Please HR advies

Haal het beste uit je medewerkers

Optimaliseer je bedrijf met een sterk HR beleid

Please payroll ontzorgt ondernemers al sinds 2000. Met de grootste aandacht zetten wij ons iedere dag in om de zorg voor personeel eenvoudig, betaalbaar en vooral goed te regelen. Zodat jij kunt doen waar je goed in bent… ondernemen! Dat noemen wij ‘werkgeven zonder zorgen’. Maar wij gaan graag nog een stapje verder. Daarom bieden wij nu voor al onze opdrachtgevers HR dienstverlening op maat. Samen halen we het beste uit jouw personeel!

Heb je als ondernemer geen HR afdeling maar wel behoefte aan hulp op dit vlak? Dan is de HR dienstverlening van Please interessant voor jou. Zowel voor kleine projecten als grote vraagstukken die langdurige ondersteuning vragen.

 

Wat komt er kijken bij een goed HR beleid?

HR staat voor Human Resources, ook wel personeelszaken genoemd. Het beheer van je personeelszaken is erg belangrijk voor iedere onderneming. Je personeel is namelijk je belangrijkste kapitaal. Zij houden je bedrijf draaiende en zijn het visitekaartje. Een goede instroom, doorstroom en uitstroom (HR cyclus) van medewerkers binnen je bedrijf vormen de pijlers voor een sterk HR beleid. Maar wat houdt dit in?

Please HR advies - doorstroom - het behouden en ontwikkelen van je medewerkers

Instroom

Het vinden van de juiste persoon voor een functie binnen je bedrijf begint bij de werving en selectie. Denk aan het definiëren van een helder functieprofiel en het schrijven van een wervende vacaturetekst. Daarna start de selectieprocedure. En heb je eenmaal de perfecte kandidaat gevonden? Dan ga je over tot onderhandeling, bepaling van de arbeidsvoorwaarden en aanstelling van een nieuwe werknemer.

Please HR advies - doorstroom - het behouden en ontwikkelen van je medewerkers

Doorstroom

Goed personeel behouden is belangrijk voor je organisatie. Een helder salarishuis, opleidingsmogelijkheden en regelmatige ontwikkelgesprekken kunnen bijdragen aan het behoud van je medewerkers. Voer je een planningsgesprek, functioneringsgesprek of beoordelingsgesprek? Verwerk de gesprekken dan in een personeelsdossier. Zo weet je altijd wat er speelt bij je personeel. Ook kun je je als werkgever richten op talentmanagement van je medewerkers. Zo blijft iedereen optimaal inzetbaar.

Please HR advies - uitstroom - de beëindiging van een dienstverband

Uitstroom

Het vertrek van een werknemer, om welke reden dan ook, wil je in goede banen leiden. Wat doe je bijvoorbeeld als een medewerker (vervroegd) met pensioen gaat of ontslag neemt? En wat als jij zelf het dienstverband voortijdig wilt beëindigen? Een vervelend vertrek kan invloed hebben op het imago van je bedrijf en hoge kosten met zich meebrengen. Zorg dus altijd voor een goed exitgesprek en trek hier lering uit. En wil je het dienstverband voortijdig beëindigen? Denk dan ook eens aan een vaststellingsovereenkomst met je medewerker.

Wat levert een goed HR beleid op?

Onderzoek toont aan dat de winstgevendheid van een bedrijf tot wel 30% kan toenemen door betrokken personeel dat optimaal inzetbaar is. Een gemotiveerde en betrokken medewerker in de juiste functie zorgt voor meer klanttevredenheid en maakt minder fouten. Daarnaast creëer je continuïteit op de werkvloer door je medewerkers waardering te tonen. Onderaan de streep betaalt ook dit zich uit. Denk alleen al aan de kostenbesparing van werving, selectie en training van nieuwe werknemers. Kun jij wel wat ondersteuning gebruiken bij het voeren van plannings- en beoordelingsgesprekken met je medewerkers? Vraag de HR scorecard aan.

Ik wil een HR scorecard aanvragen

 

  • Betrokken medewerkers
  • Optimale inzetbaarheid personeel
  • Meer klanttevredenheid
  • Continuïteit
  • Kostenbesparing

Inzicht in jouw HR beleid

Merk je dat er knelpunten zitten in het HR beleid van jouw bedrijf, maar kun je er niet precies de vinger op leggen? Komt er bijvoorbeeld té weinig reactie op een nieuwe vacature? Heb je behoefte aan meer grip op het functioneren van je medewerkers? Of is het verloop van je medewerkers groter dan gewenst? Dankzij de HR dienstverlening van Please heb je in no time volledig inzicht in het HR beleid van je bedrijf.

Binnen 3 eenvoudige stappen weet je precies hoe jij scoort op instroom, doorstroom en uitstroom van je personeel én hoe je je beleid kunt optimaliseren.

1. Kosteloze HR scan

Ben je klant bij Please en wil je inzicht in het HR beleid van je bedrijf? Dat kan! Binnen drie eenvoudige stappen weet je precies hoe je bedrijf scoort op het gebied van instroom, doorstroom en uitstroom. Onze HR specialiste komt graag bij je langs voor een uitgebreid inventarisatiegesprek: de Please HR scan.

HR scan aanvragen

2. Uniek HR bedrijfsprofiel

Op basis van de HR scan kent onze HR specialiste een cijfer toe voor de instroom, doorstroom en uitstroom van je personeel. Samen vormen deze cijfers een uniek HR profiel van je bedrijf. Dit profiel geeft snel en eenvoudig inzicht in het HR beleid van je organisatie. Onze HR specialiste licht graag toe op welke specifieke punten je bedrijf is beoordeeld. Ook legt ze haarfijn uit wat de sterke kanten van je huidige HR beleid zijn én waar mogelijke verbeterpunten liggen.

3. Adviesvoorstel op maat

Het unieke HR profiel van je bedrijf geeft inzicht in je huidige HR beleid. Je weet nu precies hoe jouw onderneming scoort op het gebied van instroom, doorstroom en uitstroom. Wil je aan de slag met een concreet verbeterpunt? Wij helpen graag! Wil je het volledige HR beleid aanpakken? Wij geven advies en bieden praktische ondersteuning. Aan de hand van jouw HR bedrijfsprofiel en je HR behoefte maken we een passend adviesvoorstel.

HR nieuws

De voor- en nadelen van een interne sollicitatie

02 november 2018

Je hebt een vacature en staat op het punt deze extern te verspreiden. Maar wacht even, misschien is de ideale ...

Lees verder

Goede uitdiensttreding van je medewerker? Zo doe je dat!

26 oktober 2018

Of een medewerker nu zelf besluit te gaan, hij of zij de AOW gerechtigde leeftijd bereikt, de tijdelijke ...

Lees verder

Hoe houd je griep buiten de (kantoor)deur?

05 oktober 2018

In het eerste kwartaal was er een ongekend hoog verzuimpercentage in verband met de griepepidemie. Wist je dat...

Lees verder

Zo houd je de after summer dip van je medewerkers kort

04 september 2018

Wist je dat ongeveer de helft van de Nederlanders last heeft van een after summer dip? Als werkgever wil je ...

Lees verder

HR advies voor jouw bedrijf?

HR specialiste

Malaika van den Eijnde

Heb je geen eigen HR afdeling maar kun je wel hulp gebruiken op dit vlak? Neem gerust contact op. Ik help je graag!
Bel naar

0492 388 869

ma t/m vrij van 08:00 - 18:00
Of stuur een mail naar m.vandeneijnde@please.nl
Contact