Wat is payroll? Wat betekent payroll voor mijn medewerkers? En wat is het verschil tussen een payroll bedrijf en een uitzendbureau? Deze vragen krijgen we vaker van ondernemers die nog niet met een payroll partner samenwerken. En dat snappen we! Daarom leggen we hier graag uit wat payroll precies is.

Payroll voor de ondernemer

Payroll is het uitbesteden van de administratieve zaken en risico’s die horen bij het werkgeverschap aan een extern bedrijf: het payroll bedrijf. Letterlijk betekent payroll ‘loonlijst’ in het Nederlands. Een payroll organisatie wordt namelijk juridisch werkgever van de medewerkers van de ondernemer. Zo staan de medewerkers nog steeds op de werkvloer van de ondernemer, maar op de loonlijst van het payroll bedrijf. Deze regelt alle ingewikkelde en tijdrovende zaken van het werkgeven en stuurt hiervoor één overzichtelijke factuur. Zo heeft de ondernemer zijn handen vrij voor alle andere zaken die komen kijken bij het ondernemerschap.

Payroll voor de medewerker

Een medewerker merkt niet zoveel van de payroll constructie. Hij staat immers gewoon op de werkvloer van de ondernemer. Het payroll bedrijf is ook niet betrokken bij de dagelijkse aansturing, dat doet de ondernemer zelf. Wat doet een payroll bedrijf dan wel? Het payroll bedrijf gaat een arbeidsovereenkomst aan met de medewerker, betaalt het salaris en vakantiegeld van de medewerker uit en biedt een pensioenregeling. Mocht de medewerker ziek zijn, dan begeleidt het payroll bedrijf het verzuimtraject. En heeft de medewerker een vraag over het dienstverband? Ook dan richt hij zich tot de payroll organisatie.

Payrolling is niet hetzelfde als uitzenden

Net als een payroll bedrijf, neemt een uitzendbureau het personeel dat op de werkvloer van de ondernemer staat in dienst. Ook neemt het uitzendbureau de administratieve zaken en risico’s over die komen kijken bij het juridisch werkgeverschap. Maar ondanks de overeenkomsten tussen payrolling en uitzenden, zijn er weldegelijk verschillen. De hoofdtaak van een uitzendbureau is namelijk het werven en selecteren van nieuwe werknemers voor de ondernemer. Een payroll bedrijf doet dit niet. Dit is een extra dienstverlening die natuurlijk de nodige kosten met zich meebrengt. Hierdoor is een uitzendbureau gemiddeld 20% duurder dan een payroll bedrijf.

Voor ons is Please de HR afdeling binnen ons bedrijf en sta ik weer als collega met mijn medewerkers op de vloer. Please zorgt ervoor dat ik meer tijd over heb om te ondernemen! – Sjef van Statum, eigenaar FRATELLI Shoes en TopShoe.nl

Ook is de binding tussen ondernemer en medewerker vaak anders wanneer er sprake is van een uitzendcontract ten opzichte van een payroll contract. Een medewerker op uitzendbasis komt een bedrijf binnen via het uitzendbureau. In een payroll constructie komt de medewerker direct in contact met de ondernemer. De ondernemer kiest namelijk zelf de nieuwe medewerker. Hij zet de vacature uit en voert sollicitatiegesprekken. Een payroll bedrijf komt pas in beeld wanneer de ondernemer de nieuwe medewerker aanmeldt om een arbeidsovereenkomst op te stellen. Op deze manier is er meer direct en persoonlijk contact tussen de ondernemer en het personeel. Beiden zien het payroll bedrijf dan ook vaak als de (externe) P&O-afdeling van het bedrijf in plaats van de juridisch werkgever van de medewerker.

Heb je nog meer vragen over wat payroll nu precies is? Laat het ons weten! Stuur een bericht naar info@please.nl of bel met een van onze adviseurs via 0492 388 888.

30 oktober 2018 Door Charlotte Hendriks
Charlotte Hendriks

Meer gerelateerde artikelen

Een goede inwerkperiode. Wat levert dat op?

15 februari 2019

Een goede inwerkperiode is van groot belang. Het bepaalt voor een groot deel hoe snel je (nieuwe) medewerker ...

Lees verder

Griep op de werkvloer? Wat nu?

06 februari 2019

In Nederland is alweer een aantal weken sprake van een griepepidemie. Iets wat voor jou als werkgever niet ...

Lees verder

Blog van onze HR specialiste

29 januari 2019

Het is weer tijd voor een blog van onze HR specialiste Malaika van den Eijnde. Deze keer vertelt zij over haar...

Lees verder

Blog van onze backoffice-expert

22 januari 2019

Tijd voor een nieuwe blog van onze backoffice expert. Deze keer alles over de jaaropgaaf. Mark van Kuijen ...

Lees verder

Blue Monday? Met deze 5 tips start je de dag positief!

21 januari 2019

Vandaag is het Blue Monday. Hoe zorg je dat jij en je team optimistisch en positief blijft in de koude en ...

Lees verder

Prestatieloon, wat is het en wat levert het op?

16 januari 2019

Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers gemotiveerd en gedreven blijven? Een goede HR cyclus helpt. Maar heb je ...

Lees verder