DSA Logistiek

DSA Logistiek

In 1997 begon John Vercouteren als freelance chauffeur met 1 rit bij DSA Logistiek. In 2002 werd hij franchisenemer van de vestiging in Arnhem en inmiddels is hij algemeen directeur van alle 12 vestigingen binnen de franchiseformule. Voordat John franchisenemer werd, deed DSA al zaken met Please, toen op payrollbasis, maar sinds kort als salarisadministratiepartner. John en diens administratieve rechterhand, Albert Haalboom, vertellen over hun ervaringen met Please als partner.

De ontzorging van payroll

“Toen we payrollden met Please hebben de experts van Please ons in een aantal zaken heel goed bijgestaan, bijvoorbeeld bij twee langdurig verzuim-trajecten en twee juridische trajecten” begint John. “Toen de franchiseformule groeide, regelden verschillende vestigingen hun personeelszaken zelf, meestal via hun eigen accountant. Dat wilden we toen samenbrengen en door de goede ervaringen met Please in het verleden, hebben we voor de salarisadministratie van Please gekozen.”

De switch naar salarisadministratie

“We hadden toen ook een aantal chauffeurs op de payroll staan die graag bij Please wilden blijven” gaat Albert verder. “Please betaalde op tijd, alles was duidelijk en de chauffeurs hielden onderaan de streep meer over dan wanneer ze in loondienst kwamen. We hebben ze dan ook echt even moeten overtuigen om bij ons in directe dienst te komen, maar als je bedrijf een bepaalde schaalgrootte bereikt is het nu eenmaal voordeliger om je mensen in eigen dienst te nemen.”

Toch koos DSA ervoor om de salarisadministratie wél bij Please te houden. John licht toe: “Ik wil niet afhankelijk zijn van eigen personeel als het aankomt op de salarisadministratie. Ik wil dat alles automatisch blijft doorlopen. Bij Please weten meerdere mensen van ons account en wat er speelt. Die schaalgrootte vind ik heel fijn.”

Please als partner

“Het contact is ook altijd heel fijn. Iedereen is even vriendelijk, vrolijk en aardig. Het maakt niet uit wie je aan de lijn hebt. Er waren wel wat opstartproblemen met de implementatie, maar je switcht ook niet iedere dag van salarisverwerker” vertelt Albert.

“Tja, soms mis ik wel de totaalontzorging van payroll” gaat John verder. “Daar heb je bij ziekte bijvoorbeeld ook geen omkijken meer naar. We hebben bij Please nu gekozen voor het salarisadministratie basispakket , maar dat kan zomaar in de loop der tijd veranderen.”

Voordat DSA Logistiek de overstap maakte naar onze salarisadministratie dienstverlening hebben ze eerst jarenlang gebruik gemaakt van Please als payroll specialist. Hoe dat bevallen is? Lees hier het volledige verhaal.

Meer weten over onze salarisadministratie?

Wil jij net als DSA Logistiek jouw salarisadministratie uitbesteden bij Please? Lees dan snel verder over wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen!

Ontdek Please Salarisadministratie

Gerelateerde klantcases

Acne- en schoonheidsinstituut Annie Verhoeven | Please

Acne- en schoonheidsinstituut Annie Verhoeven