Alle artikelen

groenten-fruit-vlees De Nederlandse consument wordt meer en meer kritisch. Ook als het gaat om duurzaam eten. We worden steeds beter in het ontcijferen van product labels in supermarkten en ook in een restaurant bestellen we het liefst een biologische soep of fairtrade koffie. Steeds meer bedrijven springen hier verstandig op in en bieden een duurzaam alternatief voor een steeds groter aantal producten.

Week van de Veiligheid 40% van de winkeliers ervaart agressie en geweld in hun zaak. Daarnaast voelt 12,5% van het winkelpersoneel zich onveilig tijdens het werk. Zo blijkt uit een enquête in opdracht van Detailhandel Nederland in het kader van de Week van de Veiligheid. Deze week staat in het teken van het voorbereiden op en voorkomen van agressie en criminaliteit in de detailhandel. Als retailondernemer zijn er aantal zaken die ú kunt doen, samen met uw medewerkers, om te zorgen voor een veiligere werkomgeving.

Vrouw overhandigt contract Het opstellen van iedere contractvorm is een belangrijke taak. Zo ook het opstellen van een arbeidsovereenkomst. Wat neemt u wel op en wat niet? Hoe specifiek moet u zijn? En wat mag u absoluut niet vergeten? Onze juriste geeft praktische tips die u helpen bij het opstellen van een goede arbeidsovereenkomst.

Vrouw gapend achter laptop

Zo signaleer en verhelp je een bore-out

De diagnose ‘bore-out’ werd recentelijk voor het eerst beschreven door de Zwitserse bedrijfsadviseurs Peter Werder en Phillippe Rothlin in hun boek Diagnosis Boreout. Het komt voor bij maar liefst 7% van de werkende bevolking. Behandeling is lastig, want op een bore-out rust nog een groter taboe dan op een burn-out. Mensen met een bore-out schamen zich. Ze zijn bang voor lui en onbekwaam te worden aangezien – en dus zwijgen ze. Intussen komen ze ’s avonds uitgeput thuis, ondanks het feit (of beter: juist door het feit) dat ze niets gedaan hebben. Heeft uw medewerker een bore-out?

Wat is payroll

Een vraag die we veel krijgen. We leggen het graag nog een keer uit!

Als u kiest voor payrolling verlegt u als ondernemer alle taken van het juridisch werkgeverschap. Dit neemt het payrollbedrijf van u over. Denk hierbij aan het opstellen van contracten, het sluiten van werknemersverzekeringen, het regelen van een goede personeels- en salarisadministratie en nog veel meer. Uw medewerkers staan bij ú op de werkvloer, maar ze staan op de loonlijst van het payrollbedrijf.

Geen zorgen, geen rompslomp en minder risico’s. U ontvangt één overzichtelijke factuur en kunt erop vertrouwen dat alles goed geregeld is. Het payrollbedrijf heeft alle kennis in huis met betrekking tot werkgeven, is op de hoogte van de laatste veranderingen in wet- en regelgeving en beantwoordt graag alle vragen van u en uw personeel. Hoe dat precies werkt? Bekijk de video "Wat is payroll?".

Twee manen bereiden eten in keuken We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: uw medewerkers zijn uw belangrijkste kapitaal. Óók in de horeca. Of misschien wel juíst in de horeca. Het is dan ook belangrijk dat u tevreden medewerkers heeft en behoudt. Daarom geven we 5 tips die u als horecaondernemer helpen om uw personeel tevreden te houden.

Tweede Kamer Gisteren presenteerde demissionair Minister Dijsselbloem van Financiën de rijksbegroting en de bijbehorende miljoenennota. Door de langslepende formatie van een nieuw kabinet presenteerde hij dit keer een ‘beleidsarme begroting’ op Prinsjesdag. Een begroting zonder ingrijpende nieuwe plannen voor het komende jaar. Toch was de boodschap in de troonrede duidelijk: niet iedereen merkt de economische groei in het dagelijks leven, en dat moet in 2018 veranderen.

Tips voor een goed ontwikkelgesprek Ontwikkelgesprekken zijn zowel van belang voor uw medewerker(s) als voor uw organisatie. Wist u bijvoorbeeld dat plannings- en beoordelingsgesprekken zorgen voor een verhoogde arbeidsproductiviteit? En wist u dat deze gesprekken daardoor een positief effect kunnen hebben op het verzuim binnen uw organisatie? Nee? Lees dan snel verder…

Formatie kabinet commentaar Please Werknemers- en werkgeversorganisaties zetten vorige week een punt achter het polderoverleg. Hierdoor lijkt het realiseren van een constructieve oplossing voor het probleem op de arbeidsmarkt verder dan ooit. Er is onbegrip voor elkaars standpunten en men wil zich daarin blijkbaar ook niet verdiepen. Ik ben teleurgesteld in de vakbonden en ondernemersorganisatie VNO-NCW dat zij op geen enkele manier willen afstappen van hun standpunten om dichter tot elkaar te komen. ‘Doorpolderen’ was niet het antwoord, maar een punt zetten achter cruciaal overleg ook niet.