Alle artikelen

Kabinetsformatie werkgelegenheid arbeidsmarkt wetgeving De uitslag van de verkiezingen zal volgens het merendeel van de Nederlandse mkb’ers het investeringsklimaat niet verslechteren, maar evenmin sterk verbeteren. Wel blijven er zorgen over de toenemende regeldruk. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Teamleader. Algemeen directeur Hans van de Ven van Please heeft een eigen visie op wat er zou moeten veranderen op het gebied van de arbeidsmarkt. Ook heeft hij een nuttige tip voor de formateurs.

Droomklant binnenhalen tips zakelijke dienstverlening Please Bijna elke ondernemer heeft wel een klant waar hij van droomt. Een klant die je dolgraag aan je portfolio wil toevoegen omdat het bedrijf grote landelijke bekendheid geniet, of omdat het bedrijf bijvoorbeeld een hele goede reputatie heeft. Vijf tips die je helpen om met je droomklant in contact te komen:

Manager Klantbeleving Kim van Bussel Please

Manager Klantbeleving Kim van Bussel over de meerwaarde van de Please-benadering

Please Payroll is de enige payrollorganisatie in Nederland met een Manager Klantbeleving. Kim van Bussel vormt een belangrijke schakel tussen de klant en de Please-organisatie en probeert elke dag weer de verwachting van klanten te managen en het liefst te overtreffen. Dat betekent dat ze achter de schermen vaak moet schaken op meerdere borden. “Ik ben pas tevreden als de klant tevreden is.”

Detailhandel retailtheater boekrecensie

Boekrecensie ‘Het RetailTheater’: hoe zorg je ervoor dat je klant ook echt koopt?

Auteurs Carin Frijters en Femke Cuijpers noemen zichzelf regisseurs van winkelbeleving. De twee dames die samen met een heel team retailspecialisten het RetailTheater vormen, geloven in de toekomst van de fysieke winkel. Zij benadrukken wel dat je – zeker met de komst van webshops – als retailondernemer het verschil moet kunnen maken. Het RetailTheater is een netwerkorganisatie, online platform en boek ineen. In het boek leggen Frijters en Cuijpers aan de hand van allerlei voorbeelden uit wat de huidige spelregels zijn in retail.

Subsidie

Geen loonkostenvoordelen mislopen? Please weet precies waar je recht op hebt!

In Nederland bestaan er veel financiële regelingen voor werkgevers. Bijvoorbeeld voor ondernemers die iemand met een arbeidsbeperking, laag loon of mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen. Maar het is lang niet zo eenvoudig om op de hoogte te blijven van alle regelingen en vooral ook van de situaties waarin je als ondernemer recht hebt op subsidie, blijkt uit onderzoek van Willis Towers Watson (*). Zo weet volgens de resultaten 36% van de Nederlandse werkgevers niet voor welke sociale verzekeringsregelingen (SV-regelingen) zij in aanmerking kunnen komen.

Appspecialisten startup payroll

Als start-up personeel aannemen? Ondernemer David van der Loo legt uit waarom hij voor payrolling kiest

Ondernemer David van der Loo richtte in 2011 het bedrijf AppSpecialisten op. Toen een tijdelijke stagiaire voor 100% uit het goede hout gesneden bleek, stond hij na haar afstuderen voor een lastige keuze. Ofwel een vast dienstverband aanbieden en investeren in haar verdere ontwikkeling, ofwel het avontuur aangaan met een nieuwe stagiaire. Het werd het eerste, maar dan wel met de back-up van een professionele payrollorganisatie.

Horecapersoneel aantrekkelijker werknemers

5 Tips voor horecaondernemers: zo kom je zonder zorgen de eerste drukke lentedagen door

Deze week is de lente officieel van start gegaan. Voor veel mensen een heerlijke periode waarbij zij genieten van de eerste zonnestralen en lekker buiten zijn. Voor horecaondernemers betekent dit de opening van het terrasseizoen én dus vaak ook een periode van plotselinge drukte. Menig ondernemer kan in deze periode wel wat extra handjes gebruiken. Hoe kom je deze drukke periode zonder zorgen door?

Kosten payroll

Bespaar ik kosten door te gaan payrollen?

Dat payrollen veel gemak biedt, is bij de meeste ondernemers wel bekend. Dat ze er minder ondernemersrisico door lopen, eveneens. Maar: alles heeft zijn prijs, toch? En dus denken nogal wat ondernemers dat een medewerker op een payrollcontract duurder is dan een medewerker in eigen dienst. Het omgekeerde is echter (meestal) het geval, legt Twan Bakens van Please uit.

Please Payroll retail succes payroll

‘Payrollen is ook voor mijn medewerkers gemakkelijker en prettiger’

Sjef van Stratum van Fratelli Shoes
Als het om schoenen gaat, zijn Van den Eijnde Schoenen en Fratelli Shoes een begrip in Deurne en omstreken. Beide winkels worden gerund door de broers Twan en Sjef van Stratum. Dit ‘familieteam’ wordt ondersteund door negen medewerkers die bij Please Payroll op de loonlijst staan. “Ik was veel te veel tijd kwijt met administratie, tijd die ik véél liever besteedde aan inkoop, verkoop en aansturing van de winkels.”