Salarisadministratie of loonadministratie uitbesteden?

Heb jij personeel in dienst? En ontvangt jouw personeel loon voor de gedane werkzaamheden?
Dan ben je officieel verplicht tot het voeren van een salarisadministratie. Een flinke klus. Klopt!
Heb jij al ooit nagedacht over uitbesteden? Misschien is je salarisadministratie uitbesteden wel
de perfecte oplossing voor jou!

Ik wil advies op maat

Loonadministratie of salarisadministratie?

Een salarisadministratie, ook wel loonadministratie genoemd, omvat alle financiële en fiscale gegevens van je personeel. In je loonadministratie houd je alles bij om goede loonstroken en jaaropgaves te kunnen maken voor je personeel. Denk aan een overzicht van het bruto salaris, vakantiedagen, declaraties, vergoedingen voor bijvoorbeeld reis en verblijf of inhoudingen voor een auto van de zaak.

Heb je personeel in dienst dat loon ontvangt? Dan ben je verplicht een loonadministratie bij te houden en loonbelasting en premies af te dragen.

Benieuwd hoe Please jouw salarisadministratie aanpakt?

Lees meer over Please salarisadministratie

Wat zijn de voordelen van je salarisadministratie uitbesteden?

Onbezorgd groeien

Wanneer jouw bedrijf groeit, groeien wij gewoon met je mee. Leuke bijkomstigheid, hoe meer medewerkers jij aanmeldt hoe goedkoper de salarisadministratie wordt.

Stel je eigen pakket samen

Onze standaard pakket heeft al een krachtige en super uitgebreide basis. Heb je nóg meer ondersteuning of handige tools nodig? Dat kan gewoon. Voeg gemakkelijk extra diensten toe.

Kostenefficiënt op kleine en grote schaal

Of je nu 1 of 250 medewerkers in dienst hebt, je salarisadministratie uitbesteden bij Please met een pakket op maat past is goedkoper dan wanneer je het allemaal zelf regelt én aanschaft.

Maximale binding met je medewerkers

Behoud maximale binding met je medewerkers, Je medewerkers blijven namelijk gewoon bij jou in dienst. Wij schakelen met jou, ondersteunen je en regelen alles op de achtergrond.

Alles goed geregeld. Altijd

Met de salarisadministratie dienstverlening van Please ben jij ervan verzekerd dat je administratieve zaken áltijd doorlopen. Er is niet één iemand verantwoordelijk, maar er staat een heel team van experts voor jou klaar. Zo kun jij altijd volle kracht vooruit!

Meer tijd om te ondernemen

Met een partner als Please houd jij meer tijd over om te ondernemen én te groeien als werkgever.

Wat kost salarisadministratie uitbesteden?

Met Please als partner krijg je een transparant overzicht van je kosten. Eén duidelijke prijs per medewerker per maand. En hoe meer medewerkers jij in dienst hebt, hoe goedkoper het wordt.

Het standaard salarisadministratiepakket helemaal aanpassen naar jouw wensen en behoeften? Dat kan!

Je krijgt altijd een krachtige basis, en jij bepaalt zelf of en hoe je deze aanvult. Wij adviseren, jij bepaalt.
Weten wat Please backoffice voor jou kost?

Laat je adviseren
Wat kost salarisadministratie uitbesteden? | Please

Is salarisadministratie uitbesteden duurder?

Veel ondernemers kiezen ervoor hun loonadministratie uit te besteden aan een accountant of salarisadministratiekantoor. Het vergt namelijk nogal wat kennis én tijd. En tijd is geld. Weet jij precies hoe je een goede loonadministratie voert? Welke gegevens je precies nodig hebt om kloppende loonstroken een jaaropgaves te maken? Wat jou misschien uren (zo niet dagen) kost, is minutenwerk voor een loonadministrateur of salarisadministrateur. Zij hebben alle processen geautomatiseerd en bakken met kennis in huis. En dat scheelt!

Ja, je salarisadministratie uitbesteden kost geld, dat klopt. Maar als het goed is, bespaart het je ook geld. Geld in de vorm van tijd én in de vorm van een eventuele boete als je een fout maakt in het afdragen van premies of het betalen van het juiste loon.

Salarisadministratie via de accountant

Een arbeidsovereenkomst opstellen, loonstroken maken, loonaangifte doen… Zaken die een accountant prima voor je kan regelen. Tot op zekere hoogte. Het is namelijk niet zijn core business. Zijn focus ligt op boekhouding, niet op personeelszaken. En dat is toch echt een vak apart.

Daarom is het eigenlijk heel logisch om naast een accountant, een werkgeverspartner aan te haken als je personeel hebt.

Salarisadministratie via Please

Please is expert op het gebied van loon- en personeelsadministratie met 100% focus waardoor de processen vaak efficiënter, beter, gemakkelijker en goedkoper kunnen worden ingericht.

Wij zitten dedicated op je personeelszaken, hebben alle expertise in huis en denken proactief met je mee. En wil je naast salarisadministratie ook payrollen, uitzenden of werken met zzp’ers? Ook daarvoor kun je bij ons terecht!

Wij worden ondersteund door Please zodat wij ons volledig op ons bedrijf kunnen richten én goed werkgeverschap kunnen bieden. Het hebben van één aanspreekpunt werkt super, ook voor vragen van onze medewerkers. Zelfs voor zaken die buiten de dienstverlening van Please vallen, helpen ze ons op weg zodat we het beste voor ons team kunnen regelen!

Roel Greijmans

Eigenaar bij Bridge Polymers BV

  • Een loonadministratie/salarisadministratie omvat alle financiële en fiscale gegevens van je personeel. In je loonadministratie houd je alles bij om goede loonstroken en jaaropgaves te kunnen maken voor je personeel. Denk aan een overzicht van het bruto salaris, vakantiedagen, declaraties, vergoedingen voor bijvoorbeeld reis en verblijf of inhoudingen voor een auto van de zaak. Heb je personeel in dienst dat loon ontvangt? Dan ben je verplicht een loonadministratie bij te houden en loonbelasting en premies af te dragen.

  • Heb je personeel in dienst? Dan ben je verplicht een personeelsadministratie bij te houden en minimaal 7 jaar te bewaren. Hierin neem je alle gegevens van je personeel op. Denk aan persoonsgegevens, id-bewijzen en (wijzigingen in de) arbeidsovereenkomsten, maar ook de verlof- en verzuimadministratie zijn onderdeel van de personeelsadministratie.

  • Deze twee termen worden vaak door elkaar gehaald. Maar hoe zit het nou? Heel eenvoudig! Er is geen verschil. Loonadministratie en salarisadministratie zijn synoniemen van elkaar. Hetzelfde dus! Er is wél verschil tussen personeelsadministratie en loon-/salarisadministratie.

  • Zij merken alleen maar een krachtigere werkgever die meer tijd heeft voor zijn personeel. Medewerkers blijven bij jou in dienst, ontvangen een arbeidsovereenkomst met jouw logo, ontvangen het salaris vanuit jou, et cetera.

  • Nee,dat is het zeker niet. Please is een aanvulling op de accountant. Want met een werkgeverspartner zoals Please heb jij, naast een partner voor het ondernemerschap, ook een partner voor het werkgeverschap en die je daarin ondersteunt. Van ondersteuning bij werving & selectie tot en met het juist verlonen en het binden en behouden van je medewerkers. Denk hierbij aan het opstellen van arbeidscontracten, verzuimbegeleiding, urenregistratie, salarisuitbetaling en tools voor het maken van planningen, werkinstructies en het communiceren met je personeel. Een partner die je met recht een partner kunt noemen. Een partner die je vooruit helpt. Je kracht geeft. En zorgt dat werkgeven rendeert.

Ook je salarisadministratie uitbesteden?

Yvo Struijcken

Wil jij een betere werkgever worden én daarmee een succesvollere ondernemer? Dan kies je voor Please. Versterk je werkgeverskracht met onze expertise, advies en diensten. Wij navigeren jou door de uitdagende wereld van het werkgeven. Met onze snelle en persoonlijke benadering gaan we direct aan de slag met jouw doelen. Jij bepaalt wat je wilt bereiken. Wij ondersteunen de reis daarnaartoe. Dat noemen wij, ondernemen met werkgeverskracht.

Yvo Struijken adviseur | Please

Mail ons. Wij reageren binnen één werkdag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.