Alle artikelen

retail winkelier winkel omzet Nogal wat retailers zien op een zeker moment hun omzet teruglopen. Vaak is niet direct duidelijk waardoor. Zijn er nieuwe (online) concurrenten bijgekomen? Zijn de gemeentelijke parkeertarieven te hoog? Zijn klanten uitgekeken op de winkelinrichting? Volgens ondernemerscoach en retail trendwatcher Fred Rutgers is de échte reden meestal de ondernemer zelf. Is die nog wel trouw aan zijn droom? Biedt hij zijn klanten nog wel echt meerwaarde? En weet hij de verwachtingen van die klanten nog wel te overtreffen? Fred’s advies: als je omzet onder druk staat, doorloop dan eens de volgende zes stappen.

Horecapersoneel aantrekkelijker werknemers Nu de economie weer aantrekt, worstelt de horecabranche met een groeiend tekort aan medewerkers, zo meldt Misset Horeca. De praktijk van lange werkdagen, veel overuren en relatief lage lonen maken dat steeds meer studenten uit het beroepsonderwijs kiezen voor een loopbaan buiten de horeca. Maar ook studenten kiezen steeds vaker voor een bijbaan elders, waar betere arbeidsvoorwaarden gelden. Volgens branchevereniging KHN moet het roer dan ook om en moet de branche weer aantrekkelijk worden voor werknemers.

arbowet werkgever verzuim payroll

Wat moet ik weten over de nieuwe Arbowet?

Per 1 juli 2017 gaat de nieuwe Arbowet in. De gewijzigde Arbowet richt zich met name op betere preventie, zegt Sofie Bouw, verzuimconsulente bij Please. Om beroepsziekten en arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten te voorkomen, krijgt straks iedere werknemer directe toegang tot een bedrijfsarts. Andersom regelt de nieuwe wet ook dat de bedrijfsarts iedere werkplek moet kunnen bezoeken.

Social media ondernemers please payroll Met social media kun je als ondernemer veel bereiken. Zo is het een ideaal middel om in contact te treden met je klanten. Please heeft een paar social media tips onder elkaar gezet speciaal voor ondernemers.

handige apps voor ondernemers

Top 3 handigste apps voor ondernemers.

Als ondernemer heb je het vaak al druk genoeg. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende apps op de markt die je ondersteunen in je dagelijkse business. Drie apps die je het leven als ondernemer makkelijker maken:

Victoria Ruijs directeur Figi Theater

Blog: Uitdagingen in het familiebedrijf van de jongste theaterdirecteur


Victoria Ruijs is 32 en sinds kort staat ze aan het hoofd van Hotel Theater Figi in Zeist. Figi is een echt familiebedrijf. Victoria is de derde generatie aan het roer van dit theater dat dit jaar precies honderd jaar in handen is van één familie. Voor Please Magazine schreef zij een column hoe het is op te groeien in een familiebedrijf en vertelt zij over haar plannen met het theater.

payroll ondernemen financiele onzekerheden Uit recent onderzoek door de KvK blijkt dat veel ondernemers onzeker zijn over hun kennis van financiële zaken. De meeste van hen hebben moeite met hun financiële lange termijnplanning, zoals het inschatten van de winstgevendheid van hun bedrijfsactiviteiten. Zonde, want ondernemers die meer verstand hebben van het financiële plaatje, presteren ook beter, zo blijkt uit het gepubliceerde onderzoek ‘Grip op de tent’. Een overzicht van de drie zaken waar ondernemers het meest onzeker over zijn, én tips om hiermee om te gaan.

MKB groei personeel financiering kredietunie Op steeds meer plekken in Nederland zien ze het licht: coöperatieve kredietunies. Soms op initiatief van de provincie of een gemeente, soms op dat van een aantal (oud)ondernemers. Doel is het verstrekken van kredieten aan mkb-ondernemers die om wat voor reden dan ook geen normaal bankkrediet kunnen krijgen. Robert Wielinga, partner bij het Centrum voor Bedrijfsopvolging en ondernemerscoach, was de afgelopen jaren nauw betrokken bij de oprichting van de Coöperatieve Vereniging Kredietunie Groningen.

Familiebedrijf detailhandel ondernemen MKB Alles wat met belastingen te maken heeft, stel je als ondernemer vaak uit. Want er zijn altijd belangrijkere zaken te doen toch? Maar zo tegen het einde van het jaar kan het verstandig zijn om toch een paar zaken na te lopen. Want geef toe, welke ondernemer wil er nou niet voordelig het nieuwe jaar in? Vijf handige fiscale tips op een rijtje.