Wat kost payroll?

Vergelijk de kosten van je personeelszaken in eigen beheer vs de personeelskosten via payroll

Vraag direct een offerte aan

Jouw personeelszaken voordelig geregeld

Please werkt voor een alsmaar groeiend aantal ondernemers en werknemers. Dankzij deze groeiende aantallen kunnen wij processen automatiseren, zaken voordeliger inkopen en risico’s beter spreiden en opvangen. Daarom zijn we ervan overtuigd dat je met onze diensten goedkoper uit bent dan wanneer je alles zelf regelt.

Benieuwd wat payroll voor jou kost?

Vraag een offerte aan
https://youtu.be/7SsG5Jn7JWA

Bespaar met Please Payroll

Jouw loonkosten zijn opgebouwd uit een aantal elementen. Deze zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

Jouw huidige loonkosten


1Bruto salaris

Voor de vaststelling van het brutosalaris hanteer je minimaal het wettelijk minimumloon én afspraken die vastgelegd zijn in een cao indien deze Algemeen Verbindend Verklaard (AVV) is.

2Wettelijke verplichtingen

Sociale lasten werkgeven (onder andere WW, WAO, ZW en WIA), sectorpremies, afdrachten sectorspecifieke regelingen, opbouw vakantiedagen, vakantiegeld en overig verlof.

3Verzekeringen

Aanvullende verzekeringen zoals ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid, kosten arbodienst / verzuimbegeleiding, juridische kosten.

4Overige kosten

Pensioen, administratieve kosten: eigen administratie / accountantskosten / salarisverwerker.

Loonkosten via Please


1Bruto salaris

Voor de vaststelling van het brutosalaris hanteer je minimaal het wettelijk minimumloon én afspraken die vastgelegd zijn in een cao indien deze Algemeen Verbindend Verklaard (AVV) is. Uiteraard adviseren we je hier graag over.

5Afgesproken factoren

Bij Please betaal je een vaste kostprijs per gewerkt uur. Dit is de factor die wij met je afspreken. Deze factor dekt álle elementen van je personeelskosten.

Voordelen van payroll

Besparing op kostenNaar deze kosten heb je geen omkijken meer

Bespaar véél eigen tijd én op de kosten van premies, verzekeringen, juridische en administratieve kosten.

Bruto salaris

Je spreekt zelf het bruto salaris met je medewerker af. Het bruto salaris vormt de basis van je personeelskosten.

Verlofdagen

Iedere werknemer heeft recht op verlofdagen. Dit rekenen we om naar een percentage per gewerkt uur. De medewerker kan verlof in uren opnemen. Of het direct bij het salaris uitbetaald krijgen.

Vakantiegeld

Vakantiegeld bedraagt 8% van het bruto salaris. Een medewerker krijgt dit 1 maal per jaar met het salaris van mei of juni uitbetaald. Werkt de medewerker maximaal 12 uur per week? Dan wordt het vakantiegeld direct bij elke salarisbetaling uitbetaald. In dat geval vervalt de jaarlijkse betaling.

Pensioenpremie werkgeversdeel

Wij werken samen met verschillende pensioenaanbieders, waaronder Brand New Day en StiPP . De werkgeversbijdrage voor pensioen is inbegrepen in de factor die je met ons afspreekt.

Basispremie WAO/WIA

Dit is een premie voor werknemersverzekeringen die werknemers beschermt tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Deze premie is voor alle werkgevers gelijk. Premie: 6,27%

AWf-premie

De premie voor het Algemeen Werkloosheidsfonds financiert onder andere een deel van de WW, ZW en re-integratie. De premie hiervoor bedraagt 2,95%

Zvw werkgeversbijdrage

Dit is een premie uit de Zorgverzekeringswet. Het percentage is voor iedere werkgever gelijk. De premie bedraagt 6,90%

Sectorpremie

De sectorpremie is onderdeel van de Werkloosheidswet (WW) en financiert een deel van de WW-uitkeringen. De hoogte van de premie wordt elk jaar aangepast aan de werkloosheidontwikkeling in onze sector.

Ziekteverzuim

Bij ziekte neemt Please de volledige begeleiding van de medewerker voor haar rekening. Wij onderhouden contact met arbodienst, bedrijfsarts, UWV en andere deskundigen. En begeleiden Poortwachter- en re-integratietrajecten.

Loondoorbetaling bij ziekte

Please betaalt zieke werknemers door tijdens ziekte. Je hoeft voor de medewerkers die je bij ons aanmeldt dus zelf geen ziekteverzuimverzekering af te sluiten. Je bepaalt zelf de hoogte van je eigen risico.

Juridische bijstand

Onze eigen juridische afdeling begeleidt en adviseert – telefonisch en online – bij juridische werkgerelateerde vraagstukken. Jij én je medewerkers krijgen altijd een deskundig antwoord.

Wet- en regelgeving bijhouden en toepassen

Please volgt de wet- en regelgeving over arbeidsrecht op de voet. En implementeert deze regelgeving in de dagelijkse praktijk. Zo weet je zeker dat alles voldoet aan de laatste wet- en regelgeving.

Personeelsadministratie

Zoals opstellen juridisch correcte arbeidsovereenkomst. Controleren identiteitsbewijs medewerkers als zij in dienst komen. Gegevens vastleggen in het personeelsdossier. Tijdig signaleren en afhandelen van contractverlengingen. Uitdienstmeldingen afhandelen.

Salarisadministratie

Denk aan: salaris berekenen en uitbetalen. Loonstroken en jaaropgaven opstellen en verstrekken. Sociale lasten afdragen. Verlof registreren.

Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigrisico

Met deze verzekering is je aansprakelijkheidsrisico verzekerd als je werknemer tijdens werk – en als bestuurder of inzittende van een motorvoertuig – letselschade oploopt.

Collectiviteitsvoordelen

Jij en je medewerkers profiteren van collectiviteitskorting op verzekeringen, zoals de ziektekostenverzekering.

Schadeverzekering

Deze verzekering dekt de schade van een werknemer, veroorzaakt door een ongeval dat tijdens de uitoefening van de werkzaamheden voor jouw onderneming of andere activiteiten die gerelateerd zijn aan je bedrijf is voorgevallen

Extra voordelen

Je krijgt korting op onder andere BHV-cursussen voor je medewerkers via een geselecteerde partner. En jouw medewerkers studeren met de laagste prijsgarantie bij NTI. Daarnaast krijgen jij en je medewerkers korting op kaartjes voor pretparken, de bioscoop en andere uitjes.

Kennisbank voor werkgevers

Als ondernemer is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste wet- en regelgeving, trends en ontwikkelingen op het gebied van werkgeven en ondernemen. In de kennisbank van Please vind je alle informatie die je nodig hebt. Lees alles over pensioen, salaris, wet- en regelgeving, payroll en meer.

Vragen over de kosten van payroll?

Manager advies

Twan Bakens

Een nieuwe klant verwelkomen is alles behalve een snel verkooppraatje. Het gaat om oprecht en deskundig advies.
Bel naar

0492 388 888

ma t/m vrij van 08:00 - 18:00
Of stuur een mail naar t.bakens@please.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers en werkgevers

Schrijf je in en blijf automatisch op de hoogte van nieuws en tips over ondernemen en werkgeven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contact