PLS-Achtergrond-o1

Personeel behouden?
Zo doe je dat!

Veel werkgevers weten onvoldoende wat er speelt op de werkvloer. Zo overweegt 1 op de 3 tevreden medewerkers een andere baan!  Salaris is een belangrijke factor, maar niet altijd doorslaggevend. En daarbij… hoe houdbaar is de concurrentiestrijd op salaris?

Wat als je personeelstekort slimmer en bovenal duurzamer kunt oplossen?

Ontdek het geheim én succes van de ‘zachte’ kant van het werkgeverschap in onze nieuwste whitepaper.

In dit whitepaper…

Ondernemers gaan vaak ver om nieuw personeel aan te trekken. Helemaal in de huidige, extreem krappe, arbeidsmarkt. Herkenbaar? Toch blijkt uit de MKB werkgeversmonitor dat salaris niet de enige reden is voor werknemers om ergens anders te gaan werken.

In dit whitepaper ontdek je hoe je succesvol werkt aan het behouden van personeel door te focussen op de ‘zachte kant’ van het werkgeverschap.
We delen:

  • interessante feiten
  • voorbeelden uit de praktijk
  • tips van HR-experts
  • en nog veel meer.
Download de whitepaper Personeel behouden? Zo doe je dat!

Na het lezen van dit whitepaper weet jij…

  • Wat de ‘zachte kant’ van het werkgeverschap is.
  • Waarom de ‘oude’ aanpak niet meer werkt.
  • Waarom het zo belangrijk is om hiermee aan de slag te gaan.
  • Hoe andere bedrijven deze tactiek al jaren – succesvol – toepassen.
  • Wat het jouw organisatie kan opleveren.

Direct toepasbaar in jouw bedrijf

Daarnaast delen we praktische tips om direct zelf aan de slag te gaan. En vergeet niet de leiderschapstest op pagina 13 te doen om erachter te komen hoe jij nú scoort op het gebied van werkgeverschap en leiderschap én waar voor jou kansen liggen.

Charlotte Bastiaans business manager | Please

Waarom concurreren op salaris (alleen) niet werkt

“We zien dat werknemers worden weggekocht bij concurrenten, de hoogste salarissen krijgen en de mooiste plaatjes worden gepresenteerd, met als risico dat nieuw personeel eigenlijk niet binnen het team past of toch niet over de juiste ervaring beschikt.

Met als gevolg dat er onrust ontstaat omdat het bestaande personeel vergeten wordt, extra druk op inwerken voelt, ontevreden is of weggaat omdat ze voor hetzelfde werk minder betaald krijgen dan het nieuwe personeel,”

– Charlotte Bastiaans, Business Manager bij Please

Bouw aan je werkgeverskracht

Als ondernemer hoef je er niet alleen voor te staan. Please helpt ondernemers om betere werkgevers te zijn. Samen maken we jouw onderneming sterker. Wij geloven in de meerwaarde van goed werkgeverschap. Omdat echt betrokken werknemers waarde toevoegen aan een bedrijf. Een onderneming verder brengen. Sterker maken.

Wesa Tuinhout | Please
Collage 10

Wij zijn Please, dé werkgeverspartner voor het MKB

Please is dé werkgeverspartner voor het MKB. Voor iedere werkgeversuitdaging een oplossing. Met uitzenden, payroll, salarisadministratie, ZZP, experts, tools óf een combinatie daarvan. Please helpt ondernemers om betere werkgevers te zijn en hun werkgeverskracht te vergroten.