Overbelast als ondernemer? Zo lost u dat op!

Drukke man U kent het wel. ’s Avonds nog even dat ene mailtje wegwerken en voor u het weet bent u de hele avond aan het werk. Op de zaak komt u er vaak niet aan toe. U kent tenslotte alle facetten van uw bedrijf, dus uw medewerkers vragen u vaak om hulp. U bent wellicht klein begonnen, maar heeft inmiddels één of meerdere medewerkers in dienst. Voorheen deed u alles zelf, maar door de groei van uw bedrijf moet u nu steeds meer uit handen geven. En dat is soms moeilijk. Maar stelt u zichzelf wel eens de vraag? Moet ik dit nu doen? Of, moet ik dit nu doen?

Delegeren en prioriteren
Coaches op het gebied van timemanagement stellen hem vrijwel altijd. Het is een versimpeling van het “Eisenhower-model” dat u leert prioriteren en delegeren. Het lijkt misschien eenvoudig, maar hoe vaak voert u een taak uit die uw medewerkers prima hadden kunnen overnemen? Juist.

Doe wat u het liefste doet
Vrije tijd is vaak een luxe voor ondernemers zoals u. Want naast doen wat u het liefste doet, ondernemen, komt er veel meer kijken bij het runnen van een bedrijf. Denk aan wet- en regelgeving, verzekeringen en administratie, om er slechts enkelen te noemen. En heeft u personeel in dienst, dan breidt uw takenpakket nog verder uit. U bent naast ondernemer óók werkgever. U moet dan ineens parate kennis hebben van cao’s, verlof- en vakantiedagen, verzuim, verloningen en een goed personeelsbeleid.

Haal een expert in huis
Belangrijk is om te blijven doen waar u goed in bent. Haal een expert in huis of besteed taken uit waaraan u geen directe meerwaarde levert, of die simpelweg te veel tijd opslokken. Uiteraard kost het tijd om iemand in te werken, maar op de lange termijn bespaart u hiermee juist veel tijd. Een investering die het uiteindelijk dubbel en dwars waard is.

Wij begrijpen dat u liever onderneemt dan zich verdiept in het juridisch werkgeverschap. Brengt u uw medewerkers bij Please onder, dan hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Wij nemen alle personeelszaken van u over. Zo houdt u meer tijd over voor… ondernemen! Meer weten? Bekijk alle voordelen van payrolling of neem contact op met onze adviseurs.

Bron: sprout.nl