Please HR advies

Optimaliseer je bedrijf met een sterk HR beleid

Haal het beste uit je personeel

Please ontzorgt ondernemers al sinds 2000. Met de grootste aandacht zetten wij ons iedere dag in om de zorg voor personeel eenvoudig, betaalbaar en vooral goed te regelen. Zodat jij kunt doen waar je goed in bent…ondernemen! Dat noemen wij ‘werkgeven zonder zorgen’. Maar wij gaan graag nog een stapje verder. Daarom bieden wij nu voor al onze opdrachtgevers HR dienstverlening op maat. Samen halen we het beste uit jouw personeel!

De 3 pijlers van een sterk HR beleid

Instroom

Het vinden van de juiste persoon voor een functie binnen je bedrijf begint bij de werving en selectie. Denk aan het definiëren van een helder functieprofiel en het schrijven van een wervende vacaturetekst. Daarna start de selectieprocedure. En heb je eenmaal de perfecte kandidaat gevonden? Dan ga je over tot onderhandeling, bepaling van de arbeidsvoorwaarden en aanstelling van een nieuwe werknemer.

Doorstroom

Goed personeel behouden is belangrijk voor je organisatie. Een helder salarishuis, opleidingsmogelijkheden en regelmatige ontwikkelgesprekken kunnen bijdragen aan het behoud van je medewerkers. Voer je een planningsgesprek, functioneringsgesprek of beoordelingsgesprek? Verwerk de gesprekken dan in een personeelsdossier. Zo weet je altijd wat er speelt bij je personeel. Ook kun je je als werkgever richten op talentmanagement van je medewerkers. Zo blijft iedereen optimaal inzetbaar.

Uitstroom

Het vertrek van een werknemer, om welke reden dan ook, wil je in goede banen leiden. Wat doe je bijvoorbeeld als een medewerker (vervroegd) met pensioen gaat of ontslag neemt? En wat als jij zelf het dienstverband voortijdig wilt beëindigen? Een vervelend vertrek kan invloed hebben op het imago van je bedrijf en hoge kosten met zich meebrengen. Zorg dus altijd voor een goed exitgesprek en trek hier lering uit. En wil je het dienstverband voortijdig beëindigen? Denk dan ook eens aan een vaststellingsovereenkomst met je medewerker.

Stappenplan Please HR Advies

1. Kosteloze HR scan

Ben je klant bij Please en wil je inzicht in het HR beleid van je bedrijf? Dat kan! Binnen drie eenvoudige stappen weet je precies hoe je bedrijf scoort op het gebied van instroom, doorstroom en uitstroom. Onze HR specialiste komt graag bij je langs voor een uitgebreid inventarisatiegesprek: de Please HR scan.

2. Uniek HR bedrijfsprofiel

Op basis van de HR scan kent onze HR specialiste een cijfer toe voor de instroom, doorstroom en uitstroom van je personeel. Samen vormen deze cijfers een uniek HR profiel van je bedrijf. Dit profiel geeft snel en eenvoudig inzicht in het HR beleid van je organisatie. Onze HR specialiste licht graag toe op welke specifieke punten je bedrijf is beoordeeld. Ook legt ze haarfijn uit wat de sterke kanten van je huidige HR beleid zijn én waar mogelijke verbeterpunten liggen.

3. Adviesvoorstel op maat

Het unieke HR profiel van je bedrijf geeft inzicht in je huidige HR beleid. Je weet nu precies hoe jouw onderneming scoort op het gebied van instroom, doorstroom en uitstroom. Wil je aan de slag met een concreet verbeterpunt? Wij helpen graag! Wil je het volledige HR beleid aanpakken? Wij geven advies en bieden praktische ondersteuning. Aan de hand van jouw HR bedrijfsprofiel en je HR behoefte maken we een passend adviesvoorstel.

Heb je al inzichtelijk hoe het HR beleid van je bedrijf er uit ziet? Maar heb je behoefte aan deskundig advies of praktische ondersteuning bij een concrete uitdaging op het HR vlak? Ook dan staat onze HR specialiste voor je klaar.

Onze klanten over Please HR advies

 
Eigenaresse 3K Kinderopvang

Chantal Boering

Please heeft mij geholpen met mijn HR beleid, iets waar ik zelf veel van kan leren als jonge ondernemer. Nu heb ik een prachtige scorecard voor ontwikkelgesprekken, een bedrijfsreglement en diverse functieprofielen om trots op te zijn!

HR nieuws

10 tips voor een goed ontwikkelgesprek

15 september 2017

Ontwikkelgesprekken zijn zowel van belang voor je medewerker(s) als voor je organisatie. Wist je bijvoorbeeld ...

Lees verder

Opleiding en ontwikkeling voor je medewerkers

11 augustus 2017

Please investeer(t) in jouw personeel met de online trainingen van GoodHabitz. Op 8 mei introduceerde Please ...

Lees verder

Human Capital Management, wat levert het op?

24 juli 2017

Vier op de tien werknemers in Nederland is op zoek naar een nieuwe baan. Steeds meer bedrijven investeren ...

Lees verder

Please breidt HR dienstverlening uit

20 februari 2017

Wie geregeld de Please-website bezoekt is het misschien al opgevallen: sinds kort is er een aparte pagina voor...

Lees verder

7 succesfactoren voor een duurzaam inzetbaar bedrijf

04 oktober 2016

Volgens personeelsmagazine HR Praktijk halen medewerkers van bedrijven die duurzaam inzetbaar zijn het beste ...

Lees verder

HR advies voor jouw bedrijf?

HR specialiste

Malaika van den Eijnde

Heb je geen eigen HR afdeling maar kun je wel hulp gebruiken op dit vlak? Neem gerust contact op. Ik help je graag!
Bel naar

0492 388 869

ma t/m vrij van 08:00 - 18:00
Of stuur een mail naar m.vandeneijnde@please.nl
Contact