Alle artikelen

Overwerk tijdens de feestdagen

Ilse Vermeulen - Juriste

De feestdagen zijn voor iedere ondernemer een drukke periode. Voor de horeca en detailhandels misschien wel dé drukste periode van het jaar. Dankzij de feestdagen ziet menig ondernemer de dagtotalen stijgen, maar ook het aantal gewerkte uren én overuren. Als juriste bij Please krijg ik regelmatig vragen van onze opdrachtgevers over de wet- en regelgeving rondom overwerk. Hoe zit het eigenlijk met overwerk? Wat mag wel en wat niet? Met de feestdagen in het vooruitzicht is het een mooi moment om u hierover wat meer te vertellen.

blog Zo sluit u het (boek)jaar goed af!

Teun Heinsbergen - Coördinator loonadministratie

De maand december staat voor de deur, hét moment voor ondernemers om de balans op te maken en het boekjaar af te sluiten. Maar voordat u de champagne ontkurkt tijdens oud en nieuw, zijn er ook nog enkele praktische zaken en wijzigingen die 2018 met zich meebrengt. Graag breng ik u hiervan op de hoogte en geef ik enkele adviezen zodat u ook dit (boek)jaar goed afsluit.

Maak het verschil!

Joyce van Betuw - Relatiebeheerder intern

Dagelijks adviseer ik onze opdrachtgevers over het werkgeverschap. Bij ieder telefoontje kruip ik op de stoel van de ondernemer en stel ik mijzelf altijd de vraag: ‘wie is deze persoon?’ en ‘wat is de vraag áchter deze vraag?’. Inlevingsvermogen is essentieel in mijn functie, zo kan ik de ondernemer zo goed mogelijk helpen. Graag neem ik u in deze blog mee in mijn werkzaamheden en geef ik u praktische tips die uzelf kunt toepassen om een optimale dienstverlening te bieden aan úw klanten.

Payrolling volgens kabinet RutteIII “Voor ons is het regeerakkoord een beginpunt en zeker geen eindpunt. Er is ruimte voor overleg over de concrete uitwerking. Sterker nog: we hebben die inbreng van buiten nodig. De deur van de Trêveszaal staat op een ruime kier.” Zo luidt de regeringsverklaring van kabinet-Rutte III op 1 november 2017. Dat is mooi, want ik maak in deze blog graag gebruik van de gelegenheid opheldering te vragen over de plannen van het nieuwe kabinet met betrekking tot payrolling.

Marnix Geus, ondernemer en auteur

“Een ondernemer die investeert in de groei van zijn medewerkers, investeert in de groei van zijn bedrijf”

Serie-ondernemer Marnix Geus verkocht afgelopen jaar zijn aandelen in zijn goedlopende PR-bureau en schreef een boek over de lessen die hij als ondernemer heeft geleerd. De prikkelende titel Mensenhandel verraadt wat het belangrijkste inzicht is dat hij opdeed: de traditionele baas-personeelverhouding belemmert veel bedrijven in hun ontwikkeling en succesvolle bedrijven stellen niet de handel, maar de mensen voorop.

Jan Kaan in 's werelds eerste lifestream store: Kaan's Stream Store in Alkmaar (foto: Willem de Kan) Jan Kaan in ’s werelds eerste lifestream store: Kaan’s Stream Store in Alkmaar. ©Willem de Kam Jan Kaan, ondernemer en eigenaar van Kaan’s Kaashandel in Hoorn en Alkmaar, werd in één klap wereldberoemd. Maar dat is ook niet vreemd als je 's werelds allereerste livestream store opent. 5 dagen lang was Kaan’s Kaashandel van 9 tot 18 uur live online te volgen. Klanten van over de hele wereld konden hun kaas kiezen, live een vraag stellen aan Jan en direct een stuk kaas bestellen. Wij waren enorm benieuwd naar zijn verhaal en belden hem op.

Hersentraining Psychisch verzuim komt steeds vaker voor. Vorig jaar was 1 op de 3 verzuimgevallen van psychische aard, zo blijkt uit het onderzoek Arbobalans 2016, van TNO. Waaraan is deze ontwikkeling te wijten en hoe kunt u psychisch verzuim voorkomen?

Hij is er! De nieuwste editie van Please Magazine Deze week valt hij bij al onze ondernemers en abonnees in de brievenbus: de herfsteditie van Please Magazine. Dit keer staat het magazine vol inspirerende verhalen van ondernemers en interessante artikelen over goed werkgeverschap. Uiteraard laten we ook onze eigen experts én een onze ruim 10.000 medewerkers aan het woord. Wilt u alvast een kleine sneakpreview? Lees dan snel verder.

Arno van Helvoirt (Please) en Pieter Klaveren (MKB Rotterdam Rijnmond) ondertekenen co-partnership contract v.l.n.r. Arno van Helvoirt (adviseur Please) en Pieter van Klaveren (voorzitter MKB Rotterdam Rijnmond)
Maandag ondertekenden Pieter van Klaveren – voorzitter MKB Rotterdam Rijnmond – en onze adviseur Arno van Helvoirt namens Please, een partnercontract. Dit gebeurde tijdens de bijeenkomst in het Postillion WTC Rotterdam in het bijzijn van 300 MKB-ondernemers. Arno vertelt over de samenwerking tussen Please en MKB Rotterdam Rijnmond.