Werken met uitzendkrachten?

Wil je maximaal flexibele arbeidscontracten, bijvoorbeeld om piekperiodes en ziekte op te vangen? Met onze uitzenddienstverlening op maat helpen wij jou hoe jij jouw uitzendkrachten op een slimme manier kunt inzetten. Ontdek hieronder wat onze service inhoudt óf neem direct contact op.
Ja, ik wil vrijblijvend advies over uitzenden

Drukte of ziekte opvangen met uitzendkrachten

Ondernemerschap vraagt om flexibiliteit. Van jou én van je personeel. Soms heb je namelijk te weinig personeel en soms te veel personeel. Dat snappen we bij Please. De oplossing? Meer flexibiliteit, bijvoorbeeld in de contractsoorten die je je medewerkers biedt.

Hi, wij zijn Please en al 22 jaar helpen wij onze klanten om hun uitzendkrachten slim(mer) in te zetten.

Weten hoe?

Neem contact op

Please, zoveel meer dan een uitzendbureau

Nee, wij zijn géén traditioneel uitzendbureau die personeel levert om jou te helpen bij piekperiodes en/of ziekte.

Als partner in personeelszaken adviseren we jou als klant hoe jij flexibel personeel kunt inzetten. Vervolgens zetten we onze recruitment tool in, waarmee we jou als ondernemer helpen om eenvoudig kandidaten te vinden. Personeel gevonden? Dan bieden we via Please een uitzendcontract aan en gaat de medewerker bij jou aan de slag.

Meer weten?

Neem contact op

Het voordeel van een uitzendkracht via Please

Als je personeel inleent met een partner als Please sta je sterker! Het enige wat je hoeft te doen is aan te geven dat jij op zoek bent naar personeel via Please. De rest doen wij en dat levert je dit op…

 • Maximaal flexibele arbeidscontracten tot wel 4 jaar!
 • Minder risico’s bij verzuim en niet-functioneren
 • Je personeelsplanning gemakkelijker gevuld bij piekperiodes

En ook

 • Al je werkgeverszaken gewoon goed geregeld
 • Meer tijd om te ondernemen
 • Eén factuur voor al je personeelskosten
Ontdek alle voordelen van een uitzendkracht
RI&E | Please

Hoe werkt uitzenden via Please?

Uitzenden via Please is eigenlijk heel eenvoudig:

Wij:

 • … werven kandidaten via onze slimme digitale werving & selectie tool
 • … bieden de uitzendkracht een goed contract
 • … dragen de bijbehorende werkgeversrisico’s
 • … zorgen dat administratief alles goed geregeld is voor jou én je uitzendkrachten
 • … bieden jouw uitzendkrachten allerlei leuke extra’s
 • … helpen jouw bedrijf te laten groeien.

Jij:

 • … sluit een samenwerkingsovereenkomst af met Please
 • … stuurt de medewerker aan op de werkvloer
 • … profiteert van 4 jaar maximaal flexibele contracten
Plan een gesprek in
Please hospitality

Exclusief bij Please: Digitaal platform Aybler

Als je uitzendt via Please krijg jij toegang tot het unieke digitale platform ‘Aybler’. Deze is beschikbaar voor desktop en in de app. Met Aybler heb jij ál jouw personeelszaken in één digitaal systeem. Zo kun jij…

Ontdek de 5 tools van Aybler

Daarom kies je voor Please … en niet voor een ander uitzendbureau

Je kunt natuurlijk ook een uitzendkracht inhuren via een willekeurig uitzendbureau. Want, net als ieder uitzendbureau volgen ook wij de cao voor uitzendkrachten (ABU) waardoor je tot wel 4 jaar maximaal flexibele contracten kunt bieden. Dat is niets bijzonders. Maar wat Please wél bijzonder maakt is:

Digitale werving & selectie tool in Aybler

Digitale werving & selectie tool in Aybler

Met onze unieke digitale sollicitatie experience zijn stapels sollicitatiebrieven, standaard cv’s en ongeschikte kandidaten verleden tijd. Wij werven en selecteren de ideale kandidaat die ook in no time bij jou op de werkvloer staat. Zo digitaliseren en professionaliseren we jouw sollicitatieproces.

Leuke extra’s voor je uitzendkrachten

Leuke extra’s voor je uitzendkrachten

Wij betalen het salaris op tijd, regelen de administratie én bieden daarnaast een uitgebreid pakket aan extra’s. Gratis online trainingen, collectiviteitskortingen en meer. Gewoon gratis.

Echt partnerschap

Echt partnerschap

Als je aan onze klanten vraagt wat ze bovenal waarderen aan de samenwerking met Please, is dat zonder twijfel het partnerschap. Samen werken aan goed werkgeverschap en het laten groeien van je bedrijf. Jij aan het stuur, wij op de bijrijdersstoel. We doen niets liever!

Daarom werk ik met Please

“Wij zijn vaak op zoek naar nieuwe medewerkers die snel kunnen beginnen. Daarvoor heb je een flexibele en professionele partij nodig. Please biedt ons de gewenste flexibiliteit. Daarnaast ondersteunen ze ons volledig op het gebied van personeelszaken en we ervaren de samenwerking als heel positief. Ze bellen ons vaak proactief over zaken waar we aan moeten denken!”

RALF STAPS
La Cubanita

Lees de klantcase van la Cubanita
La Cubanita | Please

Samenwerken?

Onze experts zien een samenwerking met jou helemaal zitten! Want ambitieuze ondernemers ondersteunen en laten groeien is dat wat we het liefste doen. Zie jij het ook zitten? Wil je ons nog even wat beter leren kennen? Of wil je gewoon een offerte? 😉

Plan een adviesgesprek
Please experts

Deze ondernemers kozen al voor Please

Veelgestelde vragen over uitzenden

Iedere dag krijgen wij talloze vragen van ondernemers zoals jij. We geven graag antwoord op deze vragen. Mis je een vraag? Neem even contact op. Dan beantwoorden we je vraag persoonlijk.

 • Bij Please hanteren we de ABU cao voor uitzendkrachten. Meer weten? Lees het artikel ‘Cao en inlenersbeloning voor uitzendkrachten’.

 • Volgens de ABU cao voor uitzendkrachten heeft een uitzendkracht minimaal recht op:

  • jaarlijks 25 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband;
  • 8,33% vakantiebijslag;
  • 70% of 90% loondoorbetaling tijdens het eerste ziektejaar (bij een loondoorbetalingsplicht);
  • verlofregelingen;
  • de inlenersbeloning
 • Een uitzendkracht is een werknemer die werkt op basis van een uitzendovereenkomst. Uitzendkrachten hebben een arbeidsovereenkomst met een uitzendbureau, detacheringsbureau of een werkgeverspartner zoals Please, maar staan op de werkvloer van een opdrachtgever (ondernemer).

 • Het grootste verschil tussen een uitzendkracht en een payrollkracht is de manier waarop de werknemer wordt geworven en geselecteerd. Een payrollkracht wordt geworven door de opdrachtgever zelf, een uitzendkracht wordt geworven door een externe partij. Vaak een uitzendbureau, detacheringsbureau of een werkgeverspartner zoals Please.

  Daarnaast wordt een uitzendkracht niet exclusief ter beschikking gesteld aan een ondernemer. Een payrollkracht wel. Ten derde is de inlenersbeloning van toepassing op de arbeidsovereenkomst van een uitzendkracht. Bij een payrollkracht gelden álle arbeidsvoorwaarden van het bedrijf waar de payrollkracht werkt. Lees hier meer over het verschil tussen uitzenden en payrolling.

 • Uitzenden is geschikt voor werkgevers die op zoek zijn naar maximale flexibiliteit. Het is geschikt voor iedere mkb-ondernemer, ongeacht in welke branche je werkzaam bent. Of je nu een grote zakelijke dienstverlener bent of net de eerste medewerker van je kledingzaak wilt aannemen, samenwerken met een partner voor je personeelszaken is altijd relevant en biedt volop voordelen. En zeker als je wilt dat je personeelszaken goed geregeld zijn, je personeel 4 jaar flexibel in wilt zetten, piek en ziek gemakkelijk wilt opvangen én risico’s tot een minimum wilt beperken.

 • Volgens het fasensysteem van de ABU kun je de eerste 52 gewerkte weken een onbeperkt aantal flexibele contracten aanbieden (fase a). Hierna volgt fase b, hierin kun je maximaal 6 contracten in 3 jaar bieden. Daarna volgt een contract voor onbepaalde tijd (fase c).

 • Wanneer je een medewerker op uitzendbasis inleent wordt het uitzendbureau de juridische werkgever.

 • Ja, volgens de ABU cao hebben uitzendkrachten altijd recht op een adequaat pensioen.

 • Als je een uitzendkracht inleent betaal je een vast tarief per gewerkt uur. Dit tarief bestaat uit het brutosalaris van de medewerker en de afgesproken factor. De precieze factor is o.a. afhankelijk van jouw branche en wensen. Bijvoorbeeld meer eigen risico betekent automatisch een lagere factor. Eigenlijk heel logisch.

  Wil je precies weten wat jouw uitzendtarief is? Neem even contact op met onze adviseurs voor een gepersonaliseerd kostenplaatje of lees meer in deze blog over de kosten van uitzenden.

 • Als je kiest voor de uitzenddienstverlening van Please hoef je eigenlijk alleen nog maar aan te geven dat jij op zoek bent naar personeel. De rest doen wij en dat levert jou het volgende op:

  • Al je werkgeverszaken gewoon goed geregeld
  • Minder risico’s
  • Maximaal flexibele contracten: tot 4 jaar
  • Inzicht in je all-in personeelskosten

  Ontdek hier alle voordelen van uitzendkracht.

Meer weten over onze uitzenddienstverlening?

Loek Walda

Benieuwd of een uitzendkracht de oplossing is voor jouw personeelsuitdaging? Ik bekijk graag samen met jou wat er nodig is voor jouw bedrijf. Uitzenden óf wellicht één (of een combinatie) van onze andere diensten. Jij bepaalt wat je wilt bereiken. Wij ondersteunen in de reis daar naar toe.

Loek Walda