Alle artikelen

Omgaan met topdrukte Laatst was ik een weekje op vakantie in Bergen aan Zee. Het weer was mooi, de terrassen zaten vol en het bedienend personeel liep zich de benen uit het lijf. Het zal wel beroepsdeformatie zijn, maar als ik zelf op een druk terras zit, vergelijk ik onwillekeurig medewerkers met elkaar.

Vergeten beroepen: schrijfmachine monteur Olvetti. Adler. Underwood. Remington. Hammond. Auteur Willem Frederik Hermans had een collectie van wel 160 stuks: schrijfmachines, in de volksmond ook wel typemachines genoemd.

Twan Swinkels Pitt-IT Dat is het levensmotto van Twan Swinkels van Pitt-IT die de Alpe d’HuZes gaat beklimmen om de strijd aan te gaan tegen kanker. Met veel verdriet heeft Twan afscheid moeten nemen van zijn vader die veel te jong is overleden aan de gevolgen van darmkanker. Twan Swinkels: “Ik had graag nog langer van mijn vader willen genieten. Hij is veel te jong gestorven na een gevecht tegen deze vreselijke ziekte”.

Minister Asscher Jongeren vanaf 21 jaar gaan hetzelfde minimumloon verdienen als volwassenen. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid schaft het minimumjeugdloon af voor jongeren tussen 21 en 23 jaar, want 'volwassenen verdienen een volwassen loon', aldus Asscher.

Gertjan van Stratum interview HLB over Please Payroll

Interview Gertjan van Stratum door HLB

Het is een stevige ambitie die commercieel directeur Gertjan van Stratum van Please Payroll uitspreekt. “Stevig, maar realistisch”, stelt hij. “We zijn nu al een van de grotere payrollorganisaties van het land, we liggen op koers. Op dit moment is onze omzet meer dan 100 miljoen euro; we willen binnen vijf jaar doorgroeien naar 250 miljoen euro. Een dergelijk volume is nodig om in deze branche gezond te blijven en de kwaliteit van onze dienstverlening te blijven borgen.”

Demotie Weegt bij jouw bedrijf de expertise van je oudere werknemers op tegen het veelal hogere salaris dat zij krijgen? Zitten je medewerkers überhaupt – jong en oud – op een positie waar ze thuishoren? Misschien wordt het tijd om eens na te denken over demotie. Je bent niet de eerste. Veel bedrijven zijn er mee bezig. Sterker nog, soms komt het initiatief van de werknemer zelf.

Flexibel werken Heb je het eerste verzoek om flexibeler te mogen werken al binnen? Zou best eens kunnen. In menig kerstvakantie wordt tenslotte gemijmerd over zaken als passender werktijden en werkplek. Op 1 januari is de Wet Flexibel Werken (Wfw) in werking getreden. Deze wet geeft personeel ruimere mogelijkheden. Waarmee moet je als werkgever rekening houden?

Prins Briek XLIII Tijdens de prinsbekendmaking op zaterdag 9 januari kwam de naam van de 43-jarige Gertjan van Stratum uit de loden koker. Op een drukbezocht Kasteelplein werd de nieuwe hoogheid eervol ontvangen door het Helmondse publiek. “Trots, dat is het woord dat het beste past bij mijn gevoel”, waren de eerste woorden van Prins Briek XLIII.

Theo Glaudemans, Gertjan van Stratum en Antoine Beije ondertekenen nieuwe shirt sponsor contract Tijdens de wedstrijd Helmond Sport – Jong Ajax op 18 januari 2016 jl. is Please Payroll als shirtsponsor van Helmond Sport gepresenteerd. De Helmondse payrollspecialist bindt zich tot en met voetbalseizoen 2017-2018 als shirtsponsor aan onze club.