Payroll is een Engels begrip dat ‘loonlijst’ betekent en heeft alles te maken met personeel, administratie en werkgeverschap. Succesvol ondernemerschap is één, maar succesvol werkgeverschap is een tweede. De zorg voor je personeel is een belangrijke, maar ook erg tijdrovende klus. Payrollen kan dan een uitkomst bieden.  Als je payrollt komen jouw medewerkers op de loonlijst van een payroll bedrijf.

Zo heb jij als werkgever:

 • meer tijd voor je core business;
 • meer flexibiliteit door de flexibele contracten dankzij het fasensysteem;
 • minder risico’s omdat je deze volledig verlegt naar de juridisch werkgever: het payroll bedrijf.

 

Wat is payroll?

Payrolling betekent het uitbesteden van alles wat met personeel te maken heeft bij één loket. Daar heb je dus geen omkijken meer naar. Een payroll organisatie neemt het juridisch werkgeverschap van je medewerkers over van jou als ondernemer. Deze medewerkers zijn dan juridisch in dienst bij de payroll organisatie, maar verrichten hun dagelijkse werkzaamheden bij jou op de werkvloer. Op deze manier draag je je werkgeversverplichtingen en risico’s over aan een externe partij.

Jij geeft alleen nog maar online alle gewerkte uren aan ons door. Wij verzorgen alles rondom verzuim, cao’s, steeds veranderende wet- en regelgeving, vakantiegeld, pensioenen en ook eventuele arbeidsconflicten. Zo houd jij meer tijd over voor je bedrijf.

Doe de test!

Wat doet een payroll bedrijf?

Niet iedere payroll organisatie biedt dezelfde ondersteuning en ontzorging. Maar kies je voor de payroll dienstverlening van Please, dan weet je zeker dat onderstaande goed geregeld is.

Opstellen arbeidsovereenkomsten

Jij levert bij ons de benodigde gegevens van de werknemer aan, wij zorgen voor een juridisch juiste arbeidsovereenkomst.

ID check

Wij controleren de geldigheid van het id-bewijs van je werknemer bij indiensttreding.

Tijdige signalering contractverlengingen

Loopt het contract van je medewerker bijna af? Dan signaleren wij dit tijdig en bespreken met jou de mogelijkheden van een verlenging.

Salarisadministratie

Uiteraard nemen wij je de salarisadministratie volledig uit handen. Denk aan salarisberekeningen, het uitbetalen van het salaris, loonstroken, jaaropgaves, afdracht van sociale lasten.

Uitdiensttredingen

Wij verzorgen de volledige uitdiensttreding van je medewerkers.

Verzuimbegeleiding

De begeleiding van een zieke medewerker, en alle bijkomende taken en verantwoordelijkheden, zijn erg tijdrovend en ingewikkeld. Onze eigen afdeling Verzuim neemt dit allemaal van je over.

Helpdesk

Onze interne relatiebeheerders staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 klaar voor jou én je medewerkers. Zij helpen je telefonisch en online met alle werkgerelateerde vragen.

Kennis van wet- en regelgeving

De wet- en regelgeving rondom het werkgeverschap is de laatste jaren steeds complexer geworden. Please beschikt over een eigen juridische afdeling. Wij zijn op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving met betrekking tot arbeidsrecht en implementatie van deze regelgeving in de praktijk.

Kennis van de cao van jouw branche

Naast alle wet- en regelgeving kunnen we je ook adviseren over de cao die wellicht van toepassing is op jouw branche. Is de cao bijvoorbeeld Algemeen Verbindend Verklaard (AVV). En wat houdt dit dan in voor de arbeidsovereenkomsten van je medewerkers? Wij adviseren je graag.

Juridische kwesties

Mocht een juridische kwestie zich voordoen dan kun je terugvallen op de kennis en expertise van onze juridische afdeling.

Wat doet een payroll bedrijf niet?

Een payroll bedrijf neemt veel taken uit handen zoals het opstellen van arbeidscontracten, het uitbetalen van salaris tot het afdragen van werkgeverslasten en verzuim begeleiden.

Een aantal taken op het gebied van personeelszaken dien je als organisatie echter zelf te doen. Zo werf je zelf je medewerkers, maakt afspraken over hun salaris en meldt ze bij ons aan. Je blijft verantwoordelijk voor de (dagelijkse) aansturing op de werkvloer. Ook het voeren van bijvoorbeeld functioneringsgesprekken behoort tot de taak van jou als ondernemer. Kun je daar hulp bij gebruiken? Bekijk dan ook eens onze HR dienstverlening.

Wat levert een goed HR beleid op?

Onderzoek toont aan dat de winstgevendheid van een bedrijf tot wel 30% kan toenemen door betrokken personeel dat optimaal inzetbaar is. Een gemotiveerde en betrokken medewerker in de juiste functie zorgt voor meer klanttevredenheid en maakt minder fouten. Daarnaast creëer je continuïteit op de werkvloer door je medewerkers waardering te tonen. Onderaan de streep betaalt ook dit zich uit. Denk alleen al aan de kostenbesparing van werving, selectie en training van nieuwe werknemers.

Heb je als ondernemer geen HR afdeling maar wel behoefte aan hulp op dit vlak? Dan is de HR dienstverlening van Please interessant voor jou. Zowel voor kleine projecten als grote vraagstukken die langdurige ondersteuning vragen.

Lees hier meer over de HR dienstverlening van Please

 

 • Betrokken medewerkers
 • Optimale inzetbaarheid personeel
 • Meer klanttevredenheid
 • Continuïteit
 • Kostenbesparing

Hoe werkt een payroll constructie?

1. Payrollovereenkomst
Met Please sluit je een payrollovereenkomst. Zo zijn de meeste werkgeversrisico’s afgedekt en heb je geen omkijken meer naar de administratie rondom je personeel.

2. Personeelsreglement
Je werft je eigen medewerkers en maakt afspraken over onder andere het salaris en uren. Algemene richtlijnen en afspraken leg je vast in het personeelsreglement. Vervolgens meld je de medewerker(s) bij ons aan.

3. Arbeidsovereenkomst
Wij gaan vervolgens de arbeidsovereenkomst aan met jouw medewerker. Vanaf dat moment is de medewerker juridisch gezien in dienst bij Please. Wij regelen alle administratieve zaken rondom het dienstverband van je medewerker. Naast de arbeidsovereenkomst zorgen wij ook voor salaris, pensioen en eventuele ziekmeldingen.

De dagelijkse aansturing van de medewerker(s) op de werkvloer blijft jouw verantwoordelijkheid. Zo kun jij je volledig richten op ondernemen en het laten groeien van je bedrijf.

Lees meer over payrollen bij Please
Wat is payroll? Zo ziet de payrollconstructie van Please eruit.

Wat kost payrolling?

Als je payrollt betaal je een vaste kostprijs per gewerkt uur per medewerker. Dit tarief bestaat uit het brutosalaris en de afgesproken factor. Deze factor dekt alle elementen van je personeelskosten. Denk aan:

 • Vakantiegeld
 • Verlofdagen
 • Pensioenpremie
 • Ziekteverzuim
 • Afdracht van sociale lasten
 • Verzekeringen
 • Et cetera.

De hoogte van de kostprijs verschilt per medewerker, per contractvorm, per branche en is afhankelijk van het risico dat je zelf eventueel nog wilt nemen. Ben je benieuwd naar jouw payroll kosten?

 

Bereken hier jouw payroll tarief

Jouw huidige loonkosten


1Bruto salaris

Jouw loonkosten zijn opgebouwd uit een aantal elementen. Deze zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Voor de vaststelling van het brutosalaris hanteer je minimaal het wettelijk minimumloon én afspraken die vastgelegd zijn in een cao indien deze Algemeen Verbindend Verklaard (AVV) is.

2Wettelijke verplichtingen

Sociale lasten werkgeven (onder andere WW, WAO, ZW en WIA), sectorpremies, afdrachten sectorspecifieke regelingen, opbouw vakantiedagen, vakantiegeld en overig verlof.

3Verzekeringen

Aanvullende verzekeringen zoals ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid, kosten arbodienst/verzuimbegeleiding, juridische kosten.

4Overige kosten

Pensioen, administratieve kosten: eigen administratie/accountantskosten/salarisverwerker.

Loonkosten via Please


1Bruto salaris

Voor de vaststelling van het brutosalaris hanteer je minimaal het wettelijk minimumloon én afspraken die vastgelegd zijn in een cao indien deze Algemeen Verbindend Verklaard (AVV) is. Uiteraard adviseren we je hier graag over.

5Afgesproken factoren

Bij Please betaal je een vaste kostprijs per gewerkt uur. Dit is de factor die wij met je afspreken. Deze factor dekt álle elementen van je personeelskosten.

Jouw besparingWat zijn de voor- en nadelen van payroll voor werkgevers?

Over payrolling bestaan veel (onterechte) vooroordelen. Zo zou payroll duur zijn, slecht voor werknemers en een makkelijke constructie om onder werkgeversverplichtingen uit te komen. Echter is niets minder waar.

Uiteraard betaal je voor de dienstverlening van een payroll bedrijf, zoals je ook betaalt voor de diensten van een accountant, jurist of loonadministrateur. Maar soms is de kostprijs per medewerker via een payroll constructie zelfs lager dan wanneer je je personeelszaken zelf regelt. Een payroll bedrijf heeft namelijk vaak een groot aantal medewerkers in dienst. Dankzij de schaalgrootte kan het payroll bedrijf risico’s beter spreiden en opvangen en zaken voordeliger inkopen. Zo krijg je een scherp payroll tarief.

Daarnaast verleg je de verplichtingen van het werkgeverschap naar een payroll bedrijf, dat wil niet zeggen dat deze verplichtingen daarmee komen te vervallen. Het payroll bedrijf neemt de zorg én de verplichtingen van je over. Voor werknemers wordt dus nog steeds goed gezorgd. En zo houd jij als werkgever tijd over om te ondernemen en kun jij je richten op het laten groeien van je bedrijf.

 

Lees hier de voordelen van payroll voor werkgevers

Dit vinden andere ondernemers van Please

Dirk Latijnhouwers, mede-eigenaar Fruitcade in Sint-Oedenrode | Please

Fruitcake

"We weten dat het altijd goed geregeld is en kunnen altijd terugvallen op een partij die écht ervaring heeft."

Gérard Priem, Priemco

Priemco Glas

“Please denkt goed mee in de randvoorwaarden. Ze geven daarin advies op het gebied van onder andere wetgeving, cao en contracten. Daarnaast geeft het online urensysteem een goed overzicht. Ideaal om dit zelf te beheren en te controleren.”

Manager Operations, Tamar Biersma van Computer Profile in Breda | Please

Smartprofile

"Payrolling is voor ons bedrijf dan ook een uitkomst omdat flexibiliteit in het begin erg belangrijk is."

Wat zijn de voor- en nadelen van payroll voor werknemers?

Werknemers hebben wel eens vragen over een payroll constructie. Bijvoorbeeld: “Waarom ben ik niet direct in dienst bij mijn werkgever?”, “Krijg ik wel een goed contract?” en “Hoe zeker ben ik van mijn baan als ik een payroll contract hebt?”. En dat snappen we bij Please.

Het klopt dat een werkgever een werknemer dankzij payroll tot wel 5,5 jaar flexibel in dienst kan houden. Pas na deze periode volgt een vast contract. Maar vaak houden opdrachtgevers een medewerker langer in dienst op flexibele basis dan wanneer hij zelf na 2 jaar een vast contract, met alle bijbehorende risico’s, moet bieden. Daarnaast moet een payroll bedrijf zich uiteraard houden aan alle wet- en regelgeving. Erkende payroll bedrijven, zoals Please, worden ook nog eens extra vaak gecontroleerd. Daardoor zijn medewerkers bij Please altijd verzekerd van een correcte arbeidsovereenkomst.

Lees hier meer over de voordelen voor werknemers

Dit vinden onze medewerkers van Please

Sr. SEO Specialist

Bas Kloet

De dienstverlening van Please is uitstekend. Het salaris wordt netjes op tijd overgemaakt en je wordt altijd vriendelijk te woord gestaan.
Lees meer over Please voor werknemers
 

Veelgestelde vragen

Ben jij werkgever en geïnteresseerd in payroll? Of ben jij een werknemer met een payroll contract? Wij kunnen ons voorstellen dat je hier vragen over hebt. Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen mét antwoorden. Is jouw vraag hiermee toch nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op.

Payroll en medewerkers

Als payroll medewerker kun je rekenen op:

 • Tijdige salarisuitbetaling
 • Een correcte arbeidsovereenkomst
 • Goede arbeidsvoorwaarden
 • Deskundig antwoord op je vragen

Bij Please profiteer je daarnaast ook nog van:

 • Korting op je zorgverzekering
 • Gratis online trainingen via GoodHabitz
 • Tot 25% korting op een studie bij NTI
 • Korting op dagjes uit, producten en cadeaukaarten

Daarnaast bellen wij je persoonlijk nadat je je eerste salaris hebt ontvangen. Zo kun je meteen al je vragen aan ons stellen.

De werknemer voert de dagelijkse werkzaamheden bij jou op de werkvloer uit. Samen met hem of haar maak je afspraken over het salaris, het werkrooster, de functieomschrijving en bespreek je wat er van de werknemer verwacht wordt.

De payroll organisatie is de juridisch werkgever. Dat betekent dat deze voor een correcte arbeidsovereenkomst zorgt en op tijd het salaris van de werknemer betaalt. Daarnaast kan de werknemer met alle vragen over personeelszaken en ziektebegeleiding terecht bij de payroll organisatie.

Als een payroll medewerker arbeidsongeschikt raakt neemt het payroll bedrijf alle begeleiding omtrent het re-integreren van de medewerker en de processen die verplicht gesteld worden door de Wet Verbetering Poortwachter over. Daar heb je als opdrachtgever geen omkijken naar. Je wordt, indien gewenst, wel op de hoogte gehouden over de stand van zaken met betrekking tot het verzuim.

Lees hier verder over arbeidsongeschiktheid van werknemers

 

Binnen een payroll constructie is het payroll bedrijf de juridisch werkgever. De ondernemer die zijn personeel bij een payroll bedrijf onderbrengt verzorgt de dagelijkse aansturing van de medewerkers op de werkvloer. Alle overige personele zaken worden overgenomen door het payroll bedrijf.

Ja, dat kan. Je bent als medewerker niet verplicht een payroll contract te accepteren. Echter kan je werkgever er dan voor kiezen om je niet aan te nemen of je contract niet te verlengen. Ben je in vaste dienst, dan kan de werkgever je niet dwingen om dit contract te accepteren.

Maar voordat je een payroll contract weigert is het verstandig om je goed te laten informeren over de voorwaarden en voordelen van een payroll contract. Zo ontvang je vaak extra collectiviteitsvoordelen, scholingsmogelijkheden én via Please korting op leuke dagjes uit, producten en cadeaukaarten. Daarnaast weet je zeker dat je altijd je salaris op tijd ontvangt en kun je terecht met al je vragen omtrent je baan bij een expert op het gebied van werkgeven.

Jazeker! Je wordt namelijk aangenomen door jouw opdrachtgever en voert alle werkzaamheden gewoon uit op de werkvloer van je opdrachtgever. Het payroll bedrijf komt pas in beeld om jouw contract in orde te maken en om je salaris uit te betalen. Eigenlijk merk je daar dus niet zoveel van, behalve dat je altijd én op tijd je salaris ontvangt en profiteert van leuke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Payroll misverstanden

Nee, werkgeversverplichtingen dienen altijd te worden voldaan. Echter neemt een payroll bedrijf deze verplichtingen over van een ondernemer. Het payroll bedrijf draagt dus de risico’s en verantwoordelijkheden.

Natuurlijk, een zieke payroll medewerker krijgt volgens de cao voor uitzendkrachten (ABU) het eerste jaar zelfs 90% van het laatstverdiende loon, zieke werknemers in vaste dienst verdienen vaak slechts 70% (het wettelijk minimum) van het laatst verdiende loon.

Jazeker! De ABU cao verplicht juist een minimumpensioen. Medewerkers in vaste dienst moeten soms zelf hun pensioen regelen.

Dat kan. De cao voor uitzendkrachten (ABU) verplicht bedrijven in de uitzendbranche juist om een aparte scholingspot op te bouwen voor payroll medewerkers. Daarnaast investeert Please zelfs in extra opleidingsmogelijkheden via GoodHabitz en NTI.

Nee. Het arbeidscontract van een payroll medewerker heeft dezelfde rechten en plichten als een normaal arbeidscontract. Wel kan een payroll bedrijf naast contracten voor bepaalde en onbepaalde tijd ook uitzendcontracten aanbieden gedurende 1,5 jaar. Deze contracten zijn per direct opzegbaar. Deze contracten zijn bedoeld om pieken en dalen van ondernemingen op te vangen of om te bekijken of een medewerker een goede match is met het bedrijf en de functie.

Nee. Uiteraard betaal je voor de dienstverlening van een payroll bedrijf. Maar daarnaast zijn ook de kosten voor juridische bijstand, arbo-contracten en een verzuimverzekering inbegrepen. Ook bieden veel payroll bedrijven een schaalvoordeel doordat zij op grote schaal zaken kunnen inkopen én bespaar je veel kostbare tijd.

Payroll en contracten

Alle bedrijven in de uitzendbranche zijn verplicht de cao voor uitzendkrachten (ABU) te volgen. In de cao worden de minimale arbeidsvoorwaarden vermeld, waarop de medewerker recht heeft. Enkele van deze minimale arbeidsvoorwaarden van de ABU cao zijn:

 • 25 vakantiedagen
 • 8,33% vakantiebijslag
 • 70% of 90% loondoorbetaling tijdens het eerste ziektejaar
 • verlofregelingen
 • de inlenersbeloning

De cao voor uitzendkrachten (ABU) maakt gebruik van het fasensysteem en bestaat uit drie fasen. Iedere fase kent een andere contractduur.

Fase A: in deze fase bied je de medewerker een contract voor bepaalde tijd (tijdelijk contract). Je hebt de keuze uit 4 soorten uitzendcontracten:

 • een contract met uitzendbeding (dagelijks opzegbaar);
 • 4-wekencontracten;
 • een contract zonder uitzendbeding (tussentijds niet opzegbaar);
 • een contract voor vakantiewerkers (alleen geldig tijdens schoolvakanties, tussentijds niet opzegbaar).

Het aantal contracturen bepaal je zelf. Alle contracten in deze fase duren maximaal 78 gewerkte weken. In deze fase kun je een onbeperkt aantal arbeidscontracten aanbieden. Hierna gaat de medewerker over naar Fase B.

Fase B: in de fase bied je de medewerker een contract voor bepaalde tijd (tijdelijk contract). Het aantal contracturen bepaal je zelf. Na de afloop van ieder contract kun je de samenwerking beëindigen. Je kunt ook verlengen, tot een maximum van 6 contracten in 4 jaar, daarna gaat de medewerker over naar Fase C.

Fase C: in deze fase bied je de medewerker een contract voor onbepaalde tijd (vast contract). Het aantal contracturen bepaal je zelf. Dit contract is niet zomaar opzegbaar.

Payroll biedt 6 contactvormen:

 • een contract met uitzendbeding (dagelijks opzegbaar);
 • 4-wekencontract;
 • een contract zonder uitzendbeding (tussentijds niet opzegbaar);
 • een contract voor vakantiewerkers (alleen geldig tijdens schoolvakanties, niet tussentijds opzegbaar);
 • een contract voor bepaalde tijd;
 • een contract voor onbepaalde tijd.

Lees hier verder over de contractvormen en het fasensysteem van de abu cao.

Na 5,5 jaar (inclusief 1,5 jaar uitzendcontracten) dien je een contract voor onbepaalde tijd te bieden. Ook een contract voor onbepaalde tijd kun je aanbieden via een payroll bedrijf.

Via payroll kun je 1,5 jaar onbeperkt uitzendcontracten aanbieden. Daarna kun je gedurende 4 jaar maximaal 6 tijdelijke contracten aanbieden. Daarna gaat de medewerker, indien gewenst, over naar een vast contract.

Naast uitzendcontracten biedt payroll ook contracten voor bepaalde en onbepaalde tijd.

Een payrollovereenkomst is een document waarin alle voorwaarden van de samenwerking met het payroll bedrijf zijn vastgelegd. Denk aan:

 • de manier waarop de medewerkers ter beschikking worden gesteld;
 • afspraken over informatieverschaffing;
 • hoe verlof wordt geregistreerd;
 • het eigen risico bij ziekte van een medewerker (indien van toepassing);
 • afspraken omtrent betaling en facturering;
 • et cetera.

Starten met payroll

Payroll is geschikt voor iedere mkb ondernemer en is al interessant vanaf 1 medewerker. Daarnaast is payroll niet branche gebonden. Of je nu een grote zakelijke dienstverlener runt of net de eerste medewerker van je kledingzaak hebt aangenomen, payroll neemt je alle zorgen van het werkgeverschap uit handen.

De hoofdtaak van een uitzendbureau is het werven en selecteren van nieuwe werknemers voor de ondernemer. Een payroll bedrijf doet dit niet. Dit is een extra dienstverlening die natuurlijk de nodige kosten met zich meebrengt. Hierdoor is een uitzendbureau gemiddeld 20% duurder dan een payroll bedrijf.

Daarnaast komt een medewerker op uitzendbasis een bedrijf binnen via het uitzendbureau. In een payroll constructie komt de medewerker direct in contact met de ondernemer. Een payroll bedrijf komt pas in beeld wanneer de ondernemer de nieuwe medewerker aanmeldt om een arbeidsovereenkomst op te stellen. Op deze manier is er meer direct en persoonlijk contact tussen de ondernemer en het personeel. Beiden zien het payroll bedrijf dan ook vaak als de (externe) P&O-afdeling van het bedrijf in plaats van de juridisch werkgever van de medewerker.

Wellicht verschilt dit stappenplan per payroll aanbieder, maar bij Please kun je rekenen op een simpel proces, bestaande uit 6 stappen, om payroll in te zetten voor jouw bedrijf.

Stap 1:  Ontdek wat payroll is en of het aansluit bij de wensen van jou, je bedrijf en je medewerkers.
Stap 2:  Vergelijk meerdere payroll aanbieders. Let hierbij op certificeringen, reviews van klanten en wat de geboden payroll factor dekt.
Stap 3:  Plan een adviesgesprek met een adviseur en bekijk welke dienstverlening het beste bij je past.
Stap 4:  Ontvang een offerte op maat
Stap 5: Onderteken de payroll overeenkomst indien je akkoord bent met alle voorwaarden en lever de benodigde documenten, zoals een ‘doorlopende machtiging bedrijven’ en een kopie van je identiteitsbewijs aan.
Stap 6:  Meld je eerste medewerker aan.

Zo eenvoudig is het!

Zeker niet. Payrolling biedt juist een oplossing voor het mkb en is al interessant vanaf 1 medewerker. Mkb ondernemers missen vaak de juiste schaalgrootte om iemand aan te nemen voor de personeelszaken, payrolling biedt dan een uitkomst. Grote bedrijven hebben deze schaalgrootte wel maar kiezen voor payroll om hun risico’s te beperken en medewerkers langer in dienst te kunnen houden op basis van flexibele contracten.

 • Kies een payroll bedrijf dat voldoet aan belangrijke keurmerken, zoals het SNA-keurmerk, de NEN 4400-1 norm en de ISO 9001 certificering.
 • Bekijk goed wat de geboden omrekenfactor omvat. Is bijvoorbeeld de pensioenregeling inbegrepen? Of zijn er allerlei aanvullende werkzaamheden waarvoor je apart moet betalen?
 • Kies een bedrijf wiens visie, werkwijze en ambities past bij jouw eigen bedrijf.
 • Check klantreviews of spreek huidige klanten van het payroll bedrijf.

Lees hier verder over het kiezen van een payroll bedrijf

Indien je besluit te gaan payrollen kun je bij Please binnen 24 uur de eerste medewerker aanmelden, mits je de benodigde documenten hebt aangeleverd. Denk aan de payrollovereenkomst, een ‘doorlopende machtiging bedrijven’ en een kopie van je identiteitsbewijs.

Payroll is al interessant vanaf 1 medewerker en biedt met name een oplossing wanneer je:

 • af wilt van de administratieve rompslomp;
 • de risico’s van zieke medewerkers wilt beperken;
 • je personeelszaken goed wilt regelen.

Lees hier verder over de voordelen van payrolling

De keuze voor een externe partij die de zorg voor je personeel overneemt maak je niet zomaar. Het belangrijkste is dat je kiest voor een betrouwbare, ervaren en stabiele partner. Maar hoe herken je nu een erkend payroll bedrijf? Erkende payroll bedrijven zijn te herkennen aan diverse keurmerken en certificaten. Bijvoorbeeld het SNA-keurmerk, de NEN 4400-1 en ISO 9001 normering, de Verklaring Belastingdienst en een G-rekening.

Payroll en kosten

De kosten van payrolling bestaan uit het brutosalaris + de afgesproken factor. Deze factor dekt alle elementen van je personeelskosten.

De omrekenfactor van payrolling bij Please omvat onder andere de kosten voor:
– personeelsadministratie
– salarisadministratie
– werkgeversaansprakelijkheid
– ziekteverzuim
– loondoorbetaling tijdens ziekte
– verlofdagen
– vakantiegeld
– schadeverzekering

Verplichte premies zoals:
– werkgeversdeel pensioenpremie
– basispremie WAO/WIA
– AWf-premie (Algemeen Werkloosheidsfonds)
– Zvw werkgeversbijdrage (Zorgverzekeringswet)
– sectorpremie (onderdeel van de Werkloosheidswet)

 Én:

– juridische bijstand
– collectiviteitsvoordelen (zoals korting op de zorgverzekering)
– extra voordelen (zoals gratis online trainingen, korting op studies, bhv cursussen en dagjes uit)

Naast een helder payroll tarief is ook een goede urenregistratie van belang om inzicht te krijgen in de juiste kosten. Please biedt een volledig in house ontwikkeld systeem: UurOnline. Medewerkers en opdrachtgevers kunnen hier de gewerkte uren invullen in een handig digitaal urenbriefje. Ook vakantiedagen en declaraties en vergoedingen, zoals reiskosten voeg je eenvoudig toe. De opdrachtgever controleert en accordeert de urenbriefjes en verzend deze met één druk op de knop naar Please. Vervolgens gaan onze loonadministrateurs aan de slag met alle ingezonden uren om deze tijdig uit te betalen aan de medewerker. Indien gewenst ontvangen medewerkers een sms zodra de betaling is voldaan.

Daarnaast kun je in UurOnline:

 • Nieuwe medewerkers aanmelden
 • Contracten verlengen / beëindigen
 • Loonstroken, contracten, salariskalenders, facturen, informatieve downloads inzien
 • Medewerkers ziek en beter melden
 • Profiteren van collectiviteitsvoordeel
 • En meer…

Vragen over Please?

Arno van Helvoirt
Adviseur

Arno van Helvoirt

Dagelijks ga ik langs bij ondernemers uit alle branches en windrichtingen. Ik begrijp wat de klant wil en kom zo tot een passend voorstel.
Bel naar

0492 388 888

ma t/m vrij van 08:00 - 18:00
Of stuur een mail naar a.vanhelvoirt@please.nl