Alle artikelen

Vlogger Vloggen is populairder dan ooit. Het fenomeen waarbij een dagelijks videodagboek bijgehouden en gedeeld wordt kent inmiddels verschillende vormen. Zo heb je ‘beautyvlogs’, ‘lifestylevlogs’, ‘gamevlogs’ en dus ook ‘shop(v)logs’. In shoplogs, het woord zegt het al, laat de vlogger aan de kijker zien wat hij/zij heeft geshopt. Van een tas vol met kleding tot speelgoed en dagelijkse boodschappen, alles is mogelijk. Deze shoplogs kunnen veel doen voor je winkelomzet.

Oudere werknemer Ilse Vermeulen (44) is bedrijfsjuriste bij Please Payroll. Zij beantwoordt juridische vragen van ondernemers in duidelijke taal. Dit keer: zitten er voor mij als ondernemer financiële voordelen aan het aannemen van een oudere medewerker?

Mobiele marketing De smartphone is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Steeds meer bedrijven zoeken dan ook naar de mogelijkheden om zichzelf te promoten met mobiele marketing. Hoe zorg je er voor dat mobiele marketing ook voor jouw bedrijf werkt? 5 handige tips:

John Vercouteren eigenaar DSA Express & Logistics De cao beroepsgoederenvervoer, daar hoeft ondernemer John Vercouteren de ins en outs niet van te weten. Hij houdt zich liever bezig met het runnen van zijn koeriersbedrijf. Een business waarin elke cent marge telt. Met payrolling houdt hij grip op de personeelskosten én kan hij medewerkers langer aan zich binden.

Erjon Tuentervan Blauw Gras Erjon Tuenter is medeoprichter en operational director van creatief digitaal bureau Blauw Gras. Het liefst stopt hij als kleine ondernemer zijn tijd in slimme digitale campagnes, de personeelsadministratie laat hij liever aan de specialist over.

Masi Dawoud van Foove Masi Dawoud is oprichter en eigenaar van software-ontwikkelaar Foove. Aanvankelijk een parttime studentenbedrijf, maar inmiddels een snel groeiende startup die voor veeleisende klanten intelligente mobiele en web-applicaties bouwt. De Rotterdamse ondernemer kiest onder meer voor payroll vanwege de snelheid waarmee hij nieuw personeel kan aannemen.

Nachtmerrie kleine werkgever Een langdurig zieke werknemer of een medewerker die (deels) arbeidsongeschikt raakt – veel kleine ondernemers liggen er letterlijk wakker van. Begrijpelijk, zegt Please-adviseur Arno van Helvoirt. Want als gevolg van een opeenstapeling van wettelijke regelingen kun je als werkgever tot wel twaalf jaar de financiële gevolgen van een arbeidsongeschikte of zieke medewerker aan den lijve voelen. Van Helvoirt zet de zaken nog eens op een rijtje..

Job Verhangen en Thijs Don van E-Purple Een aantrekkelijke winkel is voor veel ondernemers een vanzelfsprekendheid. Ervoor zorgen dat je website of webwinkel minstens even aantrekkelijk is, is vaak veel minder vanzelfsprekend. Terwijl juist in het online domein de ontwikkelingen razendsnel gaan en een omnichannel-aanpak steeds belangrijker wordt voor commercieel succes, zeggen Thijs Don en Jop Verhagen van Epurple, specialist in online marketing. Hoe creëer je drukte op je website of in je webwinkel?

Marije Hovestad Ondernemen is vooruitzien, daar is iedereen het wel over eens. Het is goed om zo nu en dan te bedenken waar je over een paar jaar wil staan met je onderneming, zegt Marije Hovestad, Projectleider Vernieuwing bij de Kamer van Koophandel. Hoe zorg je ervoor dat je ondanks de razendsnelle technologische ontwikkelingen en snel veranderende consumentenvoorkeuren ook morgen nog in business bent?