Dé HR musthave: strategische personeelsplanning

Jij bent, net als zoveel mede-ondernemers, hard getroffen door de coronacrisis. De deuren van jouw bedrijf zijn waarschijnlijk lange tijd verplicht dicht geweest óf de klandizie is (tijdelijk) enorm gedaald door alle maatregelen. Maar gelukkig komt er ook een tijd ná corona en wil jij je bedrijf klaarstomen voor de toekomst.

Neem je huidige personeelsbestand dan eens onder de loep met een strategische personeelsplanning, dé HR musthave!

Kort samengevat is een strategische personeelsplanning (SPP) een document dat jou als werkgever helpt doelgericht de juiste mensen op de juiste plek te plaatsen, nu én in de toekomst. Een SPP is waardevol voor kleine ondernemers die hun eerste medewerker nog moeten aannemen, maar ook voor grotere mkb-bedrijven. Op deze manier maak je namelijk een inschatting van een eventueel personeelstekort of -overschot in de toekomst en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

HR musthave: strategische personeelsplanning

 • Direct aan de slag!

  Met het praktische invulmodel en bijbehorend stappenplan kun jij direct succesvol aan de slag met een strategische personeelsplanning voor jouw onderneming.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe ga jij (zorgeloos) werkgeven in de toekomst?

Het is logisch dat jij je zorgen maakt of zorgen hebt gemaakt over het voortbestaan van je onderneming en het personeel dat je in dienst hebt. Gelukkig ziet de toekomst er weer een stukje rooskleuriger uit waardoor we samen naar de toekomst kunnen kijken van jou als ondernemer én werkgever. Maar wij kunnen ons voorstellen dat je het op dit moment niet durft om vooruit te kijken, omdat werkgeversrisico’s je tegenhouden of het idee dat je personeel aan moet nemen. Heb je dan al eens aan het uitbesteden van je personeelszaken gedacht? Met het uitbesteden van je personeelszaken…

 • heb jij geen omkijken naar alle rompslomp rondom je personeel;
 • draag je je werkgeversrisico’s over aan je partner in personeelszaken;
 • heb jij inzicht in je personeelskosten;
 • én zijn er dagelijks experts binnen handbereik.

Jouw partner in personeelszaken regelt het voor je en heeft daarbij maar één doel: jou laten doen waar je goed in bent… ondernemen!

Benieuwd of het uitbesteden van je personeelszaken iets voor jou is?

Doe de test

Waarom is een SPP belangrijk?

Wist je dat… een strategische personeelsplanning kan leiden tot kostenvermindering? Een SPP, die aansluit bij jouw doelen voor de toekomst, zorgt er namelijk voor dat jouw medewerkers werken in een functie die past bij hun competenties. Bij het maken van een strategische personeelsplanning neem je namelijk je huidige medewerkers eens goed onder de loep en ontdek je het potentieel van jouw medewerker(s). Waar zitten de (nog verborgen) talenten binnen je bedrijf? Wie zijn de harde werkers? Wie past bij jouw bedrijf en helpt jouw bedrijf naar ‘the next level’? En van wie kun je beter afscheid nemen?

Ontdek het potentieel van jouw team

Wil jij je medewerkers onder de loep nemen én wil je de prestatie van je team verbeteren? Vind je het lastig om het functioneren van je medewerkers te beoordelen? Ben je benieuwd wat het potentieel van je medewerkers is?

Klik op onderstaande button en ontdek of een medewerker een energieverslinder, een vraagteken, een harde werker, een rijzende ster of een talent is én hoe je je medewerker hierop vervolgens kunt coachen.

Ja, ik wil de potentie van mijn medewerker(s) ontdekken

Human Resources

HR staat voor Human Recources, ook wel personeelszaken genoemd. Het beheer van je personeelszaken (HR beleid) is erg belangrijk voor iedere onderneming. Merk je dat er knelpunten zitten in het HR beleid van jouw bedrijf, maar kun je niet precies de vinger op de zere plek leggen?

 • Kunnen de processen rondom jouw personeelszaken efficiënter, maar weet je niet hoe?
 • Heb je behoefte aan meer grip op het functioneren van je medewerkers?
 • Of is het verloop van je medewerkers groter dan gewenst?

Dankzij de HR dienstverlening van Please heb je binnen no time volledig inzicht in het HR beleid van je bedrijf. Maar ook een strategische personeelsplanning draagt hieraan bij, zoals je hierboven hebt gelezen. Je personeel is je belangrijkste kapitaal. Zij houden je bedrijf draaiende en zijn het visitekaartje. Blijf daarom investeren in je medewerkers. Uiteindelijk pluk jij daar als ondernemer de vruchten van.

Hoe draagt een SPP bij aan een goed HR beleid?

Onderzoek toont aan dat de winstgevendheid van een bedrijf tot wel 30% kan toenemen door betrokken personeel dat optimaal inzetbaar is. Een gemotiveerde en betrokken medewerker in de juiste functie zorgt voor meer klanttevredenheid en maakt minder fouten. Daarnaast creëer je continuïteit op de werkvloer door je medewerkers waardering te tonen. Onderaan de streep betaalt ook dit zich uit. Denk alleen al aan de kostenbesparing van werving, selectie en training van nieuwe medewerkers omdat uitstroom van medewerkers wordt beperkt.

 • Betrokken medewerkers
 • Optimale inzetbaarheid personeel
 • Meer klanttevredenheid
 • Continuïteit
 • Kostenbesparing

En… dankzij een strategische personeelsplanning houd je je beoogde doelstellingen en strategie op je netvlies én zorg voor een juiste mix van in-, door-, en uitstroom van personeel. Het resultaat? Een gezonde, wendbare organisatie. Zo zijn jij en je bedrijf klaar voor de toekomst! Ben je benieuwd hoe jouw HR beleid er op dit moment voorstaat? Doe dan de HR quickscan en ontdek hoe jij scoort op het gebied van instroom, doorstroom en uitstroom van personeel.

Ja, ik wil inzicht in mijn HR beleid door de quickscan

Ondernemers over de dienstverlening van Please

 
Fratelli en Topshoe.nl

Sjef van Stratum

We hebben alle berichtgeving van Please omtrent de NOW-regeling van de overheid gevolgd. Ook toen er nog geen duidelijkheid was inzake payroll, bleef Please in contact.

Inzicht in jouw personeelszaken?

Merk je dat er knelpunten zitten in de personeelszaken van jouw bedrijf, maar kun je er niet precies de vinger op leggen? Onze HR experts helpen je graag!

Een HR scan op maat

Wil jij inzicht in het HR beleid van je bedrijf? Dat kan! Een van onze HR experts komt graag bij je langs voor een uitgebreid inventarisatiegesprek: de Please HR scan.

Een uniek HR bedrijfsprofiel

Op basis van de HR scan kent onze HR expert een cijfer toe voor de instroom, doorstroom en uitstroom van je personeel. Samen vormen deze cijfers een uniek profiel van je bedrijf. Dit profiel geeft snel en eenvoudig inzicht in het HR beleid van je organisatie.

De online HR quickscan

Met de online HR quickscan krijg jij snel en eenvoudig inzicht in je HR beleid door middel van het beantwoorden van vragen met betrekking tot instroom, doorstroom en uitstroom van jouw personeel.

HR adviesvoorstel

Het unieke HR profiel van je bedrijf geeft inzicht in je huidige HR beleid. Wij geven advies en bieden praktische ondersteuning. Aan de hand van jouw HR bedrijfsprofiel en je HR behoefte maken we een passend adviesvoorstel.

Waarom Please HR?

Al sinds 2000 ontzorgen wij ondernemers op het gebied van personeelszaken. Je personeel is namelijk je belangrijkste kapitaal. Zij houden je bedrijf draaiende en zijn het visitekaartje. Als jouw medewerkers doen wat ze leuk vinden, in een functie die hun past, profiteer jij daar als werkgever van. Je medewerkers zijn meer gemotiveerd en dat merken je klanten. Het resultaat? Meer winstgevendheid voor je bedrijf. Blijf daarom investeren in je medewerkers.

Maar kritisch kijken naar je eigen organisatie en personeel kan lastig zijn en bovenal tijdrovend. Toch is het enorm belangrijk en waardevol. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Wil je samen een strategische personeelsplanning opzetten of wil je ondersteuning bij de acties die hieruit voortvloeien?

Zet vandaag nog de eerste stap!

Vraag een HR adviesvoorstel aan

Jij kunt de HR experts inzetten voor...

 • Langdurige ondersteuning op interimbasis, gericht op alle adviserende en operationele HR werkzaamheden
 • Ondersteuning bij het klaarstomen van je bedrijf voor de toekomst op het gebied van personeel
 • De inventarisatie en optimalisatie van HR processen
 • Opstellen van praktische handvatten om goed naar je personeelsbestand te kijken
 • Ondersteuning bij het bepalen van een personeelsstrategie, passend bij jouw toekomstvisie
 • Actieve sparringssessies
 • Opstellen van functieprofielen
 • Het vinden van nieuwe talenten
 • Het afnemen van persoonlijkheids- en capaciteitstesten
 • Et cetera

HR in het Nieuws

Dit is er veranderd voor werkgevers per 1 januari 2021

12 januari 2021

Per 1 januari 2021 is er weer van alles veranderd op het gebied van wet- en regelgeving voor ondernemers met ...

Lees verder

Kerstspeech voor je medewerkers? Dit zijn de Do’s & Don’ts

15 december 2020

Kerstspeech voor je medewerkers in Corona tijd? HR expert Malaika vertelt jou de do's en don'ts voor een goede...

Lees verder

De werkweek van HR expert Malaika

10 november 2020

Een inkijkje in de week van onze HR expert Malaika. Hoe ziet haar werkweek eruit, wat doet zij voor onze ...

Lees verder

Het ondernemersverhaal van… Ratho

21 oktober 2020

In dit ondernemersverhaal spreken we met Thomas Schepers, oprichter en eigenaar van Ratho, een ICT ...

Lees verder

Onze kennis over HR

Hoe werkt payroll?

Hoe werkt payroll? Please vertelt je er graag alles over in dit artikel | Werkwijze Please | Lees hier verder...

Verder lezen

Succesvol personeel werven in 4 stappen

Personeel werven, hoe doe je dat? In dit kennisbankartikel doorlopen wij graag met jou de 4 essentiële stappen voor het...

Verder lezen

HR cyclus

Kortgezegd bevat een HR cyclus alle fases die een werknemer binnen een bedrijf doorloopt, van instroom naar doorstroom ...

Verder lezen

HR cyclus – Uitstroom

Uitstroom heeft alles te maken met het vertrek van een medewerker. Dit vertrek, om welke reden dan ook, wil je als ...

Verder lezen

Wil je meer weten over Please HR?

Malaika van den Eijnde
Coördinator HR

Malaika van den Eijnde

Heb je geen eigen HR afdeling maar kun je wel hulp gebruiken op dit vlak? Neem gerust contact op. Ik help je graag!
Bel naar

0492 216 996

ma t/m vrij van 08:00 - 18:00
Of stuur een mail naar m.vandeneijnde@please.nl