Charlotte Hendriks | Please
Content marketeer

Charlotte Hendriks

Iedere dag schrijf en verzamel ik de mooiste ondernemersverhalen, nieuwste trends en belangrijke ontwikkelingen op het gebied van werkgeven.

Het is vrijdagmiddag! Tenminste op het moment dat ik dit schrijf. Misschien lees je dit wel op dinsdagmorgen, dan slaat deze opening eigenlijk nergens op….. maar goed, ik dwaal af!

Lekker afdwalen

Hoi, ik ben Charlotte! Afdwalen is voor mij niet ongewoon. Het is een van mijn zwakke maar tegelijkertijd ook een van mijn sterke kanten. Want waar afdwalen en uitgebreid filosoferen er soms voor zorgen dat mijn to do list geen einde kent. Het levert me ook veel op! Als contentmarketeer bij Please laat ik me graag afleiden. Zo kan ik tussen de regels door lezen, luisteren én schrijven! En zo kom ik tot steeds betere content, in welke vorm dan ook.

Content met mijn content

2 jaar geleden begon ik bij Please als allround communicatiemedewerker. Inmiddels heb ik me toegelegd op contentmarketing. Blogs, kennisbankartikelen, klantverhalen, infographics, online tests & tools, e-books, vlogs (en binnenkort ook podcasts) komen (mede) uit mijn koker. En daar ben ik trots op! Het produceren van interessante en leuke content voor onze prospects, klanten, medewerkers en collega’s is waarvoor ik iedere dag met veel plezier het kantoor van Please binnenstap.

Andere sh*t

Nou, niet iedere dag. Sinds oktober 2018 werk ik parttime. Iedere donderdag, en om de week op maandag, ben ik lekker thuis bij mijn zoontje. Dan is hij de producent van hele andere content (lees: poepluiers). Dat is even andere sh*t, uh koek bedoel ik! Maar naast volle luiers geeft hij ook de liefste lachjes, lekkerste kusjes en zachtste knuffels. Love it!

Samen met mijn zoontje en vriend woon ik aan het allermooiste plein in Aarle-Rixtel. Over de route van en naar Please mag ik trouwens ook niet klagen. Onderweg passeer ik namelijk Aarle’s trots: het kasteel van Croy. Klik even op het linkje, dan begrijp je wat ik bedoel. Maar goed, ik dwaal weer af!

And… action!

Ik heb Media & Cultuur gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en de master Film- & Televisiewetenschap behaald aan de Universiteit van Utrecht. Ja, dit is een echte studie. Ja, dit is een universitaire studie.

Voordat ik bij Please terechtkwam werkte ik in Nijmegen voor hét festival voor korte film: Go Short en daarvoor in Amsterdam voor Cinekid, het grootste kindermediafestival van Europa. Hoewel ik dat werk ook fantastisch vond, was het dagelijks pendelen (met name tijdens alles behalve 40-urige werkweken) dat niet. De overstap van de culturele sector naar een totaal ander branche: de zakelijke dienstverlening, was wel even wennen. Gelukkig wist ik dat me een warm bad te wachten stond bij Please.

#Teamawesome

Je hebt leuke bedrijven, je hebt gezellige collega’s, maar bij Please is dat een understatement. Even ter beeldvorming: waar de meeste mensen een gezinsfoto op hun bureau zetten, staat bij mij een foto van onze teamuitjes op het bureau, #teamawesome! Naast het warme bad wist ik ook dat ik mocht gaan doen wat ik het allerliefste doe: schrijven! (Ooit schrijf ik een boek, mark me!)

Over mij…

Mijn passie voor film is zeker niet weg, maar die uit zich nu in uitgebreid netflixen, het naar de film gaan en het maken van Please vlogs. Verder speel ik badminton. Gooo Ganzeveer! Ik heb een hekel aan managementtaal maar love het vermengen van wat lekkerbekkende Engelse woorden in mijn zinnen. Ik lees te weinig boeken, geef de voorkeur aan wandelen in plaats van fietsen, maar pak nóg liever de auto. Ik ben 165 cm kort, jaloers op mensen met een runner’s high, doe graag alles extreem goed en ben een open boek. Ik houd van dubbelzinnige grappen, lach met name om mijn eigen grappen, vroeger reed ik paard en ik ben verslaafd aan Kakhiel. Haha doei!