Wat is payroll? Wat betekent payroll voor mijn medewerkers? En wat is het verschil tussen een payroll bedrijf en een uitzendbureau? Deze vragen krijgen we vaker van ondernemers die nog niet met een payroll partner samenwerken. En dat snappen we! Daarom leggen we hier graag uit wat payroll precies is.

Payroll voor de ondernemer

Payroll is het uitbesteden van de administratieve zaken en risico’s die horen bij het werkgeverschap aan een extern bedrijf: het payroll bedrijf. Letterlijk betekent payroll ‘loonlijst’ in het Nederlands. Een payroll organisatie wordt namelijk juridisch werkgever van de medewerkers van de ondernemer. Zo staan de medewerkers nog steeds op de werkvloer van de ondernemer, maar op de loonlijst van het payroll bedrijf. Deze regelt alle ingewikkelde en tijdrovende zaken van het werkgeven en stuurt hiervoor één overzichtelijke factuur. Zo heeft de ondernemer zijn handen vrij voor alle andere zaken die komen kijken bij het ondernemerschap.

Payroll voor de medewerker

Een medewerker merkt niet zoveel van de payroll constructie. Hij staat immers gewoon op de werkvloer van de ondernemer. Het payroll bedrijf is ook niet betrokken bij de dagelijkse aansturing, dat doet de ondernemer zelf. Wat doet een payroll bedrijf dan wel? Het payroll bedrijf gaat een arbeidsovereenkomst aan met de medewerker, betaalt het salaris en vakantiegeld van de medewerker uit en biedt een pensioenregeling. Mocht de medewerker ziek zijn, dan begeleidt het payroll bedrijf het verzuimtraject. En heeft de medewerker een vraag over het dienstverband? Ook dan richt hij zich tot de payroll organisatie.

Payrolling is niet hetzelfde als uitzenden

Net als een payroll bedrijf, neemt een uitzendbureau het personeel dat op de werkvloer van de ondernemer staat in dienst. Ook neemt het uitzendbureau de administratieve zaken en risico’s over die komen kijken bij het juridisch werkgeverschap. Maar ondanks de overeenkomsten tussen payrolling en uitzenden, zijn er weldegelijk verschillen. De hoofdtaak van een uitzendbureau is namelijk het werven en selecteren van nieuwe werknemers voor de ondernemer. Een payroll bedrijf doet dit niet. Dit is een extra dienstverlening die natuurlijk de nodige kosten met zich meebrengt. Hierdoor is een uitzendbureau gemiddeld 20% duurder dan een payroll bedrijf.

Voor ons is Please de HR afdeling binnen ons bedrijf en sta ik weer als collega met mijn medewerkers op de vloer. Please zorgt ervoor dat ik meer tijd over heb om te ondernemen! – Sjef van Statum, eigenaar FRATELLI Shoes en TopShoe.nl

Ook is de binding tussen ondernemer en medewerker vaak anders wanneer er sprake is van een uitzendcontract ten opzichte van een payroll contract. Een medewerker op uitzendbasis komt een bedrijf binnen via het uitzendbureau. In een payroll constructie komt de medewerker direct in contact met de ondernemer. De ondernemer kiest namelijk zelf de nieuwe medewerker. Hij zet de vacature uit en voert sollicitatiegesprekken. Een payroll bedrijf komt pas in beeld wanneer de ondernemer de nieuwe medewerker aanmeldt om een arbeidsovereenkomst op te stellen. Op deze manier is er meer direct en persoonlijk contact tussen de ondernemer en het personeel. Beiden zien het payroll bedrijf dan ook vaak als de (externe) P&O-afdeling van het bedrijf in plaats van de juridisch werkgever van de medewerker.

Heb je nog meer vragen over wat payroll nu precies is? Laat het ons weten! Stuur een bericht naar info@please.nl of bel met een van onze adviseurs via 0492 388 888.

30 oktober 2018 Door Charlotte Hendriks
Charlotte Hendriks

Meer gerelateerde artikelen

Geopend tijdens een feestdag? Dit moet je weten

16 april 2019

Er staan weer een aantal voorjaarsfeestdagen voor de deur. Maar hoe werkt dat precies met het inplannen en ...

Lees verder

Het klantverhaal van… Splendeur Limousines

11 april 2019

Please bedient heel veel mkb bedrijven, in de meest uiteenlopende branches, die we graag aan het woord laten. ...

Lees verder

Flexibel werken, wat levert het op?

09 april 2019

Het komt steeds vaker voor, werkgevers die hun medewerkers de optie bieden om flexibel te werken. Maar wist je...

Lees verder

Hoe vind jij de juiste sollicitant?

04 april 2019

Het vinden van de juiste kandidaat vergt flexibiliteit en een dosis creativiteit van jou als werkgever. Grote ...

Lees verder

Het klantverhaal van… Opvallers

28 maart 2019

Please werkt samen met ruim 1100 ondernemers en is benieuwd naar hún ondernemersverhaal. Deze keer laten we ...

Lees verder

De greypreneur heeft de toekomst

26 maart 2019

De ene na de andere onderneming met jonge ondernemers popt op en dat lijkt misschien logisch, maar als je ...

Lees verder