Alle artikelen

Appspecialisten startup payroll

Als start-up personeel aannemen? Ondernemer David van der Loo legt uit waarom hij voor payrolling kiest

Ondernemer David van der Loo richtte in 2011 het bedrijf AppSpecialisten op. Toen een tijdelijke stagiaire voor 100% uit het goede hout gesneden bleek, stond hij na haar afstuderen voor een lastige keuze. Ofwel een vast dienstverband aanbieden en investeren in haar verdere ontwikkeling, ofwel het avontuur aangaan met een nieuwe stagiaire. Het werd het eerste, maar dan wel met de back-up van een professionele payrollorganisatie.

Horecapersoneel aantrekkelijker werknemers

5 Tips voor horecaondernemers: zo kom je zonder zorgen de eerste drukke lentedagen door

Deze week is de lente officieel van start gegaan. Voor veel mensen een heerlijke periode waarbij zij genieten van de eerste zonnestralen en lekker buiten zijn. Voor horecaondernemers betekent dit de opening van het terrasseizoen én dus vaak ook een periode van plotselinge drukte. Menig ondernemer kan in deze periode wel wat extra handjes gebruiken. Hoe kom je deze drukke periode zonder zorgen door?

Kosten payroll

Bespaar ik kosten door te gaan payrollen?

Dat payrollen veel gemak biedt, is bij de meeste ondernemers wel bekend. Dat ze er minder ondernemersrisico door lopen, eveneens. Maar: alles heeft zijn prijs, toch? En dus denken nogal wat ondernemers dat een medewerker op een payrollcontract duurder is dan een medewerker in eigen dienst. Het omgekeerde is echter (meestal) het geval, legt Twan Bakens van Please uit.

Please Payroll retail succes payroll

‘Payrollen is ook voor mijn medewerkers gemakkelijker en prettiger’

Sjef van Stratum van Fratelli Shoes
Als het om schoenen gaat, zijn Van den Eijnde Schoenen en Fratelli Shoes een begrip in Deurne en omstreken. Beide winkels worden gerund door de broers Twan en Sjef van Stratum. Dit ‘familieteam’ wordt ondersteund door negen medewerkers die bij Please Payroll op de loonlijst staan. “Ik was veel te veel tijd kwijt met administratie, tijd die ik véél liever besteedde aan inkoop, verkoop en aansturing van de winkels.”

SEO tips Google vindbaarheid ondernemer Met een goede website kan elke ondernemer zichzelf in de etalage zetten. Wel belangrijk is dat deze site online goed vindbaar is. Daar kun je specialisten voor inschakelen die je website SEO-proof maken, maar gelukkig zijn er ook wat trucjes waarmee je zelf kunt zorgen dat je hoger in de ranking komt te staan bij Google en dus eerder zichtbaar bent bij je (potentiële) klanten. 6 SEO tips op een rij:

minimumloon Momenteel hebben jongeren vanaf 23 jaar recht op het wettelijk minimumloon. In januari 2017 is Minister Asschers wetsvoorstel aangenomen, waarin deze leeftijd geleidelijk wordt verlaagd naar 21 jaar. Om te zorgen dat jongeren van 21 jaar uiteindelijk het minimumloon gaan verdienen, wordt het minimumjeugdloon vanaf 18 jaar de komende jaren opgetrokken. Hiermee wil het kabinet en sociale partners jongeren een eerlijke kans geven in de samenleving. Wat heeft dat voor gevolgen voor u als ondernemer? Wij leggen het u graag uit.

Het lage inkomens voordeel Per 1 januari 2017 is het lage-inkomensvoordeel (LIV) ingevoerd. Middels deze maatregel kunnen werkgevers in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor werknemers met een laag loon.

Personeel inzet winkel retail

De ideale winkelbezetting: hoe vermijd je onder- of overbezetting van je personeel?

Een goede winkelbezetting is vaak een hoop gepuzzel. Als je teveel personeel in je winkel hebt staan, maak je minder winst en andersom kan te weinig personeel ervoor zorgen dat je klanten kwijtraakt. Het is, kortom, voor veel ondernemers een flinke uitdaging om de juiste hoeveelheid personeel op de juiste momenten in te zetten. Retailwatching publiceerde een onderzoek uitgevoerd door Percolata, een bedrijf uit het Amerikaanse Silicon Valley dat gespecialiseerd is in algoritmisch management in de retail. Hoe kun je met de juiste algoritmen de ideale winkelbezetting regelen?

Video vloggen tips ondernemers

Vloggen wordt steeds populairder. 7 videotips voor ondernemers

Vlogs (video-blogs) zijn erg populair onder jongeren, maar langzaamaan wint het dagelijkse videodagboek ook onder andere doelgroepen aan populariteit. Het lijkt er steeds meer op dat de vlog hét nieuwste marketinginstrument is waar je als ondernemer ook aan moet gaan geloven. Niet gek, want het is een ideale manier om jezelf, je bedrijf of je product een gezicht te geven en jezelf te profileren als een expert in jouw vakgebied. Hoe behaal je de beste resultaten met video? Sprout geeft zeven vlogtips voor ondernemers: