Met payrolling neemt Please het juridisch werkgeverschap van u over. Op papier zijn de medewerkers in dienst bij ons. Maar ze werken bij u op de werkvloer.

U werft zelf uw medewerkers, maakt afspraken met ze over het salaris en meldt ze bij ons aan. Daarna verzorgen wij alles. Van het arbeidscontract tot het betalen van salaris en van het beantwoorden van vragen van medewerkers over wat zij aan salaris ontvangen tot het begeleiden van zieke werknemers.

Wilt u meer weten, klik dan hier
De pensioenregeling is ondergebracht bij Brand New Day. De filosofie van Brand New Day past prima bij die van Please Payroll. Daarom ontvangen medewerkers een pensioen van deze tijd, met een lage werknemersbijdrage, een persoonlijke pensioenregeling en lage kosten. Dit komt hun uiteindelijke pensioen ten goede.

De werkgeversbijdrage voor het pensioen is inbegrepen in de factor die u met ons afspreekt.
Payroll is goedkoper dan u denkt. Please werkt voor steeds meer ondernemers en heeft steeds meer medewerkers op de payroll staan. Deze groeiende aantallen stellen ons in staat onze processen steeds verder te optimaliseren en voordeliger in te kopen. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat u met onze diensten goedkoper uit bent dan wanneer u zelf alles regelt. Bovendien levert het u veel tijdwinst op. Tijd die u weer in uw onderneming kunt steken.

Wilt u snel een indruk van wat het u kost én oplevert? Kijk dan hier.
Dit doet u eenvoudig in uw persoonlijke UurOnline-omgeving. Wij helpen u bij de aanmelding van uw eerste medewerker. En ook daarna helpen we u graag verder. Na de aanmelding zorgen wij ervoor dat uw medewerker de arbeidsovereenkomst ontvangt en dat zijn dossier compleet wordt. Daarna kan hij bij u aan de slag.
Uw medewerker meldt zich ziek bij u en bij Please Payroll. Vanaf dat moment komt deze medewerker onder de hoede van de afdeling Verzuim van Please. Binnen de wettelijke kaders bieden we maatwerk en daarom wordt per ziekmelding bepaald hoe het traject eruit komt te zien. U hebt er in ieder geval geen omkijken meer naar.
Uw personeelskosten bestaan altijd uit een aantal elementen. Of u het nu zelf doet of samenwerkt met Please Payroll. Denk aan de verplichte (wettelijke) regelingen, risico's en verzekeringen en overige zaken zoals bijvoorbeeld pensioen en juridisch advies.

Lees hier wat Please voor u regelt.
In de CAO van Please Payroll is het fasensysteem vastgelegd. Hierin zijn de flexibele, periodieke en vaste fase beschreven. Binnen de flexibele en periodieke fase kunt u kiezen uit twee contractsoorten. U kunt dus kiezen uit vijf soorten contracten. De contractsoort bepaalt de kenmerken die op de arbeidsovereenkomst van toepassing zijn en de hoogte van uw factor.

We adviseren u graag over uw mogelijkheden. Maak een afspraak, dan komen we bij u langs.
U hebt een overeenkomst met Please Payroll. En meldt de medewerker aan bij Please. Please biedt de medewerker vervolgens een arbeidsovereenkomst aan. Die noemen we de 'juridische driehoek'.

Dit ziet er als volgt uit: Payroll constructie
Ja, in principe kan dit. We zijn uiteraard verplicht de geldende wet- en regelgeving te volgen. Dit kan consequenties hebben voor de mogelijkheden die we u kunnen bieden. Elke situatie is anders en daarom bieden wij een maatwerk oplossing.

We adviseren u graag over uw mogelijkheden. Maak een afspraak, dan komen we bij u langs.
Als de medewerkers die u bij ons onder wilt brengen, eerder bij u arbeid hebben verricht, kan het zijn dat wij rekening moeten houden met dit arbeidsverleden. Hieraan liggen bepaalde regels ten grondslag. In dat geval spreken we van opvolgend werkgeverschap.

Of dit voor uw situatie van toepassing is, bespreken wij graag met u. Neem contact met ons op.
Met payroll hebt u geen omkijken meer naar personeelszaken, kunt u beschikken over meer flexibele contractsvormen, bespaart u kosten, minimaliseert u risico's en werkt u samen met een solide partner. Ook uw medewerkers profiteren van uw samenwerking met Please Payroll.

Lees hier meer over de voordelen van payroll.
Vraag mensen naar het gevoel dat ze hebben bij payroll, en je krijgt heel uiteenlopende antwoorden. Zoals voor veel zaken, geldt ook voor payroll dat onbekend onbemind maakt. Daarom leeft vaak het gevoel dat payroll nadelen met zich meebrengt. Dit berust vaak op misverstanden.
Please Payroll heeft een eigen CAO. Deze CAO is van toepassing op alle medewerkers van Please. Bent u actief in een branche met een branchespecifieke CAO, dan zorgen wij ervoor dat in ieder geval de loonschalen, bepalingen voor arbeids- en rusttijden en netto vergoedingen uit die CAO voor uw medewerkers worden toegepast.

Bekijk hier de CAO van Please Payroll.
We werken voor opdrachtgevers in uiteenlopende branches. Van horeca tot bouw en van detailhandel tot adviesbureaus. Het maakt niet uit in welke branche u onderneemt. Bij Please worden we blij van alles wat met werkgeven te maken heeft. Of uw personeel elke dag aan auto's sleutelt of op kantoor de administratie voor uw klanten verzorgt. U kunt al bij ons terecht vanaf één medewerker.
Nee, dit hoeft niet voor de medewerkers die u bij Please op de payroll zet. We maken afspraken over het risico dat u wilt dragen als een medewerker ziek wordt. Welke keuze u hebt, is afhankelijk van de contractsoort die u aan wil bieden. Uw keuze voor het eigen risico wordt vervolgens in de factor berekend.
Nee, dit doen wij niet. Onze expertise ligt op het vlak van alles wat geregeld moet worden als u een medewerker hebt aangenomen. U weet zelf het beste welke kandidaat het best geschikt is voor de functie en of hij bij uw bedrijf past.

Hebt u de medewerker aangenomen, dan hoeft u hem maar aan te melden en dan verzorgen wij de rest.