Zakelijke dienstverlening

Vakantiedagen medewerkers

Zo komt uw bedrijf productief de komkommertijd door.

De schoolvakanties zijn in volle gang en na regio Midden Nederland begint dit weekend ook de bouwvak voor de regio Zuid. Aan het aantal out-of-officeberichten is goed te zien dat het gros van uw klanten lekker met de voetjes in het zand zit. Tijd om zelf ook heerlijk onderuit te zakken? Of is dit juist een mooi moment om uw bedrijf een nieuwe impuls te geven? Met deze 5 tips bent u na de vakantieperiode weer helemaal klaar voor al uw bestaande én nieuwe klanten.

Drukke man U kent het wel. ’s Avonds nog even dat ene mailtje wegwerken en voor u het weet bent u de hele avond aan het werk. Op de zaak komt u er vaak niet aan toe. U kent tenslotte alle facetten van uw bedrijf, dus uw medewerkers vragen u vaak om hulp. U bent wellicht klein begonnen, maar heeft inmiddels één of meerdere medewerkers in dienst. Voorheen deed u alles zelf, maar door de groei van uw bedrijf moet u nu steeds meer uit handen geven. En dat is soms moeilijk. Maar stelt u zichzelf wel eens de vraag? Moet ik dit nu doen? Of, moet ik dit nu doen?

Feestdagen personeel vrije dagen regels Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaart en Pinksteren, we zitten er middenin. Allemaal feestdagen in het voorjaar waarbij het merendeel van Nederland geniet van een vrije dag. Maar wat zijn de regels eigenlijk omtrent bedrijfssluitingen en het vrij geven van je personeel op een feestdag? Heel eenduidige regels zijn er niet, maar Please heeft de belangrijkste zaken om rekening mee te houden onder elkaar gezet.

Droomklant binnenhalen tips zakelijke dienstverlening Please Bijna elke ondernemer heeft wel een klant waar hij van droomt. Een klant die je dolgraag aan je portfolio wil toevoegen omdat het bedrijf grote landelijke bekendheid geniet, of omdat het bedrijf bijvoorbeeld een hele goede reputatie heeft. Vijf tips die je helpen om met je droomklant in contact te komen:

Subsidie

Geen loonkostenvoordelen mislopen? Please weet precies waar je recht op hebt!

In Nederland bestaan er veel financiële regelingen voor werkgevers. Bijvoorbeeld voor ondernemers die iemand met een arbeidsbeperking, laag loon of mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen. Maar het is lang niet zo eenvoudig om op de hoogte te blijven van alle regelingen en vooral ook van de situaties waarin je als ondernemer recht hebt op subsidie, blijkt uit onderzoek van Willis Towers Watson (*). Zo weet volgens de resultaten 36% van de Nederlandse werkgevers niet voor welke sociale verzekeringsregelingen (SV-regelingen) zij in aanmerking kunnen komen.

payroll ondernemen financiele onzekerheden Uit recent onderzoek door de KvK blijkt dat veel ondernemers onzeker zijn over hun kennis van financiële zaken. De meeste van hen hebben moeite met hun financiële lange termijnplanning, zoals het inschatten van de winstgevendheid van hun bedrijfsactiviteiten. Zonde, want ondernemers die meer verstand hebben van het financiële plaatje, presteren ook beter, zo blijkt uit het gepubliceerde onderzoek ‘Grip op de tent’. Een overzicht van de drie zaken waar ondernemers het meest onzeker over zijn, én tips om hiermee om te gaan.

Nachtmerrie kleine werkgever Een langdurig zieke werknemer of een medewerker die (deels) arbeidsongeschikt raakt – veel kleine ondernemers liggen er letterlijk wakker van. Begrijpelijk, zegt Please-adviseur Arno van Helvoirt. Want als gevolg van een opeenstapeling van wettelijke regelingen kun je als werkgever tot wel twaalf jaar de financiële gevolgen van een arbeidsongeschikte of zieke medewerker aan den lijve voelen. Van Helvoirt zet de zaken nog eens op een rijtje..

Job Verhangen en Thijs Don van E-Purple Een aantrekkelijke winkel is voor veel ondernemers een vanzelfsprekendheid. Ervoor zorgen dat je website of webwinkel minstens even aantrekkelijk is, is vaak veel minder vanzelfsprekend. Terwijl juist in het online domein de ontwikkelingen razendsnel gaan en een omnichannel-aanpak steeds belangrijker wordt voor commercieel succes, zeggen Thijs Don en Jop Verhagen van Epurple, specialist in online marketing. Hoe creëer je drukte op je website of in je webwinkel?

Marije Hovestad Ondernemen is vooruitzien, daar is iedereen het wel over eens. Het is goed om zo nu en dan te bedenken waar je over een paar jaar wil staan met je onderneming, zegt Marije Hovestad, Projectleider Vernieuwing bij de Kamer van Koophandel. Hoe zorg je ervoor dat je ondanks de razendsnelle technologische ontwikkelingen en snel veranderende consumentenvoorkeuren ook morgen nog in business bent?