Goede uitdiensttreding van je medewerker? Zo doe je dat!

Of een medewerker nu zelf besluit te gaan, hij of zij de AOW gerechtigde leeftijd bereikt, de tijdelijke arbeidsovereenkomst afloopt of jij besluit de samenwerking te beëindigen, afscheid nemen van een medewerker is nooit leuk. Daarom geven we je in dit artikel 6 handige tips om op een goede manier afscheid te nemen van je werknemer.

Waarom is een goede uitdiensttreding belangrijk?

In het kader van goed werkgeverschap is het belangrijk om te investeren in een goede indiensttreding en te blijven investeren in je medewerker gedurende het dienstverband. Maar wist je dat het ook erg belangrijk én leerzaam is om te investeren in een goede uitdiensttreding van je medewerker? Als jij en je medewerker niet goed uit elkaar gaan kan dit een negatief beeld geven van je bedrijf, en dat wil je voorkomen! 

Tip 1: Tijdelijk contract? Geef op tijd aan dat het contract beëindigd wordt

In 2015 en 2016 is het arbeidsrecht flink aangepast. Sinds 2015 geldt namelijk een aanzegtermijn van minimaal 1 maand voor tijdelijke contracten aangegaan voor 6 maanden of langer. Wist je bijvoorbeeld dat je als werkgever je medewerker maximaal één maandsalaris verschuldigd bent als je je niet aan deze aanzegtermijn houdt?

Tip 2: Vergeet de transitievergoeding niet!

Evenals de aanzegtermijn, is in 2015 de transitievergoeding geïntroduceerd als onderdeel van de Wet werk en zekerheid. Deze vergoeding geldt voor medewerkers die langer dan 2 jaar in dienst zijn en onvrijwillig uit dienst treden.

Tip 3: Maak een goede eindafrekening

Bij de uitdiensttreding van een medewerker is het belangrijk om de balans op te maken van alle tegoeden waar de medewerker nog recht op heeft, denk aan vakantiedagen en vakantietoeslag. Houd ook rekening met eventuele bedragen die de medewerker nog moet betalen zoals studiekosten of schade en boetes van een lease of bedrijfsauto. Het totaalbedrag van alle plussen en minnen vormt de eindafrekening. Zorg voor een schriftelijke eindafrekening en neem deze op in je personeelsadministratie na jouw akkoord en dat van de medewerker. Een positief saldo neem je op bij de laatste loonperiode, voor een negatief saldo tref je een betaalregeling met de medewerker.

Tip 4: Zorg dat de medewerker eventuele voorzieningen netjes teruggeeft

Naast een eindafrekening maak je bij een uitdiensttreding afspraken met je medewerker over de teruggave van de in bruikleen verstrekte goederen. Denk bijvoorbeeld aan sleutels van een kluisje of het bedrijf, gereedschap, laptop, mobiele telefoon en lease auto. Bespreek met je medewerker wanneer hij/zij de goederen inlevert en in welke staat.

Tip 5: Voer een exitgesprek met je medewerker

Of je medewerker nu 6 jaar of 6 maanden voor je heeft gewerkt; plan een exitgesprek. Dit is het laatste formele gesprek vóórdat je medewerker vertrekt. Een goed exitgesprek draagt vaak bij aan een goed vertrek. Neem de tijd voor dit gesprek en luister naar wat je medewerker te vertellen heeft. Bespreek de loopbaan van je medewerker en achterhaal waarom de medewerker besloot te vertrekken (als dat het geval is uiteraard). Vraag hoe hij/zij de functie(s) en rol binnen het bedrijf heeft ervaren; wat was prettig en waar ligt ruimte voor verbetering? En last but not least: dóe iets met de feedback die je krijgt

Benieuwd hoe je succesvol een exitgesprek voert? Doorloop ons handige stappenplan!

Tip 6: Zet een stap extra

Als je bovenstaand proces hebt doorlopen ben je op de goede weg en heb je alle verplichtingen bij een uitdiensttreding doorlopen. Maar zet ook even die extra stap. Bedank je medewerker voor de tijd dat hij/zij bij jou in dienst was en zorg voor een passend afscheidscadeau. Wat dacht je van een bloemetje of afscheidsborrel(tje)? En voor die ene medewerker die jaren trouwe dienst geleverd heeft, zorg je voor een blijvende herinnering of een getuigschrift. Zo verlaat de medewerker je organisatie met een goed gevoel.

Vraag maar raak!

Ondersteuning bij jouw HR zaken nodig? Onze HR Professionals helpen je graag op weg!

Loes Mennen HR expert | Please

Gerelateerde artikelen

Jaap Wijnings new business developer | Please

Waarom een accountant alléén niet genoeg is

minimumloon horeca | Please

5 tips om je horecapersoneel tevreden te houden

Belastingvrij vergoeden - Munten op stapels

Belastingvrij vergoeden aan een medewerker? Het kan je duur komen te staan

Personeel all-in

Weet jij wat jouw personeel all-in per maand kost?

Please, partner in personeelszaken

Waarom ondernemers hun personeelszaken uitbesteden