Het vertrek van een werknemer wil je te allen tijde goed laten verlopen. Wat doe je bijvoorbeeld als een medewerker (vervroegd) met pensioen gaat of ontslag neemt? En wat als jij zelf het dienstverband voortijdig wilt beëindigen? Een vervelend vertrek kan invloed hebben op het imago van je bedrijf en hoge kosten met zich meebrengen. Zorg dus altijd voor een goed exitgesprek en trek hier lering uit. Maar hoe doorloop je het proces van een exitgesprek eigenlijk? Please legt uit…

Stap 1: Plan een moment in voor het exitgesprek

Als je weet dat je afscheid gaat nemen van een van je medewerkers is het belangrijk om diegene uit te nodigen voor een exitgesprek. Zorg er wel voor dat jullie beide de tijd hebben om het gesprek voor te bereiden.

Stap 2: De voorbereiding

Ga het gesprek goed voorbereid in! Maar wat komt er bij deze voorbereiding kijken?

  • Zet de stappen die de medewerker heeft gemaakt in zijn of haar loopbaan bij jou op een rij zodat je dit kunt evalueren.
  • Ga na wat je verwacht te horen van de uitdienstgaande medewerker.
  • Maak keuzes in de informatie die jij wilt krijgen van de medewerker. Wil je bijvoorbeeld meer weten over zijn werkplezier of over hoe de functie is bevallen? Het is hierbij belangrijk dat je, alle vragen die je stelt, neutraal houdt. Op deze manier zorg je ervoor dat het gesprek neutraal en positief blijft in plaats van een negatieve ervaring met discussies.

Stap 3: De dag van het exitgesprek

En dan is het zover… het eindgesprek! Het is mogelijk dat jouw medewerker opziet tegen dit gesprek, dus

  • Zorg voor een luchtige opening.
  • Heeft je medewerker een nieuwe baan gevonden? Feliciteer de medewerker dan met de nieuwe functie en toon interesse.
  • Vertel in het kort wat jij van het gesprek verwacht. Vraag de medewerker om meer te vertellen over zijn loopbaan en ervaringen binnen jouw bedrijf. Dit biedt jou de mogelijkheid om verbeterpunten te achterhalen voor jou en je onderneming.
  • Luister actief naar de medeweker en ga vooral niet in discussie of in de verdedigingsstand. Je wilt immers iets leren van dit gesprek.
  • Bewaak een neutrale sfeer en stimuleer een positief gevoel. Dit is heel belangrijk voor een prettig afscheid.

Stap 4: Evaluatie van het gesprek

  • Deel de kennis die je tijdens het exitgesprek hebt opgedaan met bijvoorbeeld de manager van de uitdienstgaande medewerker of andere betrokkenen.

Scherp eventueel het personeelsbeleid aan, aan de hand van inzichten van exitgesprekken.Maar zorg wel vppr voldoende draagvlak binnen je organisatie. Dus evalueer en spar ook met medewerkers die nog in dienst zijn.

Tip!

Op deze manier zorg je ervoor dat jouw uitdienstgaande medewerker met een goed gevoel vertrekt én heb jij de mogelijkheid om jezelf en je organisatie te verbeteren! Meer weten over een goede uitdiensttreding? Lees dan het artikel ‘Goede uitdiensttreding van je medewerker? Zo doe je dat!’.

Heb je vragen over een goede uitdiensttreding van je medewerker? Ook dan helpt Please je graag. Onze juriste en HR specialisten staan klaar voor aanvullend advies en ondersteuning met betrekking tot dit onderwerp. Neem gerust contact met ons op via 0492 – 388 888 of info@please.nl.

 

Tags
Marloes Goossens Marketing en communicatie
Marloes Goossens

Meer gerelateerde artikelen

Wat doet een partner in personeelszaken?

Niet iedere partner in personeelszaken biedt natuurlijk hetzelfde. Als je je personeelszaken uitbesteedt bij Please ...

Verder lezen

Wat zijn de voordelen van flex?

De belangrijkste redenen om te kiezen voor flex zijn...

Verder lezen

Wat is flex?

Met flex bedoelen we het flexibel inzetten van personeel via een externe partij, een partner in personeelszaken. Deze ...

Verder lezen

Payroll onder de WAB

Sinds 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans, ofwel de WAB, van kracht. Eén van de bepalingen in deze wet is ...

Verder lezen

Ketenbepaling

De ketenbepaling, ook wel ketenregeling genoemd, bepaalt dat een werknemer een contract voor onbepaalde tijd (vast ...

Verder lezen

Veelgestelde vragen over de WAB

Per 1 januari treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking. Een ingewikkelde wet die veel zaken voor jou als ...

Verder lezen