Werkgeven in deze tijd, hoe doe je dat?

Waar de coronacrisis enerzijds zorgt voor faillissementen en ontslagen, hebben andere ondernemers serieuze personeelstekorten om de coronapiek op te vangen. Maar hoe kun je als ondernemer in tijden als deze werkgeven met minder risico én goed werkgeverschap borgen? En dat alles, zonder de focus op de groei en duurzaamheid van je bedrijf te verliezen?

In dit e-book lees je hoe het uitbesteden van je personeelszaken je hierbij kan helpen en krijg je antwoord op de vragen:

 • Wat is het uitbesteden van personeelszaken?
 • Wat zijn de voordelen uitbesteden?
 • Wat is het verschil tussen payroll en flex?
 • Wanneer kies je voor flex? En wanneer voor payroll?
 • Wat kost het uitbesteden van je personeelszaken?
 • Waar let je op bij het kiezen van een partner in personeelszaken?
E-book 'Werkgeven in deze tijd, hoe doe je dat?'

 • Download nu!

  Met het e-book nemen we jou mee in de wereld van het werven van geschikt personeel voor jouw onderneming. Hoe vind je personeel, waar vind je personeel en wie is de geschikte kandidaat? Haal hier dus je voordeel uit!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Personeelszaken uitbesteden

Besteed jij je tijd het liefst aan ondernemen? Maar kom je deze te kort omdat de rompslomp van het werkgeverschap teveel tijd opslokt? Dan biedt het uitbesteden van je personeelszaken, bij een partner in personeelszaken, een uitkomst!

Van vacature en salarisadministratie tot verzuimbegeleiding en HR advies. En alles daartussenin. Jouw partner in personeelszaken regelt het voor je en heeft daarbij maar één doel: jou laten doen waar je goed in bent… ondernemen!

Wil je alle rompslomp van het werkgeverschap aan een partner overdragen? Dan is een payroll dienstverlening geschikt voor jou. Wil je zorgeloos én flexibel werkgeven? Dan kies je voor flex.

Benieuwd of het uitbesteden van je personeelszaken iets voor jou is?

Doe de test

Wat levert het op?

 • Geen omkijken naar personeelszaken
 • Tijd- en kostenbesparing
 • Gemakkelijk flexibel personeel inzetten
 • Backoffice-, financiële-, juridische-, verzuim-, recruitment én HR experts binnen handbereik

Waarom personeelszaken uitbesteden via een partner?

Het uitbesteden van personeelszaken is geschikt voor iedere mkb-ondernemer en is al interessant vanaf 1 medewerker. Daarnaast is het uitbesteden niet branchegebonden. Of je nu een grote zakelijke dienstverlener bent, je net de eerste medewerker hebt aangenomen óf op het punt staat om personeel aan te nemen, een goede partner in personeelszaken neemt je alle zorgen van het werkgeverschap uit handen. Én verkleint de risico’s van personeel aanzienlijk.

Meer tijd voor de core business

Geen omkijken meer naar alle rompslomp

Een ondernemer wil doen waar hij goed in is… ondernemen! Als je zelf de personeels-, loon- en arbo-administratie moet bijhouden, blijkt een goede balans tussen het ondernemerschap en werkgeverschap in de praktijk lastig. Een partner neemt dit allemaal voor jou uit handen zodat jij focus hebt op je onderneming!

Als je samenwerkt met een partner heb je dus één aanspreekpunt voor alles omtrent het werkgeven.

Minder risico

Die verleg je naar jouw partner in personeelszaken

Als je kiest om samen te werken met een betrouwbare partner in personeelszaken om je personeel in te lenen, dan weet je dat alles goed geregeld is. Denk hierbij aan een zieke medewerker, een arbeidsconflict of de boetes en naheffingen die flink kunnen oplopen wanneer je een medewerker niet goed verloond?

Als je samenwerkt met een betrouwbare partner weet je zeker dat alles conform wet- en regelgeving gebeurt én kun je altijd terugvallen op hun expertise. 

Inzicht in je personeelskosten

Overzichtelijk op één overkoepelende factuur

Weet jij precies wat je personeel kost? En dan hebben we het niet alleen over het brutoloon, maar ook over premies, verzekeringen, pensioen, vakantiegeld en – dagen en allerlei administratieve kosten? Veel werkgevers weten wat hun medewerkers oplevereb, maar niet wat ze kosten en dat is wel van belang om een goede kostprijs te bepalen.

Als je samenwerkt met een partner in personeelszaken krijg jij maandelijks één factuur waarop jouw personeelskosten staan vermeld. 

Ondernemers over de dienstverlening van Please

 
Wesa Tuinhout

Willie en Mark van Mierlo

Dankzij de intelligente lockdown kunnen we goed blijven werken. Maar in het begin maakten we ons wel zorgen over het bedrijf en ons personeel.

Waar let je op bij het kiezen van een partner in personeelszaken?

De zorg voor je personeel is een belangrijke, maar ook erg tijdrovende klus. Samenwerken met een partner in personeelszaken kan dan een uitkomst bieden. Maar hoe kies je de partner die bij jóu past? Het is belangrijk om een goede afweging te maken en een bewuste keuze te maken voor het uitbesteden van je personeelszaken. Als je dat 100% zeker weet is het belangrijk om een betrouwbare partij te kiezen waar je je personeel met een gerust hart onderbrengt. Let daarbij op:

 • Kwaliteit
  Kies een bedrijf dat voldoet aan belangrijke keurmerken, zoals het SNA-keurmerk, de NEN 4400-1 norm en de ISO 9001 certificering. Zo weet je zeker dat jij en je personeel in goede handen zijn en alles conform wet- en regelgeving geschiedt. Zo voorkom je vervelende verrassingen achteraf.
 • De omrekenfactor
  Goedkoop is duurkoop zeggen ze vaak, en dat geldt ook voor het uitbesteden van je personeelszaken. Als je prijzen en factoren vergelijkt, bekijk dan goed wat de geboden omrekenfactor is. Is de pensioenregeling inbegrepen bijvoorbeeld? Of zijn er allerlei aanvullende werkzaamheden waarvoor je apart moet betalen?
 • Partnerschap
  De keuze voor een partner maak je niet zomaar. En ook niet binnen één dag. Naast prijs en kwaliteit is het belangrijk om een bedrijf te kiezen wiens visie, werkwijze en ambities passen bij jouw eigen bedrijf.

Tot slot is het aan te raden om klantreviews te checken of huidige klanten van de eventuele partner te spreken. Zo weet je uit eerste hand hoe het is om daadwerkelijk samen te werken met dat bedrijf.

Waarom kiezen voor Please als partner?

Er is een groot aantal partners in personeelszaken waaruit je kunt kiezen. Je wilt natuurlijk het beste voor je personeel. En ook de prijs is een belangrijke beweegreden. Bij Please ben je verzekerd van gemak, minder risico's én flexibiliteit tegen een scherpe prijs. Maar waarom kies je voor Please? Wat onderscheidt ons?

Persoonlijk en betrokken

Wij verlonen zo'n 10.000 medewerkers en werken samen met ongeveer 1100 werkgevers, maar een persoonlijke benadering en oprechte betrokkenheid staat bij ons voorop.

Een vertrouwd team van relatiebeheerders

Als je klant bent bij Please, word je gekoppeld aan een interne relatiebeheerder die jou en je medewerker(s) telefonisch bijstaat én een externe relatiebeheerder die jouw bedrijf periodiek bezoekt. Als je ons belt met een vraag krijg je direct je eigen relatiebeheerder aan de lijn.

UurOnline

Ons unieke urenregistratiesysteem, UurOnline. Uren boeken en accorderen is erg gemakkelijk via UurOnline. Ook vinden jij én je medewerkers hier belangrijke informatie, documenten, veelgestelde vragen en informatie over collectiviteitsvoordelen.

HR dienstverlening op maat

Wij nemen alle zorgen, die komen kijken bij het werkgeverschap, van je over. Daarom staan onze HR experts je bij met deskundig advies of praktische ondersteuning.

Opleiding en ontwikkeling voor jouw medewerkers

Please vindt het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen binnen hun vakgebied én jouw bedrijf. Daarom investeren wij extra in de opleiding en ontwikkeling van je medewerkers door het aanbieden van gratis online trainingen of het volgen van cursussen/studies met korting.

Vele specialistische afdelingen

Een juridische afdeling die je helpt bij complexe juridische zaken betreffende het werkgeverschap. Onze verzuimconsulenten die jou en je medewerkers begeleiden bij het ingewikkelde traject als een medewerker ziet wordt. En natuurlijk de afdeling loonadministratie die de verloningen verwerken.

Wil jij werkgeven zonder zorgen?

Hier ligt onze kracht! Zo is alles goed geregeld en kun jij blijven doen waar jíj goed in bent… ondernemen! Dat noemen wij werkgeven zonder zorgen.

Heb je behoefte aan meer informatie over het samenwerken met een partner in personeelszaken zoals Please? Of wil je weten wat dit kost? Vraag dan gerust een vrijblijvend adviesvoorstel aan. Onze adviseurs brengt dan jouw situatie en behoefte in kaart en geeft een adviesgesprek en berekening die volledig aansluit bij jouw bedrijf.

Ja, ik wil een vrijblijvend voorstel aanvragen

Nieuws van Please

Dit is er veranderd voor werkgevers per 1 januari 2021

12 januari 2021

Per 1 januari 2021 is er weer van alles veranderd op het gebied van wet- en regelgeving voor ondernemers met ...

Lees verder

Nieuw jaar, nieuwe visie, nieuwe directie

08 januari 2021

Samen met Hans van de Ven vormen Jad Berad en Mark Mollen de nieuwe driekoppige Please directie. Wij spraken ...

Lees verder

Kerstspeech voor je medewerkers? Dit zijn de Do’s & Don’ts

15 december 2020

Kerstspeech voor je medewerkers in Corona tijd? HR expert Malaika vertelt jou de do's en don'ts voor een goede...

Lees verder

Het ondernemersverhaal van Celil Bedrijfsdiensten

15 december 2020

Het ondernemersverhaal van Celil Bedrijfsdiensten. Een bijzonder familiebedrijf in de schoonmaak dat zich ...

Lees verder

Onze kennis

Hoe werkt payroll?

Hoe werkt payroll? Please vertelt je er graag alles over in dit artikel | Werkwijze Please | Lees hier verder...

Verder lezen

Succesvol personeel werven in 4 stappen

Personeel werven, hoe doe je dat? In dit kennisbankartikel doorlopen wij graag met jou de 4 essentiële stappen voor het...

Verder lezen

HR cyclus

Kortgezegd bevat een HR cyclus alle fases die een werknemer binnen een bedrijf doorloopt, van instroom naar doorstroom ...

Verder lezen

HR cyclus – Uitstroom

Uitstroom heeft alles te maken met het vertrek van een medewerker. Dit vertrek, om welke reden dan ook, wil je als ...

Verder lezen

Wil je meer weten over personeelszaken uitbesteden?

Arno van Helvoirt
Adviseur

Arno van Helvoirt

Dagelijks ga ik langs bij ondernemers uit alle branches en windrichtingen. Ik begrijp wat de klant wil en kom zo tot een passend voorstel.
Bel naar

0492 388 888

ma t/m vrij van 08:00 - 18:00
Of stuur een mail naar a.vanhelvoirt@please.nl