Paul Reiling 2
Relatiebeheerder intern

Paul Reiling

Ik streef naar een goed en passend advies voor iedereen door nét die stap extra te zetten.

Diversiteit, dat is wat mij zo aanspreekt in mijn functie! Ik spreek heel veel verschillende mensen met verschillende vragen, die ik op verschillende manieren moet benaderen en die dus ook verschillende antwoorden verwachten. De ene keer spreek ik een eigenaar die 60 medewerkers bij ons op de payroll heeft staan en het volgende telefoontje is een medewerker die vragen heeft over loonheffingskorting.

Gezelligheid kent wel zijn tijd

Voor mij is werken echt een combinatie tussen gezelligheid en hard werken. En natuurlijk, die gezelligheid kent eigenlijk wel een tijd want als er gewerkt moet worden dan moet dat ook gewoon gebeuren. Maar voor mij moet er naast hard werken ook tijd zijn om te grappen en wat ongein uit te halen.

Mijn privéleven: het gezin, mijn vrienden én AJAX

Mijn privéleven komt voor mij op nummer 1! Ik ben inmiddels gelukkig getrouwd met de moeder van mijn twee kids. Ik heb een dochtertje van 4 jaar en een zoontje van 2 maanden. Ik vind het echt heerlijk om dingen met hen te doen: naar de dierentuin, het pretpark, spelletjes spelen en taarten bakken. Met een dochter in huis word ik af en toe ook gesmeekt om nagels te lakken en met poppen te spelen. (Vooruit dan maar…) Naast mijn gezin vind ik het ook leuk om met vrienden lekker een biertje te drinken en te genieten van mijn vrije tijd. Mijn vrije tijd bestaat overigens ook nog uit het volgen van AJAX. Ik ben een fanatieke AJAX supporter, en dat is eigenlijk nog een understatement. Sinds ik een gezinnetje heb, volg ik het met name thuis op de bank maar de grote wedstrijden laat ik liever niet live aan me voorbij gaan!

Het is een kwestie van veel schakelen

In mijn rol als relatiebeheerder intern heb ik het meeste contact met onze grotere horecaondernemers, maar ook de spreekwoordelijke bakker om de hoek behoren tot mijn klantenkring. Ik ben met de rest van het team verantwoordelijk dat wij contact onderhouden met medewerkers en opdrachtgevers. Wij bespreken eigenlijk alle dagelijkse zaken die spelen omtrent verzuim, arbeidsrecht en alle overige zaken die spelen op het gebied van personeelsmanagement!

Voor mijn werk schakel ik veel met onze externe relatiebeheerder Charlotte. Wij hebben wekelijks een overleg waarin we signalen, die ik tijdens het dagelijks contact opvang, bespreken. Charlotte gaat dan op bezoek bij opdrachtgevers en stipt die aandachtspunten aan. Vervolgens geeft zij na haar bezoek weer een terugkoppeling en dan kan ik daar weer rekening mee houden als ik de desbetreffende opdrachtgever of medewerker telefonisch spreek. Zo hebben we een mooie wisselwerking!

En wat ik naast dit alles ook nog doe is het stukje verzuim wat ik er voor mijn opdrachtgevers bij pak. Belangrijk hierin is dat ik tijdig signalen kan opvangen. Bijvoorbeeld, gaat er iets mis bij de opdrachtgever? Dan kan ik wel zeggen ‘oké dat is jammer’, maar ik probeer altijd verder te denken. ‘Speelt er nog meer bij deze opdrachtgever of is dit écht alles wat er speelt, en hoe kan ik ze daarbij helpen?’ Op deze manier kan ik ze naar behoren advies geven en dat is wat ik echt leuk vind!

Leestips van Paul...

Geopend tijdens een feestdag? Dit moet je weten

16 april 2019

Er staan weer een aantal voorjaarsfeestdagen voor de deur. Maar hoe werkt dat precies met het inplannen en ...

Lees verder

Groot risico van werkgevers: ziekte & arbeidsongeschiktheid

22 februari 2019

Werkgeven brengt veel risico's met zich mee. Een van de grootste risico's is ziekte en arbeidsongeschiktheid ...

Lees verder

Het volgen van een cao, hoe werkt dat?

13 november 2018

Een cao volgen, hoe werkt dat? Het roept bij ondernemers vaak een hoop vragen op. Onze juriste, Ilse Vermeulen...

Lees verder

Een goede inwerkperiode. Wat levert dat op?

15 februari 2019

Een goede inwerkperiode is van groot belang. Het bepaalt voor een groot deel hoe snel je (nieuwe) medewerker ...

Lees verder

Een payrollbedrijf selecteren. Waar let je op?

04 december 2018

Stel, je bent eruit en je wilt (een deel) van je personeel een payroll contract aanbieden. Waar moet je dan op...

Lees verder

Seizoenwerkers en flexibiliteit in de agrarische sector

16 mei 2019

Seizoenswerkers en flexibiliteit, dé sleutelwoorden van deze periode. Asperges, maar ook aardbeien gaan als ...

Lees verder