Maikel Smits 2
UX designer/Webdeveloper

Maikel Smits

Iedere dag ben ik bezig met de optimalisatie van de look & feel én werking van de interne applicaties en de website van Please.

Band opbouwen met iedere collega

Mijn baan bij Please is eigenlijk niet in één woord te omschrijven. Door mijn rol op twee verschillende afdelingen tik ik het hele bedrijf aan. En daarmee bedoel ik dat ik met iedereen te maken heb binnen Please. Van directie tot aan onze relatiebeheerders en onze loonadministratie en alles daar tussenin. Zo bouw ik met iedereen wel een relatie op binnen het team. Waardoor het voor mij een hele dynamische functie is!

De schakel

Als UX/UI designer en webdeveloper ben ik eindverantwoordelijk voor de look & feel en werking van de interne applicaties van Please zoals ons unieke online personeelsdossier ‘UurOnline, de UurOnline app, Perform en Please Connect. Maar ook bouw ik mee aan de website. Hierdoor is mijn baan een combinatie tussen marketing en software ontwikkeling en ben ik eigenlijk de schakel tussen de marketeers en de software engineers.

‘Handige Harry’ a.k.a. Maikel Smits

Ik woon sinds 4 jaar in mijn eigen appartement in Eindhoven. Daar woon ik niet voor niets, want dan woon ik lekker dicht bij het stadion van PSV. Al jaren ben ik trouwe supporter en in het bezit van een seizoenskaart. Ik ga eigenlijk nooit naar Nederlandse uitwedstrijden, maar als PSV in Europa moet voetballen ga ik graag mee. In mijn vrije tijd speel ik ook graag voetbal, niet op het veld maar op de tv speel ik graag een potje FIFA. Naast voetbalfan ben ik ook fan van series en films. Maar ik hang natuurlijk niet alleen maar op de bank. Thuis klus ik veel. Ik denk namelijk dat ik nogal handig ben waardoor ik eerst dingen sloop, ze dan weer opbouw zodat ik er uiteindelijk 2x zo lang mee bezig ben. Ik heb een eigen krijtwand gemaakt, lampen, bureau en mijn volgende project is de keuken! In mijn privéleven dus een echte aanpakker…

Als de look & feel maar goed is…

Die aanpakkersmentaliteit komt ook wel goed van pas in mijn werk, want mijn werkzaamheden zijn heel divers. Aan het begin van een proces bedenk ik hoe het eruit moet komen te zien. Hiervoor werk ik samen met de marketingafdeling of de product owner, dit is diegene die het idee heeft aangedragen. Vervolgens kom ik vanuit een wireframing tot een uiteindelijk design. Een wireframing wil zeggen dat ik het idee wat in mijn hoofd zit, uitteken en de hoofdlijnen neerzet. Hierna wordt de functionaliteit uitgebouwd door de desbetreffende afdeling. Voor de website ben ik dat zelf, voor Please Connect hebben we vaak een stagiair en voor de interne applicaties zoals UurOnline en Perform bouwen de Software Engineers vaak de functionaliteit. Daarna komt het weer op mijn bordje om de look & feel kloppend te maken! En die moet écht goed zijn omdat we ons hiermee naar buiten toe positioneren!

Gerelateerde artikelen

3 handige apps voor meer werkgeluk

21 februari 2018

In het drukke ondernemersbestaan is het belangrijk om zo nu en dan stil te staan bij geluksmomenten en te ...

Lees verder

Deze apps mag je als ondernemer niet missen

01 augustus 2018

Het leven van een ondernemer is druk. Daarom wil je vanzelfsprekend tijd besparen waar mogelijk. Met deze 4 ...

Lees verder

Businesscase: De bedrijfscultuur van Zappos

28 mei 2019

Bedrijfscultuur is een begrip dat je steeds vaker tegenkomt en met name door managers te pas en te onpas wordt...

Lees verder

Het klantverhaal van… WEvents

11 maart 2019

Please werkt samen met ruim 1100 ondernemers en is benieuwd naar hún ondernemersverhaal. Dit keer vertellen ...

Lees verder

5 praktische new business tips voor direct succes

31 augustus 2018

Voor de B2B ondernemer die new business binnenhalen lastig of niet leuk vindt. Wij delen 5 praktische new ...

Lees verder

8 handige apps voor ondernemers

08 oktober 2016

Er zijn miljoenen apps op de markt. En er zijn honderdduizenden apps die pretenderen ondernemers te ...

Lees verder