Kansen voor partycateraars: het bedrijfsuitje en de werkkostenregeling

Sinds 1 januari j.l. is de definitieve invoering van de werkkostenregeling een feit. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor bedrijven. Personeelsfestiviteiten, zoals een receptie, een kerstborrel of een personeelsfeest, zijn hierbij een belangrijk aandachtspunt. De locatie waar het evenement georganiseerd wordt, bepaalt namelijk in grote mate of het binnen het forfait van de WKR valt of niet. En daarmee wat de consequenties zijn voor hoe om te gaan met loonbelasting.

Personeelsevenement op de werkplek

De 'werkplek' is door de wetgever als volgt gedefinieerd: alle gebouwen, terreinen en accommodaties van een werkgever waarop de Arbo-wetgeving van toepassing is en waar arbeid wordt verricht. De kantine in het bedrijfspand? Ja. Het parkeerterrein bij het pand? Ja, als dit bij de locatie van de werkgever hoort en er de Arbo-wetgeving van toepassing is. Een onbebouwd stuk grond van de werkgever op een aantal kilometer van de locatie? Nee. Als het evenement op de werkplek wordt georganiseerd, dan vallen alle voorzieningen van het feest onder de nihilwaardering. De kosten vallen dan wel onder het forfait, maar worden op € 0 gewaardeerd en tasten de vrije ruimte dus niet aan. Zo wordt het kantoor de feestlocatie!

Flexibele inzet van personeel

Voor dit soort evenementen hebt u misschien behoefte aan extra personeel. Mensen die u voor een specifieke partij in kunt zetten, maar waar u daarna even geen werk meer voor heeft. Werk dan samen met Please Payroll. U werft uw medewerkers en meldt ze aan bij ons. Wij bieden u flexibiliteit in contractsoorten die u zelf niet hebt. En regelen alle bijkomende personeelszaken. Hier hebt u geen omkijken meer naar. U kunt zich richten op het verzilveren van de kansen en het binnenhalen van meer feesten en partijen. Zo kunt u zonder gedoe en op een betaalbare manier de pieken in uw planning goed opvangen.
SlidersmallCoenOpheijOpheijStucadoors SlidersmallWendyVoorjansWendyJeansShop

"Alles is netjes geregeld en Please staat altijd voor ons klaar. Top!"

Geen administratieve rompslomp die hoort bij werkgeven

"Een rustgevende gedachte dat alles goed geregeld is voor mij en mijn mensen."

Please geeft u weer de ruimte om te ondernemen