PLS-Achtergrond-o1

Wat is payroll?

Heb óf wil jij personeel in dienst,  maar zie jij als een berg op tegen alle administratieve taken die daarbij komen kijken?
Dan gaat payroll jou enorm helpen. 

Bij payroll ondersteunen wij met de personeelsadministratie én met alle juridische facetten van het werkgeverschap.

Hoe werkt een payrollconstructie? | Please

Hoe werkt een payroll constructie?

 1. Payrollovereenkomst
  Je sluit een payrollovereenkomst met Please. Zo zijn de meeste werkgeversrisico’s afgedekt en bespaar jij enorm veel tijd rondom de administratie van het personeel.
 2. Personeelsreglement
  Je werft je eigen medewerkers en maakt afspraken over onder andere het salaris en uren. Algemene richtlijnen en afspraken leg je vast in het personeelsreglement. Vervolgens meld je de medewerker(s) bij ons aan.
 3. Arbeidsovereenkomst
  Wij gaan vervolgens de arbeidsovereenkomst aan met jouw medewerker. Vanaf dat moment is de medewerker juridisch gezien in dienst bij Please. Wij regelen alle administratieve zaken rondom het dienstverband van de medewerker. Naast de arbeidsovereenkomst zorgen wij ook voor salaris, pensioen en eventuele ziekmeldingen.

De dagelijkse aansturing van de medewerker(s) op de werkvloer blijft jouw verantwoordelijkheid. Al helpen onze HR experts je daar ook heel graag bij!

Zo kun jij je volledig richten op je medewerkers en het laten groeien van je bedrijf. 

Verschil payroll en uitzenden

Zowel bij payrolling als uitzenden besteedt je, als werkgever,  je personeelszaken uit. Het verschil zit hem in de arbeidsovereenkomst van een payrollkracht. Hier zijn namelijk alle arbeidsvoorwaarden van toepassing zijn zoals deze gelden binnen (de branche van) je bedrijf. Denk aan:

 • uitkeringen bij jubilea,
 • vakantiedagen
 • contractsoorten
 • et cetera


Bij uitzendovereenkomsten gelden de belangrijkste arbeidsvoorwaarden, zoals is vastgelegd in de inlenersbeloning van de cao voor uitzendkrachten en geldt een uitgebreide ketenregeling (tot wel 4 jaar flexibele contracten).

Een ander belangrijk verschil tussen payroll en uitzenden is dat uitzendkrachten (mede) worden geworven en geselecteerd door het uitzendbedrijf en ook aan andere ondernemers ter beschikking worden gesteld. Wil je iemand aannemen op payrollbasis? Dan werf je diegene zelf en werkt hij of zij exclusief voor jouw bedrijf.

Verschil tussen payroll en uitzenden | Please

Wat zijn de voordelen van payroll?

Natuurlijk zijn wij zelf erg enthousiast over de voordelen van payrolling, we hebben er al een aantal benoemd maar we vatten ze graag voor je samen.

Minimaal omkijken naar personeelszaken

Minimaal omkijken naar personeelszaken

Nadat jij de werving en selectie van jouw medewerkers hebt afgerond houd je tijd over om deze medewerker zo goed mogelijk te begeleiden, wij doen de rest. Zo kun jij het optimale uit deze medewerker halen.

Minder risico

Minder risico

De risico’s van personeel in dienst hebben worden onderschat, daar kom je als werkgever vaak te laat achter. Met payrolling hoef je hier niet bang voor te zijn, wij zijn namelijk verantwoordelijk voor risico’s als doorbetaling bij ziekte en het afdragen van loonheffing.

Besparing van tijd en kosten

Besparing van tijd en kosten

Met een goede rekensom blijkt dat je met payrolling minder tijd én geld kwijt bent dat wanneer je zelf de personeelszaken regelt. Wij kunnen namelijk processen automatiseren, groot inkopen én risico’s beter spreiden. Meer hierover lees je verderop onder 'Wat kost payroll?'

Inzicht in je personeelskosten

Inzicht in je personeelskosten

Zeg het eens eerlijk, kun jij nu benoemen wat de exacte kosten zijn per medewerker? Wanneer je payroll uitbesteedt aan Please, heb jij jouw personeelskosten volledig in kaart. Wij zorgen voor een duidelijk overzicht.

Goede personeelsvoorzieningen

Goede personeelsvoorzieningen

Medewerkers ervaren ook de voordelen van payrolling,. Ze ontvangen het salaris op tijd én worden voorzien van de juiste documentatie om hun eigen persoonlijke administratie. Daarnaast worden de medewerkers altijd erg blij van de leuke extra’s die wij kunnen bieden.

Antwoord op ál je werkgeversvragen

Antwoord op ál je werkgeversvragen

Natuurlijk blijf jij betrokken bij de personeelsadministratie. Tussentijds kunnen er heel wat zaken veranderen in jouw groeiende organisatie. Ons team van experts staat klaar om jouw vragen te beantwoorden en advies op maat te geven.

Zijn er ook nadelen van payrolling?

Het gevaar van een payroll constructie is het verliezen van het zicht op jouw werkgeversdoelen. Het is heel verleidelijk om te denken dat je niet meer bezig hoeft te zijn met het werkgeverschap als je dit uitbesteedt. Helaas gaat deze vlieger niet op als jij wilt bouwen aan een groeiende business. Tegenwoordig verwacht een medewerker méér van een werkgever.

Bij Please hebben we daar een oplossing op bedacht, namelijk het werkgeversplan.

Dit plan is onze houvast zodat jij als werkgever de juiste koers blijft varen.

Werkgeversplan 2
Please-Bregje-LR-551

Hoe werkt payroll voor werknemers?

Als juridisch werkgever zorgen wij er natuurlijk voor dat alles goed is geregeld voor jouw werknemer(s).  Maar, bij Please gaan we nog een stukje verder dan dat. Wij snappen dat gesprekken over het contract, wet- regelgeving lastig kunnen zijn voor medewerkers. Daarom doen wij alles om de persoonlijke benadering én betrokkenheid met de medewerkers te optimaliseren. Denk aan iets simpels als een telefoontje nadat we het eerste salaris hebben overgemaakt. Wij horen namelijk heel graag hoe het met de medewerker gaat.

Met zoveel medewerkers in dienst kunnen we leuke extra’s aanbieden. Wij houden wel van een verrassing op zijn tijd.

Is payroll duurder dan zelf verlonen?

Veel werkgevers hebben op dit moment geen idee wat hun werknemers kosten, laten we daarom eerst inzichtelijk maken welke kosten je mee moet rekenen om een eerlijke vergelijking te kunnen maken.

Wanneer je payrollt via Please dek je namelijk alle personeelskosten zoals:

 • Sectorpremies
 • Opbouw vakantiedagen
 • Vakantiegeld
 • Loondoorbetaling en vervanging bij ziekte
 • Verzekeringen
 • Pensioen
 • Administratieve kosten
 • Verzuimverzekering
 • arbo-contracten
 • Juridische ondersteuning bij arbeidsconflicten
 • Etc

Tel deze kosten maar eens op de directe loonkosten en je ziet al snel dat payrollen niet duurder is dan zelf verlonen. Op veel posten hebben wij namelijk een inkoopvoordeel omdat we groot kunnen inkopen. 

Je betaalt natuurlijk een vergoeding voor de dienstverlening, deze mag je wegstrepen tegen de tijd die je bespaart, de risico’s die je niet hoeft te nemen én de fouten die niet opgelost hoeven worden.

Onderaan de streep bespaar je kosten. 

Let wel! Dit verschilt per payrollaanbieder, verdiep je dus goed in het aanbod voordat je de keuze maakt.

Wat kost uitzenden-payroll

Wat kost payroll?

Als je payrollt met Please betaal je een vast payroll tarief per gewerkt uur. Dit tarief bestaat uit het brutosalaris van de medewerker en de afgesproken factor. De precieze factor is o.a. afhankelijk van jouw branche en jouw wensen. Meer eigen risico betekent een lagere factor. Onze factor dekt álle elementen van je personeelskosten. Met de payrolling dienstverlening van Please zijn de volgende kosten inbegrepen in jouw payroll tarief:

Payrolling is vaak goedkoper dan zelf verlonen, mits je met de juiste partner werkt. Waarom zou je wachten, vraag nu je payroll tarief op en start direct met besparen.

Een payrollbedrijf selecteren, waar let je op?

Goedkoop is duurkoop zeggen ze vaak. En ja, dat geldt zeker ook voor payroll. Natuurlijk zijn de kosten een relevant punt om je keuze op te baseren. Maar voordat je de prijsvergelijking start, is het vooral belangrijk om na te gaan welke kwaliteit je van de toekomstige payrollpartner verwacht. 

Om te beginnen is het belangrijk om een partner te selecteren die voldoet aan belangrijke keurmerken. Zie ze als de basisvoorwaarden. Een soort verzekering die voorkomt dat je niet voor onverwachte (financiële) problemen komt te staan. Let daarbij vooral op het SNA-keurmerk voor de uitzendbranche, de NEN 4400-1 norm en de ISO9001 certificering. Ook van belang is de zogenaamde G-rekening waarmee je de afdracht van loonbelasting en werknemersverzekeringen veilig stelt. Ook hiermee voorkom je onaangename verrassingen.

Staar je niet blind op de omrekenfactor

Als het goed zit met de kwaliteit, wil je natuurlijk weten wat het kost. In de prijsvergelijking tussen payrollbedrijven gaat het dan al snel over de ‘omrekenfactor’. Maar let op, het zegt niet alles. Een vast payrolltarief is er namelijk niet. Er zijn allerlei factoren waarop de uiteindelijke wordt gebaseerd. 

Waarom zou je wachten? Vraag nu vrijblijvend jouw payroll tarief op en start binnenkort al met besparen.

Collage 10

Deze werkgevers kozen al voor Please

Laden..

UC Dance

Omdat ik gebruikmaak van de HR expertdienst van Please, kan ik vragen stellen over álle aspecten van mijn bedrijf, niet alleen over de medewerkers die via Please bij mij werken.

klantcase UC Dance | Please

HR expertdienst

Dansschool

Aantal medewerkers: 20

TinyTronics

Wat Please zo professioneel maakt is dat ze de adviserende rol kunnen spelen en dat ze alle kennis in huis hebben voor het aannemen van mensen, het bijhouden van regels, het doen van de administratie. En ze ons daarin kunnen blijven ondersteunen.

Tiny Tronics | Please

Uitzenden

Webshop

Aantal medewerkers: 18

La Cubanita

Please is ook een grote partij net als La Cubanita. We hebben gekozen voor Please omdat we wilden dat het voor onze medewerkers allemaal goed geregeld is. Daarnaast ondersteunt Please ons op alle fronten.

La Cubanita

Uitzenden

Horeca

Aantal medewerkers: 50+

 • UC Dance | Please
 • De Pannekoekenbakker | Please
 • Rodeo logo | Please
 • Proeflokaal Bregje | Please
 • Keukenconfessies | Please
 • Scenery Beauty | Please
 • Dutch Expat Shop | Please
 • Uitjesboerderij Leekzicht | Please
 • TinyTronics | Please
 • Remco Krijgsman Personal Training | Please
 • Pesos Eten en Drinken | Please
 • Next Level Escape Room Eindhoven | Please
 • La Cubanita | Please
 • Kaatje Jans | Please
 • John Vermeulen Fietsplezier | Please
 • Go Short | Please
 • DSA Logistiek | Please
 • Dorstig Borrelbar | Please
 • Brasserie van Dam | Please