Payrolling betekent het uitbesteden van alles wat met personeel te maken heeft bij één loket. Daar heb je dus geen omkijken meer naar. Een payroll organisatie neemt het juridisch werkgeverschap van je medewerkers over van jou als ondernemer. Deze medewerkers zijn dan juridisch in dienst bij de payroll organisatie, maar verrichten hun dagelijkse werkzaamheden bij jou op de werkvloer. Op deze manier draag je je werkgeversverplichtingen en risico’s over aan een externe partij.

Jij geeft alleen nog maar online alle gewerkte uren aan ons door. Wij verzorgen alles rondom verzuim, cao’s, steeds veranderende wet- en regelgeving, vakantiegeld, pensioenen en ook eventuele arbeidsconflicten. Zo houd jij meer tijd over voor je bedrijf.

Benieuwd of payroll iets voor jou is?

Doe de payroll test!

Hoe werkt een payroll constructie?

1. Payrollovereenkomst
Met Please sluit je een payrollovereenkomst. Zo zijn de meeste werkgeversrisico’s afgedekt en heb je geen omkijken meer naar de administratie rondom je personeel.

2. Personeelsreglement
Je werft je eigen medewerkers en maakt afspraken over onder andere het salaris en uren. Algemene richtlijnen en afspraken leg je vast in het personeelsreglement. Vervolgens meld je de medewerker(s) bij ons aan.

3. Arbeidsovereenkomst
Wij gaan vervolgens de arbeidsovereenkomst aan met jouw medewerker. Vanaf dat moment is de medewerker juridisch gezien in dienst bij Please. Wij regelen alle administratieve zaken rondom het dienstverband van je medewerker. Naast de arbeidsovereenkomst zorgen wij ook voor salaris, pensioen en eventuele ziekmeldingen.

De dagelijkse aansturing van de medewerker(s) op de werkvloer blijft jouw verantwoordelijkheid. Zo kun jij je volledig richten op ondernemen en het laten groeien van je bedrijf.

Lees meer over payrollen bij Please
Wat is payroll? Zo ziet de payrollconstructie van Please Payroll eruit.

Wat neemt een payroll organisatie je uit handen?

Niet iedere payroll organisatie biedt dezelfde ondersteuning en ontzorging. Maar kies je voor Please, dan weet je zeker dat onderstaande goed geregeld is.

Opstellen arbeidsovereenkomsten

Jij levert bij ons de benodigde gegevens van de werknemer aan, wij zorgen voor een juridisch juiste arbeidsovereenkomst.

ID check

Wij controleren de geldigheid van het id-bewijs van je werknemer bij indiensttreding.

Tijdige signalering contractverlengingen

Loopt het contract van je medewerker bijna af? Dan signaleren wij dit tijdig en bespreken met jou de mogelijkheden van een verlenging.

Salarisadministratie

Uiteraard nemen wij je de salarisadministratie volledig uit handen. Denk aan salarisberekeningen, het uitbetalen van het salaris, loonstroken, jaaropgaves, afdracht van sociale lasten.

Uitdiensttredingen

Wij verzorgen de volledige uitdiensttreding van je medewerkers.

Verzuimbegeleiding

De begeleiding van een zieke medewerker, en alle bijkomende taken en verantwoordelijkheden, zijn erg tijdrovend en ingewikkeld. Onze eigen afdeling Verzuim neemt dit allemaal van je over.

Helpdesk

Onze interne relatiebeheerders staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 klaar voor jou én je medewerkers. Zij helpen je telefonisch en online met alle werkgerelateerde vragen.

Kennis van wet- en regelgeving

De wet- en regelgeving rondom het werkgeverschap is de laatste jaren steeds complexer geworden. Please beschikt over een eigen juridische afdeling. Wij zijn op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving met betrekking tot arbeidsrecht en implementatie van deze regelgeving in de praktijk.

Kennis van de cao van jouw branche

Naast alle wet- en regelgeving kunnen we je ook adviseren over de cao die wellicht van toepassing is op jouw branche. Is de cao bijvoorbeeld Algemeen Verbindend Verklaard (AVV). En wat houdt dit dan in voor de arbeidsovereenkomsten van je medewerkers? Wij adviseren je graag.

Juridische kwesties

Mocht een juridische kwestie zich voordoen dan kun je terugvallen op de kennis en expertise van onze juridische afdeling.

Wat doet een payroll organisatie niet?

Een payroll bedrijf neemt veel taken uit handen zoals het opstellen van arbeidscontracten, het uitbetalen van salaris tot het afdragen van werkgeverslasten en verzuim begeleiden.

Een aantal taken op het gebied van personeelszaken dien je als organisatie echter zelf te doen. Zo werf je zelf je medewerkers, maakt afspraken over hun salaris en meldt ze bij ons aan. Je blijft verantwoordelijk voor de (dagelijkse) aansturing op de werkvloer. Ook het voeren van bijvoorbeeld functioneringsgesprekken behoort tot de taak van jou als ondernemer.

Wat betekent dit voor mijn werknemers?

De werknemer voert de dagelijkse werkzaamheden bij jou op de werkvloer uit. Samen met hem of haar maak je afspraken over het salaris, het werkrooster, de functieomschrijving en bespreek je wat er van de werknemer verwacht wordt.

De payroll organisatie is de juridisch werkgever. Dat betekent dat deze er voor zorgt dat er een correcte arbeidsovereenkomst is en dat de werknemer op tijd het salaris betaald krijgt. Daarnaast kunnen ze voor al hun vragen over personeelszaken en ziektebegeleiding bij de payroll organisatie terecht.

Lees meer over payroll voor jouw werknemers

Vragen over payroll?

Adviseur

Linda Filippini

Dagelijks ga ik langs bij ondernemers uit alle branches en windrichtingen. Ik begrijp wat de klant wil en kom zo tot een passend voorstel.
Bel naar

0492 388 888

ma t/m vrij van 08:00 - 18:00
Of stuur een mail naar l.filippini@please.nl