Salarisadministratie of loonadministratie uitbesteden?

Heb jij personeel in dienst? En ontvangt jouw personeel loon voor de gedane werkzaamheden?
Dan ben je officieel verplicht tot het voeren van een salarisadministratie. Een flinke klus. Klopt!
Heb jij al ooit nagedacht over uitbesteden? Misschien is je salarisadministratie uitbesteden wel
de perfecte oplossing voor jou! Benieuwd? Lees snel verder!

Loonadministratie of salarisadministratie?

We beginnen even met een inkoppertje. Namelijk het verschil tussen loonadministratie en salarisadministratie. Deze twee termen worden vaak door elkaar gehaald. Maar hoe zit het nou? Heel eenvoudig! Er is geen verschil. Loonadministratie en salarisadministratie zijn synoniemen van elkaar. Hetzelfde dus! Er is wél verschil tussen personeelsadministratie en loon-/salarisadministratie. Hoe dat zit vertellen we hieronder!

Please-LR-FellowField-09

Wat is loonadministratie?

Een loonadministratie/salarisadministratie omvat alle financiële en fiscale gegevens van je personeel. In je loonadministratie houd je alles bij om goede loonstroken en jaaropgaves te kunnen maken voor je personeel. Denk aan een overzicht van het bruto salaris, vakantiedagen, declaraties, vergoedingen voor bijvoorbeeld reis en verblijf of inhoudingen voor een auto van de zaak. Heb je personeel in dienst dat loon ontvangt? Dan ben je verplicht een loonadministratie bij te houden en loonbelasting en premies af te dragen.

Wat is personeelsadministratie?

Heb je personeel in dienst? Dan ben je verplicht een personeelsadministratie bij te houden en minimaal 7 jaar te bewaren. Hierin neem je alle gegevens van je personeel op. Denk aan persoonsgegevens, id-bewijzen en (wijzigingen in de) arbeidsovereenkomsten, maar ook de verlof- en verzuimadministratie zijn onderdeel van de personeelsadministratie.

Please-LR-HertogJan-2-10

Loonadministratie uitbesteden

Veel ondernemers kiezen ervoor hun loonadministratie uit te besteden aan een accountant of salarisadministratiekantoor. Het vergt namelijk nogal wat kennis én tijd. En tijd is geld. Weet jij precies hoe je een goede loonadministratie voert? Welke gegevens je precies nodig hebt om kloppende loonstroken een jaaropgaves te maken? Wat jou misschien uren (zo niet dagen) kost, is minutenwerk voor een loonadministrateur of salarisadministrateur. Zij hebben alle processen geautomatiseerd en bakken met kennis in huis. En dat scheelt!

Ja, loonadministratie uitbesteden kost geld, dat klopt. Maar als het goed is, bespaart het je ook geld. Geld in de vorm van tijd én in de vorm van een eventuele boete als je een fout maakt in het afdragen van premies of het betalen van het juiste loon.

Totale backoffice uitbesteden

Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om zelf je personeelsadministratie, verzuimadministratie en verlofadministratie te doen. Je kiest dan alleen voor loonadministratie uitbesteden. Máár je kunt er ook voor kiezen je totale backoffice uit te besteden. En dat doe je het best bij een specialist. Een expert op het gebied van personeelszaken. Een werkgeverspartner zoals Please bijvoorbeeld.

Want, wij draaien niet alleen loonstroken en jaaropgaves. Nee. Wij zijn er voor je, als partner. Zo kun je, naast een perfecte salarisadministratie, ook bij ons terecht voor krachtige extra’s zoals….

  • Pro-forma berekeningen
  • Werkgeversverklaring
  • Eerste verloningsgesprekken
  • Ondersteuning door onze professionele helpdesk
  • WKR administratie
  • Collectiviteitskortingen
  • En meer!

Zo geven wij jou als ondernemer kracht. Kracht om een goede ondernemer én een goede werkgever te zijn. Werkgeverskracht noemen we dat. En bij wat extra kracht is toch iedere ondernemer gebaat? Jij bepaalt hoeveel kracht je nodig hebt en voegt met één druk op de knop een van de vele extra diensten van Please toe. Niet zeker welke diensten passen bij jouw bedrijf en ondernemersdoelen? Ga dan voor een werkgeversplan.

Maar hieronder snel een afspraak met een van onze adviseurs!

Opvallers-Please-LR-2-19