Payroll voor de Zakelijke Dienstverlening

Waarom payroll voor de zakelijke dienstverlening?

Zakelijke dienstverleners, in welke sector dan ook, hebben één ding gemeen. Het zijn professionals die in hun zakelijke activiteiten het oog op de bal willen houden. Doen waar je goed in bent, zonder teveel tijd kwijt te zijn aan randverschijnselen zoals personeelszaken. Payrollen is dan een logische keuze: de zaken zijn goed geregeld en de agenda blijft beschikbaar voor het echte werk!

Contact opnemen

Nieuws voor ondernemers

Top 5 risico’s zakelijke dienstverlening

 • 1

  Ziekteverzuim

  Ziekteverzuim Het gebeurt gelukkig niet vaak. Maar áls het gebeurt, zijn de gevolgen groot: een langdurig zieke medewerker. Als ondernemer betaal je maar liefst twee jaar het volledige salaris door, los van de kosten die je moet maken voor vervanging. Daarnaast gaat er een hoop tijd en energie zitten in het re-integratietraject. Payrollen neemt het risico op ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid volledig weg. Dat onderneemt een stuk prettiger.
 • 2

  Personeelskosten

  Te hoge personeelskosten Soms zit het mee, soms zit het tegen. Voor veel zakelijke dienstverleners zijn fluctuerende orderportefeuilles een gegeven. Dan wil je als ondernemer flexibel zijn en kunnen inspelen op de omstandigheden. Payrollen geeft je maximale vrijheid in soorten contractvormen en biedt zakelijk dienstverleners de mogelijkheid om klantvraag en capaciteit op elkaar af te stemmen.
 • 3

  Inzet zzp’ers

  Inzet zzp’ers Het inzetten van zzp’ers kan een prima oplossing zijn voor een tijdelijk capaciteitsissue. Maar goedgekeurde Modelovereenkomst of niet: je loopt als zakelijk dienstverlener altijd het risico dat de Belastingdienst een langere samenwerking aanmerkt als een verkapt dienstverband – met een forse naheffing als resultaat. Steeds meer ondernemers kiezen liever voor een payrollconstructie. Iedereen tevreden.
 • 4

  Personeeldossier

  Geen of incompleet personeelsdossier Zonder goed en compleet personeelsdossier is het nagenoeg onmogelijk een dienstverband tussentijds te beëindigen. Veel ondernemers zijn zich daar niet of nauwelijks van bewust: ondertekende gespreksverslagen ontbreken, het dossier voldoet niet aan de Wwz-regels, is incompleet of verouderd of bevat medische gegevens van de werknemer (niet toegestaan). Wie kiest voor payroll vermijdt al deze risico’s.
 • 5

  Inzet stagiaires

  Inzet stagiaires Zakelijk dienstverleners maken graag gebruik van stagiaires. Maar beseffen vaak niet dat die inzet aan strenge regels gebonden is. Wie zich daar niet aan houdt, kan ermee worden geconfronteerd dat een stagiaire door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt aangemerkt als volwaardig werknemer – met alle rechten die daarbij horen (minimumloon, ontslagbescherming). De adviseurs van Please adviseren mkb’ers over hoe u uw personeelsbestand wel volgens de laatste wet- en regelgeving inricht.

Top 5 risico’s zakelijke dienstverlening

 • Ziekteverzuim

  Het gebeurt gelukkig niet vaak. Maar áls het gebeurt, zijn de gevolgen groot: een langdurig zieke medewerker. Als ondernemer betaal je maar liefst twee jaar het volledige salaris door, los van de kosten die je moet maken voor vervanging. Daarnaast gaat er een hoop tijd en energie zitten in het re-integratietraject. Payrollen neemt het risico op ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid volledig weg. Dat onderneemt een stuk prettiger.
 • Te hoge personeelskosten

  Soms zit het mee, soms zit het tegen. Voor veel zakelijke dienstverleners is zijn fluctuerende orderportefeuilles een gegeven. Dan wil je als ondernemer flexibel zijn en kunnen inspelen op de omstandigheden. Payrollen geeft je maximale vrijheid in soorten contractvormen en biedt zakelijk dienstverleners de mogelijkheid om klantvraag en capaciteit op elkaar af te stemmen.
 • Inzet zzp’ers

  Het inzetten van zzp’ers kan een prima oplossing zijn voor een tijdelijk capaciteitsissue. Maar goedgekeurde Modelovereenkomst of niet: je loopt als zakelijk dienstverlener altijd het risico dat de Belastingdienst een langere samenwerking aanmerkt als een verkapt dienstverband – met een forse naheffing als resultaat. Steeds meer ondernemers kiezen liever voor een payrollconstructie. Iedereen tevreden.
 • Geen of incompleet personeelsdossier

  Zonder goed en compleet personeelsdossier is het nagenoeg onmogelijk een dienstverband tussentijds te beëindigen. Veel ondernemers zijn zich daar niet of nauwelijks van bewust: ondertekende gespreksverslagen ontbreken, het dossier voldoet niet aan de Wwz-regels, is incompleet of verouderd of bevat medische gegevens van de werknemer (niet toegestaan). Wie kiest voor payroll vermijdt al deze risico’s.
 • Inzet stagiaires

  Zakelijk dienstverleners maken graag gebruik van stagiaires. Maar beseffen vaak niet dat die inzet aan strenge regels gebonden is. Wie zich daar niet aan houdt, kan ermee worden geconfronteerd dat een stagiaire door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt aangemerkt als volwaardig werknemer – met alle rechten die daarbij horen (minimumloon, ontslagbescherming). De adviseurs van Please adviseren mkb’ers over hoe u uw personeelsbestand wel volgens de laatste wet- en regelgeving inricht.

Waarom payrolling in de zakelijke dienstverlening?

Flexibiliteit

Je zit goed in de opdrachten. En je kunt wel wat extra capabele handen gebruiken. Alleen: hoe zal het volgend jaar zijn rond deze tijd? Wat als er dan minder werk is? Dan zit je met een dure kracht op de bank… Payrollen biedt de mogelijkheid nu te groeien zonder zorgen over personeelsrisico’s straks.

Risico

Burn-out is een van de meeste voorkomende verzuimoorzaken in de zakelijke dienstverlening. Langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid van een medewerkers kan een forse kostenpost opleveren. Payrollen neemt deze en andere risico’s volledig weg. Dat onderneemt een stuk prettiger.

Gemak

Of je nu architect bent of accountant: je wil je als professional focussen op je werk. Maar succesvol ondernemer zijn is wezenlijk wat anders dan werkgever zijn. Een groeiend aantal zakelijk dienstverleners beseft dat en besteedt het werkgeverschap uit. Handen vrij voor het echte werk…

Vragen?

Arno van Helvoirt - Zakelijke dienstverlening specialist
Arno van Helvoirt
Zakelijke dienstverlening specialist

info@please.nl
0492 388 888
Neem contact op met onze branchespecialist Arno van Helvoirt. Hij komt wekelijks over de vloer bij tientallen MKB-ondernemers, waaronder zakelijk dienstverleners, en weet als geen ander de (cao-)theorie toe te passen in de praktijk. Van architectenbureau tot administratiekantoor en van online marketingbureau tot softwareontwikkelaar: Arno komt met een passende oplossing.
Vraag offerte aanBinnen één werkdag reactie

Wat onze klanten over ons zeggen

HERE Bouwadvies B.V.
Goede ervaring. Na eigen werving en selectie geen extra werkzaamheden.
Guido van de Laar
Wasserij Boumans
Prettig om mee te werken, flexibel, korte lijnen, goede communicatie, prima software
Bekijk hier alle klantbeoordelingen