toepassen op de arbeidsovereenkomst van de medewerker. Op deze manier is er geen verschil tussen een zieke medewerker die bij jou in directe dienst is, of een zieke medewerker die bij een payroll bedrijf in dienst is.

 • Nee, werkgeversverplichtingen dienen altijd te worden voldaan. Echter neemt een HR-, payroll- of uitzendbedrijf deze verplichtingen over van een ondernemer. Zij dragen dus de risico’s en verantwoordelijkheden.

 • Ja, dat kan. Een medewerker is niet verplicht een payroll contract te accepteren. Je kunt dan besluiten de medewerker zelf in dienst te nemen, mits je hiervoor de juiste voorzieningen hebt. Of je kiest ervoor de medewerker niet in dienst te nemen. Wil je een medewerker met een vast contract een payroll contract aanbieden en weigert de medewerker dit, dan kun je de medewerker niet dwingen. Je kunt echter wel de medewerker meer bekend maken met de voordelen van payroll en uitleggen waarom jij ervoor kiest om samen te werken met een payroll bedrijf.

 • Binnen een payroll constructie is het payroll bedrijf de juridisch werkgever. De ondernemer die zijn personeel bij een payroll bedrijf onderbrengt verzorgt de dagelijkse aansturing van de medewerkers op de werkvloer. Alle overige personele zaken worden overgenomen door het payroll bedrijf.

 • Via payroll moet je na 3 tijdelijke contracten in 3 jaar tijd een contract voor onbepaalde tijd aanbieden. Ook een contract voor onbepaalde tijd kun je aanbieden via een HR-, payroll- of uitzendbedrijf. Wil je jouw personeel 4 jaar flexibel in kunnen zetten. Lees hier dan meer over de uitzenddienstverlening van Please.

 • Payroll is al interessant vanaf 1 medewerker en biedt met name een oplossing wanneer je:

  • af wilt van de administratieve rompslomp;
  • de risico’s van zieke medewerkers wilt beperken;
  • je personeelszaken goed wilt regelen.
 • Payroll biedt twee contractvormen, namelijk een contract voor bepaalde tijd (tijdelijk contract) en een contract voor onbepaalde tijd (vast contract).

 • Als een payroll medewerker arbeidsongeschikt raakt neemt het payroll bedrijf alle begeleiding omtrent het re-integreren van de medewerker en de processen die verplicht gesteld worden door de Wet Verbetering Poortwachter van je over. Daar heb je als opdrachtgever geen omkijken naar. Je wordt wel op de hoogte gehouden over de re-integratiemogelijkheden bij jouw onderneming. Lees hier verder over arbeidsongeschiktheid van werknemers.

 • Met ingang van de WAB kun je als werkgever maximaal 3 tijdelijke contracten in 3 jaar tijd aanbieden, daarna volgt een contract voor onbepaalde tijd. Hier kan bij cao van worden afgeweken. Na 6 maanden contractonderbreking begint de keten van contracten weer opnieuw. Ook hier kan bij cao van worden afgeweken; bijvoorbeeld indien sprake is van seizoenswerk dat maximaal negen maanden per jaar kan worden gedaan.

 • Maximaal flexibel personeel inzetten (tot 4 jaar) is niet meer mogelijk via payrolling. Wil je als ondernemer toch gebruikmaken van maximale flexibiliteit als het aankomt op contractvormen? Dan kies je voor uitzenden. De werknemer wordt dan geworven door het uitzendbedrijf en niet exclusief aan je ter beschikking gesteld.
  Lees hier hoe je jouw personeel flexibel inzet door middel van de uitzenddienstverlening van Please.

 • We spreken van een payrollkracht als het payroll-/uitzendbedrijf niet betrokken was bij de werving en selectie van de medewerker, én als de medewerker exclusief ter beschikking wordt gesteld aan dezelfde opdrachtgever.

 • Op het contract van een payrollmedewerker zijn dezelfde arbeidsvoorwaarden van toepassing zoals bij normale medewerkers in dienst van een opdrachtgever. Dit betreft zowel de primaire als secundaire arbeidsvoorwaarden. Hiervoor kijken we naar de verplicht gestelde branche cao (indien van toepassing) én een eventueel arbeidsvoorwaardelijk reglement dat van toepassing is op het bedrijf waar de payrollmedewerker werkt. Is er géén cao van toepassing (zoals bijvoorbeeld in de zakelijke dienstverlening) en zijn er geen specifieke arbeidsvoorwaarden bij de opdrachtgever, dan gelden minimaal de arbeidsvoorwaarden zoals de wet deze voorschrijft.

 • Sinds 1 januari 2020 hebben payroll- en uitzendkrachten niet meer dezelfde rechtspositie en arbeidsvoorwaarden. De WAB (wet arbeidsmarkt in balans) bracht toen namelijk onderscheid aan tussen payrollkrachten en uitzendkrachten. Hierdoor is de cao voor uitzendkrachten (ABU of NBBU) niet langer van toepassing op payrollkrachten. Payrollkrachten hebben nu dezelfde rechtspositie als iedere andere medewerker en volgen de verplicht gestelde branche cao (indien deze er is) dat van toepassing is op het bedrijf waarin de payrollkracht werkt.

  Vragen over salarisadministratie

 • Met Please Salarisadministratie kun je onbezorgd groeien, je kunt eenvoudig je eigen pakket samenstellen, je weet zeker dat alles goed geregeld is, je behoudt maximale binding met je medewerkers en je houdt meer tijd over om te ondernemen. Lees meer wat het uitbesteden van jouw salarisadministratie aan Please jou oplevert.

 • Bij Please besteed je je salarisadministratie al uit vanaf 11 euro per medewerker per maand. Wil je meer uitbesteden aan Please, dan kies je heel gemakkelijk voor extra toppings.

  Benieuwd naar een specifiek kostenoverzicht, afgestemd op jouw bedrijf en wensen? Bereken jouw salarisadministratie tarief.

 • Een goede salarisadministratie bespaart je vooral veel tijd en zorgt ervoor dat je eenvoudig kunt opschalen.

 • Je salarisadministratie uitbesteden kost geld, dat klopt. Maar als het goed is, bespaart het je ook geld. Geld in de vorm van tijd (en dus loonkosten) én in de vorm van een eventuele boete als je een fout maakt in het afdragen van premies of het betalen van het juiste loon. Hier komt nog eens bij dat je je ook geen zorgen hoeft te maken om eventuele softwarelicenties.

  Bij Please bepaal je zelf hoeveel je betaalt, afhankelijk van je pakketkeuze. Bereken hier jouw salarisadministratie tarief.

 • Ja, dat kan zeker. Je stelt zelf je pakket samen en bepaalt zo hoeveel wij van jou over mogen nemen.

 • Veel ondernemers kiezen ervoor hun salarisadministratie uit te besteden aan een accountant of salarisadministratiekantoor omdat het nogal wat kennis én tijd vergt. En tijd is geld. Een salarisadministratiekantoor heeft alle processen geautomatiseerd en bakken met kennis in huis. En dat scheelt! Twijfel je of je het beter zelf kunt blijven doen of kunt uitbesteden? Je leest het in deze blog.

  Uitbesteden of in eigen beheer houden?

 • Een salarisadministratie/loonadministratie omvat alle financiële en fiscale gegevens van je personeel. Lees hier uitgebreider wat salarisadministratie is én waar je op moet letten.

  Alles over ‘Wat is salarisadministratie

 • Nee, dat is het zeker niet. Please is een aanvulling op de accountant. Want met een werkgeverspartner zoals Please heb jij, naast een partner voor de financiën, ook een partner voor het werkgeverschap die je daarin ondersteunt. Van ondersteuning bij werving & selectie tot en met het juist verlonen en het binden en behouden van je medewerkers. Denk hierbij aan het opstellen van arbeidscontracten, verzuimbegeleiding, urenregistratie, salarisuitbetaling en tools voor het maken van planningen, werkinstructies en het communiceren met je personeel. Een partner die je met recht een partner kunt noemen. Een partner die je vooruit helpt. Je kracht geeft. En zorgt dat werkgeven rendeert.

 • Deze twee termen worden vaak door elkaar gehaald. Maar hoe zit het nou? Heel eenvoudig! Er is geen verschil. Loonadministratie en salarisadministratie zijn synoniemen van elkaar. Hetzelfde dus! Er is wél verschil tussen salaris- of loonadministratie en personeelsadministratie.

 • Heb je personeel in dienst? Dan ben je verplicht een personeelsadministratie bij te houden en minimaal 7 jaar te bewaren. Hierin neem je alle gegevens van je personeel op. Denk aan persoonsgegevens, id-bewijzen en (wijzigingen in de) arbeidsovereenkomsten, maar ook de verlof- en verzuimadministratie zijn onderdeel van de personeelsadministratie.

 • Een loonadministratie/salarisadministratie omvat alle financiële en fiscale gegevens van je personeel. In je loonadministratie houd je alles bij om goede loonstroken en jaaropgaves te kunnen maken voor je personeel. Denk aan een overzicht van het bruto salaris, vakantiedagen, declaraties, vergoedingen voor bijvoorbeeld reis en verblijf of inhoudingen voor een auto van de zaak. Heb je personeel in dienst dat loon ontvangt? Dan ben je verplicht een loonadministratie bij te houden en loonbelasting en premies af te dragen.

  Vragen over uitzenden

 • Maximaal flexibel personeel inzetten (tot 4 jaar) is niet meer mogelijk via payrolling. Wil je als ondernemer toch gebruikmaken van maximale flexibiliteit als het aankomt op contractvormen? Dan kies je voor uitzenden. De werknemer wordt dan geworven door het uitzendbedrijf en niet exclusief aan je ter beschikking gesteld.
  Lees hier hoe je jouw personeel flexibel inzet door middel van de uitzenddienstverlening van Please.

 • Als je kiest voor de uitzenddienstverlening van Please hoef je eigenlijk alleen nog maar aan te geven dat jij op zoek bent naar personeel. De rest doen wij en dat levert jou het volgende op:

  • Al je werkgeverszaken gewoon goed geregeld
  • Minder risico’s
  • Maximaal flexibele contracten: tot 4 jaar
  • Inzicht in je all-in personeelskosten

  Ontdek hier alle voordelen van uitzendkracht.

 • Als je een uitzendkracht inleent betaal je een vast tarief per gewerkt uur. Dit tarief bestaat uit het brutosalaris van de medewerker en de afgesproken factor. De precieze factor is o.a. afhankelijk van jouw branche en wensen. Bijvoorbeeld meer eigen risico betekent automatisch een lagere factor. Eigenlijk heel logisch.

  Wil je precies weten wat jouw uitzendtarief is? Neem even contact op met onze adviseurs voor een gepersonaliseerd kostenplaatje of lees meer in deze blog over de kosten van uitzenden.

 • Volgens het fasensysteem van de ABU kun je de eerste 52 gewerkte weken een onbeperkt aantal flexibele contracten aanbieden (fase a). Hierna volgt fase b, hierin kun je maximaal 6 contracten in 3 jaar bieden. Daarna volgt een contract voor onbepaalde tijd (fase c).

 • Uitzenden is geschikt voor werkgevers die op zoek zijn naar maximale flexibiliteit. Het is geschikt voor iedere mkb-ondernemer, ongeacht in welke branche je werkzaam bent. Of je nu een grote zakelijke dienstverlener bent of net de eerste medewerker van je kledingzaak wilt aannemen, samenwerken met een partner voor je personeelszaken is altijd relevant en biedt volop voordelen. En zeker als je wilt dat je personeelszaken goed geregeld zijn, je personeel 4 jaar flexibel in wilt zetten, piek en ziek gemakkelijk wilt opvangen én risico’s tot een minimum wilt beperken.

 • Het grootste verschil tussen een uitzendkracht en een payrollkracht is de manier waarop de werknemer wordt geworven en geselecteerd. Een payrollkracht wordt geworven door de opdrachtgever zelf, een uitzendkracht wordt geworven door een externe partij. Vaak een uitzendbureau, detacheringsbureau of een werkgeverspartner zoals Please.

  Daarnaast wordt een uitzendkracht niet exclusief ter beschikking gesteld aan een ondernemer. Een payrollkracht wel. Ten derde is de inlenersbeloning van toepassing op de arbeidsovereenkomst van een uitzendkracht. Bij een payrollkracht gelden álle arbeidsvoorwaarden van het bedrijf waar de payrollkracht werkt. Lees hier meer over het verschil tussen uitzenden en payrolling.

 • Een uitzendkracht is een werknemer die werkt op basis van een uitzendovereenkomst. Uitzendkrachten hebben een arbeidsovereenkomst met een uitzendbureau, detacheringsbureau of een werkgeverspartner zoals Please, maar staan op de werkvloer van een opdrachtgever (ondernemer).

 • Volgens de ABU cao voor uitzendkrachten heeft een uitzendkracht minimaal recht op:

  • jaarlijks 25 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband;
  • 8,33% vakantiebijslag;
  • 70% of 90% loondoorbetaling tijdens het eerste ziektejaar (bij een loondoorbetalingsplicht);
  • verlofregelingen;
  • de inlenersbeloning
 • Bij Please hanteren we de ABU cao voor uitzendkrachten. Meer weten? Lees het artikel ‘Cao en inlenersbeloning voor uitzendkrachten.

  Vragen over ZZP

 • Als je een ZZP’er via Please aan het werk zet in jouw organisatie betaal je een vaste opslag of vast percentage op het uurtarief van de ZZP’er. In ruil daarvoor krijg je toegang tot Aybler, stellen wij de ZZP-overeenkomsten op, regelen we de facturatiestroom en betalen wij jouw ZZP’ers binnen 5 dagen uit.

  Benieuwd naar jouw tarief? Plan een vrijblijvend adviesgesprek.

 • Nee, op dit moment werft Please geen ZZP’ers. Als opdrachtgever meld je heel eenvoudig een ZZP’er bij ons aan, wij doen de rest.

 • Self-billing via Please ZZP werkt heel eenvoudig. De ZZP’er boekt de gewerkte uren in Aybler. De opdrachtgever checkt en accordeert deze uren. Op basis van de geaccordeerde uren stelt Please automatisch een factuur op en betaalt deze uiterlijk de 5e werkdag van de maand uit aan de ZZP’er. De opdrachtgever ontvangt daarna een verzamelfactuur van alle ZZP’ers (en eventueel andere (uitzend- of payroll) werknemers die via Please werken).

 • Please ZZP is interessant voor iedere ondernemer die regelmatig met ZZP’ers op projectbasis werkt. Van kleine MKB’er tot grote corporate.

 • Schijnzelfstandigheid kun je voorkomen door er zeker van te zijn dat jij en de ZZP’er aan 3 voorwaarden voldoen, namelijk: geen gezagsverhouding, persoonlijke arbeid en beloning.

  Meer hierover lees je in dit artikel: ‘Alles over (het voorkomen van) schijnzelfstandigheid’

 • Als de Belastingdienst schijnzelfstandigheid constateert bij een opdrachtgever – en er is sprake van kwaadwillendheid – dan kan de Belastingdienst een boete opleggen in de vorm van correctieverplichtingen of naheffingsaanslagen. Ben je niet kwaadwillend, dan geeft de Belastingdienst tips om de situatie aan te pakken. Is er vervolgens na 3 maanden nog steeds sprake van schijnzelfstandigheid, dan wordt je alsnog beboet. Indien de rechter eraan te pas komt kan er ook een boete opgelegd worden aan de inlener/opdrachtgever.

  Voor de schijnzelfstandige geldt dat hij/zij direct – met terugwerkende kracht – niet betaalde/teveel ontvangen kortingen, premies, belastingen en boetes moet betalen.

 • De wet DBA is in het leven geroepen om “schijnzelfstandigheid” te voorkomen. De wet DBA staat voor Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties en is geïntroduceerd als vervanger van de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie). De wet DBA heeft als doelstelling om de relatie tussen de samenwerkende partijen goed af te kaderen. Een duidelijke omschrijving van het begrip “gezagsverhouding” geeft een goed beeld van de werkrelatie tussen de opdrachtgever en de opdrachtnemer. In deze wet staat de “nieuwe” zzp overeenkomst omschreven.

 • Wanneer je ZZP’ers inhuurt via Please weet je zeker dat je aan de wet DBA voldoet. Zo voorkom je de financiële risico’s van schijnzelfstandigheid. Daarnaast bespaar je enorm veel tijd door de volautomatische registratie en facturatie stroom van Please.

  Vragen over HR

 • Zodra de baby geboren is, heeft de partner van de moeder recht op zowel standaard als aanvullend geboorteverlof én betaald/onbetaald ouderschapsverlof.

 • Wanneer een vrouwelijke medewerker zwanger is, heeft zij recht op zwangerschapsverlof. Dit is geregeld in de Wet arbeid en zorg (WAZO) en valt onder de vangnetregeling van het UWV. Alles omtrent het zwangerschaps- en bevallingsverlof vind je hier.

 • Absoluut! Je kunt onze HR Professionals flexibel inzetten. Wil je een HR professionals voor een paar uur per maand? Of voor 40 uur per week. Het kan allebei. Lees hier verder over Please HR Professionals.

 • Je kunt onze HR Professionals flexibel inzetten en op ieder niveau. Ze bieden niet alleen extra kennis en slagkracht, maar werken ook met jou naar specifieke doelen toe. Zo levert jouw investering in onze expertise je ook daadwerkelijk wat op. Daarnaast hebben wij ook juridische, verzuim en backoffice experts in huis waar je op kunt terugvallen, mocht dat nodig zijn.

 • Dat is afhankelijk van je vraagstuk en de benodigde expertise. Over het algemeen betaal je een vast – marktconform – bedrag per uur voor de inzet van een Please HR Professional.
  Neem even contact op voor een gepersonaliseerd kostenplaatje via 0492-219 996.

 • Goede HR, of goede afspraken omtrent HR zorgen voor structuur, duidelijkheid en professionaliteit, maar bovenal zorgt het voor meer tevreden en meer werkgelukkige medewerkers. En wist je dat een gemotiveerd team zorgt voor wel 30% meer omzet?

 • Investeren in HR is belangrijk om de kwaliteit van je personeel en daarmee je product/dienstverlening te verbeteren. Want, alles wat je aandacht geeft groeit. Zo ook het personeel (en daarmee de organisatie als geheel). Maar, helaas is het vinden en behouden van medewerkers niet altijd gemakkelijk. Personeelstekorten zijn aan de orde van de dag. Gebrek aan uitdaging, een te hoge werkdruk en onvoldoende waardering zijn de belangrijkste redenen voor een medewerker om zich weer op de arbeidsmarkt te begeven. Blijf daarom investeren in personeel en ga aan de slag met je HRM. Uiteindelijk pluk je daar de vruchten van.

 • Ja en nee. Onze HR Professionals kunnen je prima helpen om je HR afdeling op te zetten, te laten groeien of om (tijdelijk) capaciteitstekort op te vangen. Wil je liever een in-house HR medewerker, HR adviseur of HR manager? Dan helpen we je graag bij de werving en selectie. En uiteraard kun je onze HR Professionals prima blijven inzetten als sparringpartner van je in-house HR team.

 • Een HR medewerker of HR officer ondersteunt bij de uitvoer van het HR beleid. Met Please HR Professionals haal je eenvoudig (tijdelijk) een HR medewerker in huis die concrete taken oppakt. Denk aan het opstellen van een functieprofielen, vacatureteksten, een personeelshandboek, RI&E, et cetera. Zo kun je snel schakelen en blijf je flexibel.

  Ook dit kan op interimbasis, structureel een paar uur per week of eenmalig (in projectvorm). Net waar jij behoefte aan hebt.

   

 • Een HR adviseur of HR manager werkt aan de opzet en uitvoer van het HR beleid en alles wat daarmee te maken heeft. Je kunt onze Please HR adviseurs inzetten voor eenmalig of structureel advies over het werven, selecteren, aannemen, opleiden, beoordelen en motiveren van personeel. Je blijft zelf in de lead maar krijgt praktische en concrete tips, tools en handvatten van onze HR Professionals om aan de slag te gaan met de instroom, doorstroom en uitstroom van jouw personeel. Dit advies direct in de praktijk brengen? Zet onze HR Professionals dan in op interimbasis.

 • HR is de afkorting van Human Resources, ook wel personeelszaken of P&O (Personeel & Organisatie) genoemd. HR omvat dus alles wat te maken heeft met personeel.

 • Onze HR experts bieden niet alleen extra kennis en slagkracht, maar werken ook met jou naar specifieke doelen toe. Zodat jouw investering in onze expertise je ook daadwerkelijk wat oplevert. Concreet, afgebakend vraagstuk, doen we graag. Maar wanneer je niet precies weet waar het aan schort of je vooral een bepaald doel wil bereiken, zijn wij de perfect match!

 • Dat is afhankelijk van je vraagstuk. Over het algemeen betaal je een vast bedrag per uur voor de inzet van een Please HR expert. Wanneer je project van grotere omvang is maken we graag een projectprijs voor je. Neem even contactop met onze adviseurs voor een gepersonaliseerd kostenplaatje.

 • HR ondersteuning gaat een stapje verder. Hiermee haal je (tijdelijk) een HR expert in huis die jouw HR uitdagingen boven tafel haalt en direct en concreet aanpakt. Denk aan het opstellen van een salarishuis, personeelshandboek, hr beleid, RI&E, et cetera. Zo kun je snel schakelen, blijf je flexibel én kun jij je richten op andere groeimogelijkheden.

  Ook dit kan eenmalig in projectvorm of structureel een paar uur per week. Net waar jij behoefte aan hebt.

 • HR advies is advies op het gebied van personeelszaken. Denk aan eenmalig of structureel advies over het werven, selecteren, aannemen, opleiden, beoordelen en motiveren van je personeel. Je blijft zelf in de lead maar krijgt praktische en concrete tips, tools en handvatten van onze HR experts om aan de slag te gaan met de instroom, doorstroom en uitstroom van jouw personeel.

 • Er is geen verschil tussen HR en personeelszaken. Beide begrippen zijn synoniemen van elkaar.

  Algemene vragen

 • Het UWV biedt subsidies voor werkgevers die medewerkers met een WAO-, WIA– of Wajong-uitkering in dienst hebben. Je komt hiervoor in aanmerking wanneer je als werkgever kosten maakt voor voorzieningen die niet meeneembaar zijn naar een nieuwe werkgever. Voorbeelden hiervan zijn een aangepast toilet of een traplift.

  De kosten die je maakt, moeten betrekking hebben op het volgende:

  • noodzakelijke aanpassingen van de werkplek;
  • het aanschaffen van noodzakelijke hulpmiddelen;
  • noodzakelijke aanpassingen en inrichting van je bedrijf.

  Let wel: de vergoeding kan alleen worden aangevraagd als het dienstverband van de medewerker nog minimaal 6 maanden duurt.

 • Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor het juist volgen en toepassen van cao-regelgeving. Wanneer je met Please samenwerkt delen wij deze verantwoordelijkheid. Wij kijken samen met jou naar de cao die van toepassing is voor jouw onderneming. De meest gangbare cao’s volgen we al, momenteel zijn dit er 120. Wanneer voor jouw onderneming een cao geldt die we nog niet volgen, dan kunnen wij deze toevoegen.

 • Direct opnemen wil zeggen dat de medewerker het vakantiegeld en de vakantiedagen tegelijkertijd met zijn/haar salaris kan laten uitbetalen.

  Hoe werkt het?
  Zodra gewerkte uren worden geboekt, wordt er automatisch een regel in het urenbriefje toegevoegd met de opgebouwde vakantie-uren. Deze vakantie-uren worden dan direct opgenomen bij het loon. Het opnemen van opgebouwde vakantie-uren kan ook worden uitgezet, middels een kruisje. Als de medewerker dit doet krijgt hij/zij de vakantie-uren niet uitbetaald, maar reserveer hij/zij deze op de loonstrook om op een later moment (naar keuze) te laten uitbetalen.

 • Per gewerkt uur bouwt de medewerker vakantiedagen op. Deze dagen reserveert hij/zij op de loonstrook. Op de loonstrook – rechtsonder bij Verlofsaldi > Eindsaldo (in uren) – staat hoeveel uur er is opgebouwd.

  Deze vakantie-uren kunnen worden opgenomen of uitbetaald worden.

 • De Verklaring Belastingdienst, ofwel “betalingsgedrag nakoming fiscale verplichtingen” is een schriftelijke verklaring van de belastingsdienst. Deze toont aan dat een bedrijf de loonheffingen en omzetbelasting goed afdraagt. Kies je voor een payrollconstructie, dan is er sprake van inlenersaansprakelijkheid. Draagt het payroll bedrijf de loonheffingen of omzetbelasting niet goed af, dan kun je als opdrachtgever ook aansprakelijk gesteld worden voor deze kosten. Dankzij de Verklaring Belastingdienst weet je zeker dat het payroll bedrijf financieel gezond is en beperk je als opdrachtgever je risico’s.

  Please beschikt over deze periodieke verklaringen. Je vindt deze en de andere certificeringen van Please hier.

 • Nee, dat is helaas nog niet mogelijk. We bieden Aybler namelijk kosteloos aan in combinatie met onze payroll-, uitzend-, salarisadministratie- of ZZP dienstverlening.

  Branche specifieke vragen

 • Jazeker! Als je kiest voor onze uitzenddienstverlening ondersteunen wij je bij de werving en selectie van jouw nieuwe collega’s. We hebben geen pooltje aan uitzendkrachten, maar stellen (samen) een scherpe vacaturetekst op, genereren een groot bereik voor jouw vacatures middels slimme campagnes en laten kandidaten op een gemakkelijke en vooral leuke manier solliciteren, via de sollicitatie experience in Aybler.

 • Please heeft al 23 jaar ervaring in de retail. De verschillende Retail cao’s, zoals de cao Retail Non-food? Die kennen we daardoor (bijna) van buiten. En verandert er iets? Dan hoor je dat direct van ons. Onze juridische afdeling zit namelijk boven op wijzigingen in wet- en regelgeving.

 • Als je kiest voor onze uitzenddienstverlening ondersteunen wij je bij de werving en selectie van jouw nieuwe collega’s. We hebben geen pooltje aan uitzendkrachten, maar stellen (samen) een scherpe vacaturetekst op, genereren een groot bereik voor jouw vacatures middels slimme campagnes en laten kandidaten op een gemakkelijke en vooral leuke manier solliciteren, via de sollicitatie experience in Aybler, uiteraard helemaal afgestemd op de logistieke branche.

 • Onze systemen zijn volledige ingericht op de cao beroepsgoederenvervoer. Val je onder een andere cao? Ook dan kunnen wij de arbeidscontracten en salarisadministratie perfect afstemmen op deze cao. Weet je niet welke cao op jouw organisatie van toepassing is, of twijfel je? Onze experts helpen je zodat je áltijd conform wet- en regelgeving werkt. En verandert er iets? Dan hoor je dat direct van ons. Onze juridische afdeling zit namelijk bovenop wijzigingen in wet- en regelgeving.

 • Jazeker! Als je kiest voor onze uitzenddienstverlening ondersteunen wij je bij de werving en selectie van jouw nieuwe collega’s. We hebben geen pooltje aan uitzendkrachten, maar stellen (samen) een scherpe vacaturetekst op, genereren een groot bereik voor jouw vacatures middels slimme campagnes en laten kandidaten op een gemakkelijke en vooral leuke manier solliciteren, via de sollicitatie experience in Aybler, uiteraard helemaal afgestemd op de horecabranche.

 • Please heeft al 22 jaar ervaring in de horeca. De horeca-cao? Die kennen we daardoor (bijna) van buiten. En verandert er iets? Dan hoor je dat direct van ons. Onze juridische afdeling zit namelijk bovenop wijzigingen in wet- en regelgeving.

  Vragen voor werknemers

 • Indien je werkt, ben je verplicht om loonheffing te betalen. Hieronder valt onder andere loonbelasting en premies volksverzekeringen. Loonheffing wordt automatisch ingehouden op je salaris. Omdat je werkt, heb je recht op loonheffingskorting. Door deze loonheffingskorting houd je netto meer salaris over. In het artikel ‘wat is loonheffingskorting’ lees je alles hierover!

 • Werk je via Please, dan ontvang je automatisch een sms van ons als je salaris is overgemaakt. In principe ontvang je je salaris dan binnen 1 dag op je rekening. Soms kan het iets langer duren in verband met de verwerkingstijd van je bank, neem hiervoor contact op met je bank.

  Heb je je salaris echt niet gekregen? Dan kan het zijn dat je je contract nog niet hebt ondertekend of dat jouw leidinggevende je uren nog niet heeft ingeboekt. Neem in dat geval even contact op of bel met één van onze accountspecialisten via 0492 – 388 888.

 • Please is jouw juridisch werkgever, je komt dus bij ons in dienst. Wij zorgen ervoor dat je een correcte arbeidsovereenkomst krijgt en dat je salaris op tijd wordt betaald. Wij geven antwoord op al je vragen over je baan en we begeleiden je als je ziek bent. Daarnaast zorgen we ook voor leuke voordelen en extraatjes zoals: BHV-cursussen, collectiviteitskorting op je (aanvullende) zorgverzekering, gratis online trainingen via GoodHabitz en korting op een opleiding van NTI.

 • Nee, dit verandert niet doordat je bij Please op de payroll staat of komt. Was je eerder bij je opdrachtgever zelf in dienst en gaat hij/zij werken met Please, dan houd je hetzelfde bruto salaris. Tenzij je bijvoorbeeld een salarisverhoging krijgt of doordat de wettelijke minimumlonen wijzigen. Bekijk ook: hoe wordt mijn salaris bepaald?

 • De hoogte van je salaris bespreek je met je opdrachtgever. Werkt jouw opdrachtgever met Please? Dan geeft hij/zij aan Please door wat jullie hebben afgesproken en dat wordt vervolgens in je arbeidsovereenkomst opgenomen. Wij checken deze afspraken zodat je salaris altijd aan de wettelijke uitgangspunten (zoals bijvoorbeeld het minimumloon en een eventuele cao) voldoet.

 • De vraag ‘Wat is payroll precies’ krijgen we vaak. Met payroll draag jij het juridisch werkgeverschap over aan Please, zodat je geen risico meer loopt. Zo kun je er zeker van zijn dat alles volgens de wet geregeld wordt. In de praktijk merk je er niet zoveel van. Je werkt namelijk gewoon op de werkvloer van je opdrachtgever en je maakt samen afspraken over bijvoorbeeld je salaris, je rooster, verlof aanvragen, et cetera. Wij regelen alles op de achtergrond, zoals je arbeidscontract – dat ontvang je van ons – en je salarisuitbetaling. En heb je een vraag? Dan kun je ons altijd bellen! Lees meer over hoe payroll werkt.