Marco Edelaar
Software engineer

Marco Edelaar

Met mijn team zorg ik ervoor dat onze applicaties voor opdrachtgevers en medewerkers optimaal presteren, zo bieden wij optimale ontzorging.

Mijn baan bij Please is heel erg afwisselend en divers. Ik heb veel direct contact met onze diverse afdelingen. Via onze relatiebeheerders hoor ik de wensen en behoeften van onze klanten. Het leukste is dat het werk, dat ik samen met mijn team lever, direct resultaat heeft. Wij zorgen ervoor dat alles optimaal werkt voor iedereen!

Uitdagingen genoeg

In het land van software ontwikkeling zijn er altijd uitdagingen. Vooral als software engineer staat niets stil, want iets automatiseren of verbeteren kan altijd. Voor mij is het iedere dag een uitdaging om onze systemen nóg klantvriendelijker te maken en de processen nóg makkelijker te maken. Hoe makkelijker, hoe beter! Vooral met oog op ontzorging van onze opdrachtgevers en hun medewerkers.

Mijn ultieme doel is dat we het zo goed voor elkaar hebben met onze applicaties dat het voor zowel de opdrachtgevers als hun medewerkers geen tijd kost om hun zaken te regelen met Please én dat ze met plezier gebruikmaken van ons unieke online personeelsdossier UurOnline. Dit moet te allen tijde beschikbaar zijn en optimaal werken. Intern heb ik natuurlijk ook nog een doel en dat is het automatiseren van alle ‘standaardzaken’ zodat mijn collega’s zich kunnen concentreren op de uitdagende situaties!

Ik word ingehaald!

Inmiddels woon ik, na wat omzwervingen in Nederland en het buitenland, samen met mijn vrouw, twee mooie dochters en een hond in Helmond. In mijn vrije tijd, en dat is eigenlijk alleen in het weekend, houd ik mezelf bezig met piano spelen, koken, wandelen met de hond maar ook hardlopen. Elk weekend loop ik de halve marathon tussen de velden. Heerlijk rustig, ontspannen en steeds weer iets verder of sneller willen zijn.

Het piano spelen doe ik helaas niet meer zo vaak. Ik ben in mijn studententijd begonnen met gitaar spelen, maar op een gegeven moment vond ik dat een beetje saai worden. Toen ben ik overgestapt op piano. Inmiddels bespelen mijn beide dochters ook een instrument, de een piano en de ander gitaar. Ik probeer ze nog bij te houden, maar dat gaat niet meer. Ze halen me in!

Coördineren maar ook zelf doen!

In mijn rol ben ik verantwoordelijk voor de interne software ontwikkeling. Dit kan ik natuurlijk niet alleen: ik doe dit samen met een enthousiast team bestaande uit een tester, een UX designer en software engineers. Ik zorg ervoor dat ik inzicht heb in de grotere projecten die op de planning staan en deel ze op in waardevolle features. Samen met directie en de coördinatoren van de andere afdelingen bekijk ik de prioriteiten. Vervolgens bekijk ik wie binnen mijn team dit het beste op kan pakken en laat het vanuit daar groeien. Naast het coördineren blijf ik vooral ook zelf programmeren, want dingen maken vind ik gewoon nog veel te leuk!

Leestips van Marco...

DTG: Onderhoud je digitale etalage

12 september 2018

DTG, het bedrijf achter De Telefoongids, helpt mkb-ondernemers met hun online bedrijfsprofiel, website, ...

Lees verder

Teamsamenstelling op basis van instrumenten

23 augustus 2018

Heb je jezelf weleens afgevraagd hoe jouw team eruit zou zien als het een orkest was? Wie zou dan welk ...

Lees verder

Deze apps mag je als ondernemer niet missen

01 augustus 2018

Het leven van een ondernemer is druk. Daarom wil je vanzelfsprekend tijd besparen waar mogelijk. Met deze 4 ...

Lees verder

Het klantverhaal van… Smartprofile

18 april 2018

Please is trots op haar klanten en laat hen graag aan het woord. Iedere onderneming heeft immers een eigen ...

Lees verder

3 handige apps voor meer werkgeluk

21 februari 2018

In het drukke ondernemersbestaan is het belangrijk om zo nu en dan stil te staan bij geluksmomenten en te ...

Lees verder

5 praktische new business tips voor direct succes

31 augustus 2018

Voor de B2B ondernemer die new business binnenhalen lastig of niet leuk vindt. Wij delen 5 praktische new ...

Lees verder