Kies je ervoor om de zorg voor je medewerkers bij ons onder te brengen, dan weet je zeker dat alles goed geregeld is. Van verzuimverzekering en arbo-contracten tot juridische ondersteuning en pensioenpremies. Maar wat kóst payroll nu precies?

Vaak ben je goedkoper uit dan je denkt! Vul de onderstaande calculator in en bereken snel en eenvoudig jouw payroll tarief.

Naar deze kosten heb je geen omkijken meer

Bespaar véél eigen tijd én op de kosten van premies, verzekeringen, juridische en administratieve kosten.

Bruto salaris

Je spreekt zelf het bruto salaris met je medewerker af. Het bruto salaris vormt de basis van je personeelskosten.

Verlofdagen

Iedere werknemer heeft recht op verlofdagen. Dit rekenen we om naar een percentage per gewerkt uur. De medewerker kan verlof in uren opnemen. Of het direct bij het salaris uitbetaald krijgen.

Vakantiegeld

Vakantiegeld bedraagt 8% van het bruto salaris. Een medewerker krijgt dit 1 maal per jaar met het salaris van mei of juni uitbetaald. Werkt de medewerker maximaal 12 uur per week? Dan wordt het vakantiegeld direct bij elke salarisbetaling uitbetaald. In dat geval vervalt de jaarlijkse betaling.

Pensioenpremie werkgeversdeel

Wij werken samen met verschillende pensioenaanbieders, waaronder Brand New Day en StiPP. De werkgeversbijdrage voor pensioen is inbegrepen in de factor die je met ons afspreekt.

Basispremie WAO/WIA

Dit is een premie voor werknemersverzekeringen die werknemers beschermt tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Deze premie is voor alle werkgevers gelijk. Premie: 6,96%

AWf-premie

De premie voor het Algemeen Werkloosheidsfonds financiert onder andere een deel van de WW, ZW en re-integratie. De premie hiervoor bedraagt 3,60%

Zvw werkgeversbijdrage

Dit is een premie uit de Zorgverzekeringswet. Het percentage is voor iedere werkgever gelijk. De premie bedraagt 6,95%

Sectorpremie

De sectorpremie is onderdeel van de Werkloosheidswet (WW) en financiert een deel van de WW-uitkeringen. De hoogte van de premie wordt elk jaar aangepast aan de werkloosheidontwikkeling in onze sector.

Ziekteverzuim

Bij ziekte neemt Please de volledige begeleiding van de medewerker voor haar rekening. Wij onderhouden contact met arbodienst, bedrijfsarts, UWV en andere deskundigen. En begeleiden Poortwachter- en re-integratietrajecten.

Loondoorbetaling bij ziekte

Please betaalt zieke werknemers door tijdens ziekte. Je hoeft voor de medewerkers die je bij ons aanmeldt dus zelf geen ziekteverzuimverzekering af te sluiten. Je bepaalt zelf de hoogte van je eigen risico.

Juridische bijstand

Onze eigen juridische afdeling begeleidt en adviseert – telefonisch en online – bij juridische werkgerelateerde vraagstukken. Jij én je medewerkers krijgen altijd een deskundig antwoord.

Wet- en regelgeving bijhouden en toepassen

Please volgt de wet- en regelgeving over arbeidsrecht op de voet. En implementeert deze regelgeving in de dagelijkse praktijk. Zo weet je zeker dat alles voldoet aan de laatste wet- en regelgeving.

Personeelsadministratie

Zoals opstellen juridisch correcte arbeidsovereenkomst. Controleren identiteitsbewijs medewerkers als zij in dienst komen. Gegevens vastleggen in het personeelsdossier. Tijdig signaleren en afhandelen van contractverlengingen. Uitdienstmeldingen afhandelen.

Salarisadministratie

Denk aan: salaris berekenen en uitbetalen. Loonstroken en jaaropgaven opstellen en verstrekken. Sociale lasten afdragen. Verlof registreren.

Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigrisico

Met deze verzekering is je aansprakelijkheidsrisico verzekerd als je werknemer tijdens werk – en als bestuurder of inzittende van een motorvoertuig – letselschade oploopt.

Collectiviteitsvoordelen

Jij en je medewerkers profiteren van collectiviteitskorting op verzekeringen, zoals de ziektekostenverzekering.

Schadeverzekering

Deze verzekering dekt de schade van een werknemer, veroorzaakt door een ongeval dat tijdens de uitoefening van de werkzaamheden voor jouw onderneming of andere activiteiten die gerelateerd zijn aan je bedrijf is voorgevallen

Extra voordelen

Je krijgt korting op onder andere BHV-cursussen voor je medewerkers via een geselecteerde partner. En jouw medewerkers studeren met de laagste prijsgarantie bij NTI. Daarnaast krijgen jij en je medewerkers korting op kaartjes voor pretparken, de bioscoop en andere uitjes.

Vragen over de kosten van payroll?

Arno van Helvoirt
Adviseur

Arno van Helvoirt

Dagelijks ga ik langs bij ondernemers uit alle branches en windrichtingen. Ik begrijp wat de klant wil en kom zo tot een passend voorstel.
Bel naar

0492 388 888

ma t/m vrij van 08:00 - 18:00
Of stuur een mail naar a.vanhelvoirt@please.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers en werkgevers

Schrijf je in en blijf automatisch op de hoogte van nieuws en tips over ondernemen en werkgeven.

Ik wil me inschrijven!