Wat zijn de kosten van payroll?

Payroll kan voordeliger zijn dan je denkt. Please werkt voor steeds meer ondernemers en heeft steeds meer medewerkers op de payroll staan. Deze groeiende aantallen stellen ons in staat onze processen steeds verder te optimaliseren en voordeliger in te kopen. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat je met onze diensten goedkoper uit kan zijn dan wanneer je zelf alles regelt. Bovendien levert het het uitbesteden van je personeelszaken veel tijdwinst op. Tijd die je weer in je onderneming kunt steken.

Wat levert payroll op?

Bespaar véél eigen tijd én op de kosten van premies, verzekeringen, juridische en administratieve kosten.
Naar deze kosten heb je bijvoorbeeld geen omkijken meer:

 • Verlofdagen
  Iedere werknemer heeft recht op verlofdagen. Dit rekenen we om naar een percentage per gewerkt uur. De medewerker kan verlof in uren opnemen. Of het direct bij het salaris uitbetaald krijgen.
 • Vakantiegeld
  Vakantiegeld bedraagt 8% van het bruto salaris. Een medewerker krijgt dit 1 maal per jaar met het salaris van mei of juni uitbetaald. Werkt de medewerker maximaal 12 uur per week? Dan wordt het vakantiegeld direct bij elke salarisbetaling uitbetaald. In dat geval vervalt de jaarlijkse betaling.
 • Pensioenpremie werkgeversdeel
  Wij werken samen met verschillende pensioenaanbieders, waaronder Brand New Day en StiPP . De werkgeversbijdrage voor pensioen is inbegrepen in de factor die je met ons afspreekt.
 • Ziekteverzuim
  Bij ziekte neemt Please de volledige begeleiding van de medewerker voor haar rekening. Wij onderhouden contact met arbodienst, bedrijfsarts, UWV en andere deskundigen. En begeleiden Poortwachter- en re-integratietrajecten.
 • Loondoorbetaling bij ziekte
  Please betaalt zieke werknemers door tijdens ziekte. Je hoeft voor de medewerkers die je bij ons aanmeldt dus zelf geen ziekteverzuimverzekering af te sluiten. Je bepaalt zelf de hoogte van je eigen risico.
 • Juridische bijstand
  Onze eigen juridische afdeling begeleidt en adviseert – telefonisch en online – bij juridische werkgerelateerde vraagstukken. Jij én je medewerkers krijgen altijd een deskundig antwoord.

Ben je benieuwd naar jouw payrolltarief? Bereken hem snel en eenvoudig!

Ja, ik wil mijn payrolltarief berekenen
Anne Berkers Manager marketing en communicatie
Anne Berkers

Meer gerelateerde artikelen

Payroll onder de WAB

Sinds 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans, ofwel de WAB, van kracht. Eén van de bepalingen in deze wet is ...

Verder lezen

Verschil tussen payroll en uitzenden

Zowel bij payrolling als uitzenden besteedt de werkgever zijn personeelszaken uit. Het cruciale verschil is dat op de ...

Verder lezen

In welke branches is Please actief?

Please werkt voor opdrachtgevers in uiteenlopende branches. Van horeca tot metaal & techniek en van detailhandel tot...

Verder lezen

Wat zijn de nadelen van payroll?

Nadelen payrolling voor werkgevers Zijn er nadelen van payroll? Vraag mensen naar het gevoel dat ze hebben bij payroll ...

Verder lezen

Wat zijn de voordelen van payroll?

Payroll voordelen voor werkgevers Payroll heeft als belangrijkste voordeel dat je geen omkijken meer hebt naar je ...

Verder lezen

Kunnen medewerkers altijd bij Please op de payroll?

Medewerkers kun je in principe te allen tijde bij Please op de payroll zetten. We zijn uiteraard wel verplicht de ...

Verder lezen