Alle artikelen

Victoria Ruijs directeur Figi Theater

Blog: Uitdagingen in het familiebedrijf van de jongste theaterdirecteur


Victoria Ruijs is 32 en sinds kort staat ze aan het hoofd van Hotel Theater Figi in Zeist. Figi is een echt familiebedrijf. Victoria is de derde generatie aan het roer van dit theater dat dit jaar precies honderd jaar in handen is van één familie. Voor Please Magazine schreef zij een column hoe het is op te groeien in een familiebedrijf en vertelt zij over haar plannen met het theater.

payroll ondernemen financiele onzekerheden Uit recent onderzoek door de KvK blijkt dat veel ondernemers onzeker zijn over hun kennis van financiële zaken. De meeste van hen hebben moeite met hun financiële lange termijnplanning, zoals het inschatten van de winstgevendheid van hun bedrijfsactiviteiten. Zonde, want ondernemers die meer verstand hebben van het financiële plaatje, presteren ook beter, zo blijkt uit het gepubliceerde onderzoek ‘Grip op de tent’. Een overzicht van de drie zaken waar ondernemers het meest onzeker over zijn, én tips om hiermee om te gaan.

MKB groei personeel financiering kredietunie Op steeds meer plekken in Nederland zien ze het licht: coöperatieve kredietunies. Soms op initiatief van de provincie of een gemeente, soms op dat van een aantal (oud)ondernemers. Doel is het verstrekken van kredieten aan mkb-ondernemers die om wat voor reden dan ook geen normaal bankkrediet kunnen krijgen. Robert Wielinga, partner bij het Centrum voor Bedrijfsopvolging en ondernemerscoach, was de afgelopen jaren nauw betrokken bij de oprichting van de Coöperatieve Vereniging Kredietunie Groningen.

Familiebedrijf detailhandel ondernemen MKB Alles wat met belastingen te maken heeft, stel je als ondernemer vaak uit. Want er zijn altijd belangrijkere zaken te doen toch? Maar zo tegen het einde van het jaar kan het verstandig zijn om toch een paar zaken na te lopen. Want geef toe, welke ondernemer wil er nou niet voordelig het nieuwe jaar in? Vijf handige fiscale tips op een rijtje.

Detailhandel winkel vacatures personeel payrolling Het gaat goed met de werkgelegenheid in de detailhandel. Uit recent onderzoek van banenzoekmachine Joblift blijkt namelijk dat het aantal vacatures in de detailhandel met gemiddeld zes procent per maand groeit. Ter vergelijking: het aantal vacatures in de e-commerce-sector groeide slechts twee procent, wat overeenkomt met de groei van de arbeidsmarkt als geheel.

Familiebedrijf detailhandel ondernemen MKB Ongeveer twee derde van alle Nederlandse bedrijven is een familiebedrijf; in de detailhandel is het zelfs de meest voorkomende bedrijfsvorm. De laatste jaren is de waardering voor het familiebedrijf enorm toegenomen, zegt prof. dr. Roberto Flören van de Nyenrode Business Universiteit. Eén van de succesfactoren is een vaak grote betrokkenheid bij de medewerkers. “Mensen werken graag voor een familiebedrijf omdat ze dan ergens bij horen.” Een interview over de geheime succesfactoren van het familiebedrijf.

Vlogger Vloggen is populairder dan ooit. Het fenomeen waarbij een dagelijks videodagboek bijgehouden en gedeeld wordt kent inmiddels verschillende vormen. Zo heb je ‘beautyvlogs’, ‘lifestylevlogs’, ‘gamevlogs’ en dus ook ‘shop(v)logs’. In shoplogs, het woord zegt het al, laat de vlogger aan de kijker zien wat hij/zij heeft geshopt. Van een tas vol met kleding tot speelgoed en dagelijkse boodschappen, alles is mogelijk. Deze shoplogs kunnen veel doen voor je winkelomzet.

Oudere werknemer Ilse Vermeulen (44) is bedrijfsjuriste bij Please Payroll. Zij beantwoordt juridische vragen van ondernemers in duidelijke taal. Dit keer: zitten er voor mij als ondernemer financiële voordelen aan het aannemen van een oudere medewerker?

Mobiele marketing De smartphone is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Steeds meer bedrijven zoeken dan ook naar de mogelijkheden om zichzelf te promoten met mobiele marketing. Hoe zorg je er voor dat mobiele marketing ook voor jouw bedrijf werkt? 5 handige tips: