Alle artikelen

Apps voor ondernemers Het ondernemerschap is bij tijd en wijlen een enorm tijdrovend en stressvol vak. Om succesvol te kunnen ondernemen is het dan ook belangrijk dat zowel uw bedrijf, uw medewerkers als uzelf in topconditie verkeren. Please tipt 3 apps die u helpen bij het creëren van een gezonde werksfeer én levensstijl.

Helmond Sport

Gezonde voeding en topprestaties

Gezonde voeding is essentieel voor het leveren van topprestaties op het voetbalveld volgens Roy Hendriksen (48). Sinds 2016 is hij hoofdtrainer van Helmond Sport, waar Please trotse shirtsponsor van is. Voor Please Magazine schreef Roy een column over het stimuleren van de vitaliteit van zijn team door het aanbrengen van structuur en bewustwording van hun voeding. Misschien ook een idee voor u als ondernemer?

Directie Please Payroll tot 1 september 2017 v.l.n.r. Albert Zwaans, Hans van de Ven en Gertjan van Stratum
Commercieel directeur Gertjan van Stratum vertrekt per 1 september 2017 bij Please Payroll. Gertjan trad in juli 2015 toe tot de directie nadat hij zijn eigen payrollbedrijf dna360 had verkocht aan Please.

Overuren uitbetalen horeca ondernemer Stel, u bent de trotse eigenaar van een horecaonderneming en staat op goede voet met uw personeel. U werkt hard en verwacht hetzelfde arbeidsethos van uw werknemers. Extra uitbetalen? Overuren horen er in de horeca toch gewoon bij?

Stijgende minimumlonen Heeft u personeel in dienst tussen de 18 en 22 jaar? Dan verandert er over enkele weken voor u als ondernemer veel! Als gevolg van de wijziging Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML), stijgen per 1 juli de loonkosten voor jong personeel van 18 tot en met 22 jaar fors! Demissionair minister Asscher trekt hiermee de strop verder aan voor met name de horeca, detailhandel en supermarktbranche. Ondernemers in deze branches, die vooral jonge werknemers in dienst hebben, zien hun bruto loonkosten in de tweede helft van 2017 toenemen met 5 tot wel 18.7%.

minimumjeugdloonvoordeel De minimumjeugdlonen nemen per 1 juli 2017 fors toe. Heeft u medewerkers in dienst van 18 tot en met 21 jaar? Dan wordt u gedeeltelijk gecompenseerd voor de toegenomen loonkosten via het minimumjeugdloonvoordeel. Voor personeel van 22 jaar of ouder kunt u als werkgever een beroep doen op het LIV (lage-inkomensvoordeel).

Onderneming financieel businessmodel cashflow

Is uw onderneming financieel fit? Frank Peters – accountant bij HLB Van Daal & Partners – geeft advies.

Om succesvol te kunnen ondernemen is zowel lichamelijk als mentaal fit zijn belangrijk. Maar goede ondernemers zorgen er ook voor dat hun onderneming financieel fit blijft, zegt Frank Peters, partner en accountant bij HLB Van Daal & Partners. Please vroeg hem wat daarvoor nodig is en kreeg een paar nuttige adviezen mee.

Horeca regels geluidsniveau overlast

Uitdaging voor horecaondernemers: hoe voorkom je geluidsoverlast?

Het is weer mooi weer, de deuren van je zaak staan langer open en de gasten zitten tot laat op het terras. Vanzelfsprekend brengt dit extra geluid met zich mee. Echter, als horecaondernemer heb je te maken met geluidsnormen. Waar moet je als horecabedrijf op letten zodat het geluid binnen de perken blijft en jouw onderneming niet voor geluidshinder of zelfs –overlast zorgt?

Valkuilen ondernemers winkeliers retail

De 5 valkuilen waar je als winkelier niet in wilt stappen

Je eigen kledingzaak, kapsalon of wijnhandel kan veel bevrediging schenken en je met trots vervullen. Maar er zijn ook valkuilen waar je als succesvolle retailondernemer voor moet oppassen. Relatiebeheerder Twan de Kort van Please noemt er vijf.