De cao Beroepsgoederenvervoer is uitzonderlijk complex

Tips De cao Beroepsgoederenvervoer is een van de meest complexe cao-regelingen. Waar moet je als transportondernemer op letten? En hoe regel je andere zaken zoals het pensioen? Malaika van den Eijnde, transportspecialist bij Please payroll, kent de cao op haar duimpje.
“Bij Please verdiepen we ons dagelijks in verschillende cao-regelingen. Veel cao’s zijn complex, maar de cao Beroepsgoederenvervoer spant de kroon! Deze cao kent niet alleen een compleet salarishuis, maar kent ook verschillende toeslagen voor overwerk, werken in het weekend of ’s nachts en zelfs een vergoeding voor meerdaagse ritten. Ik merk in de praktijk dan ook dat veel transportondernemers hier hun handen vol aan hebben.”

“Als je als transportondernemer je medewerkers bij Please onderbrengt weet je zeker dat deze zaken 100% geregeld zijn. We ondersteunen hen met het juist inschalen van medewerkers, zorgen voor tijdige loonsverhogingen en dankzij ons handige UurOnline-systeem ben je als ondernemer nauwelijks tijd kwijt aan administratie en registratie van al die verschillende toeslagen en vergoedingen.”

“Naast de toeslagen, vergoedingen en salarisschalen kent de transportsector een opleidingsfonds (SOOB) en een pensioenfonds Beroepsgoederenvervoer. Veel ondernemers weten niet wat ze hiervoor moeten regelen, dit kan een flinke naheffing tot gevolg hebben. Bij Please hoef je je hier geen zorgen over te maken: wij zorgen ervoor dat alles vanaf de eerste dag correct geregeld is.”

Werken met zzp’ers
“Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over het wel of niet mogen werken als zzp’er in de transportsector. Eén ding is zeker: de mogelijkheden om als zzp-chauffeur te functioneren in de transportsector zijn zeer beperkt. Onder de huidige regelgeving kan het eigenlijk alleen als de zzp’er over eigen vervoer beschikt en voor meerdere opdrachtgevers zijn expertise inzet. Het alternatief is een dienstverband. Het is dus vaak veel eenvoudiger om een goede zzp-chauffeur bij ons op de loonlijst te zetten.”


- Malaika van den Eijnde, Transport en logistiek specialist