Dé Spellenwinkel

Please deelt op regelmatige basis ondernemersverhalen van zijn opdrachtgevers. Deze keer in klantverhalen: Dé Spellenwinkel uit Breda, de winkel van eigenaresse Margot Zijtregtop gespecialiseerd in spellen voor mensen van 1 tot 100 jaar. Een inspirerend verhaal over een klein bedrijf met één medewerker.  

Legpuzzels en breinbrekers

Dé Spellenwinkel verkoopt spellen, legpuzzels en breinbrekers in de winkel en heeft een webshop die dient als online etalage van het aanbod aan spellen dat de winkel heeft. Margot begon de winkel 11 jaar geleden op 100 meter loopafstand van haar huis: “Dat was op dat moment handig met mijn jonge kinderen, maar ik ben in de loop der jaren gegroeid en daarom heb ik gekozen voor een grotere winkel. Mijn baan gaf me niet meer de voldoening die ik zocht en ik wilde al langer iets voor mezelf beginnen. Ik kom uit een gezin van vijf en bij ons thuis werden er altijd spelletjes gespeeld en puzzels gemaakt.”

Met spel bijdragen aan zorg

Margot werkte jarenlang in de zorg en daar wilde ze in haar winkel graag iets mee doen. Spellen kunnen heel erg veel doen voor je gemoedstoestand en je concentratie. Margot: “Daarom bied ik veel spelmateriaal aan. Hulpverleners en mensen uit het onderwijs weten mij daarvoor inmiddels te vinden. Dat vind ik mooi.”

Klanten uit alle windstreken

De winkel verkoopt vooral spellen in de winkel zelf maar bedient eigenlijk heel Nederland. Sommige klanten rijden om voor de winkel en komen één keer in de zoveel tijd langs voor het nieuwe aanbod. Het klantcontact is het eerste ding wat in de winkel ook voelbaar is. Dé Spellenwinkel wil mensen een thuisgevoel geven door altijd aardig en vriendelijk te zijn, een praatje over het leven te maken, koffie aan te bieden en kinderen uit de buurt zijn ook altijd welkom om te komen rondsnuffelen.

It’s all in the game

De speelgoedbranche staat wel onder druk. Online concurrenten zijn er veel. Margot probeert zich daar niet al te druk over te maken: “Ik ben van mening dat je vooral je eigen ding moet doen. Als je dat goed doet, dan straal je dat uit. En daar vertrouw ik op. En dat werkt voor Dé Spellenwinkel ook heel goed.”

Favoriete spel?

Margot: “Dat kan per dag wisselen. Spellen zijn net als boeken en muziek, de zin en interesse verandert per dag. Thuis hebben we wel wat favorieten. Dat zijn vaak mooie bordspellen voor het gezin die makkelijk zijn om te spelen. Maar dobbelspellen blijven ook altijd leuk!”

Bijblijven

Trends in speelgoed gaan snel, Margot vertelt: “Je moet zorgen dat je bij blijft. Leveranciers leveren veel informatie aan maar je moet zelf ook goed bijhouden wat fabrikanten op de markt brengen. Ook lees ik veel online om op de hoogte te blijven. Daar heb ik gelukkig nu meer tijd voor, omdat ik sinds kort een medewerker heb.  Hij is er niet alleen tijdens vakanties, maar meestal ook een keer in de twee weken.”

Goed geregeld

Dé Spellenwinkel zet Please in omdat ze een medewerker in dienst wilde nemen. “Ik wilde dat alles goed geregeld was voor mijn medewerker. Ik word nu ontzorgd door Please, ik hoef voor mijn medewerker niets te regelen, alles is goed voor hem geregeld, ook financieel.”

Gerelateerde artikelen

Gebouw | Please

Een payrollbedrijf selecteren. Waar let je op?

Dé 7 redenen om te kiezen voor Please

Horeca moet aantrekkelijker worden voor werknemers

Succesfactoren familiebedrijf

Hoe ga je om met ziekte en arbeidsongeschiktheid?

Complexiteit wetgeving frustreert werkgevers en banengroei

Succesfactoren familiebedrijf

De participatiesamenleving: doen wat je nog kan doen

Wil jij ook werkgeverskracht?

Yvo Struijcken

Wil jij een betere werkgever worden én daarmee een succesvollere ondernemer? Dan kies je voor Please. Versterk je werkgeverskracht met onze expertise, advies en diensten. Wij navigeren jou door de uitdagende wereld van het werkgeven. Met onze snelle en persoonlijke benadering gaan we direct aan de slag met jouw doelen. Jij bepaalt wat je wilt bereiken. Wij ondersteunen de reis daarnaartoe. Dat noemen wij, ondernemen met werkgeverskracht.

Yvo Struijken adviseur | Please

Mail ons. Wij reageren binnen één werkdag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.