Startup AppSpecialisten over de voordelen van payroll

Als startup personeel aannemen? Ondernemer David van der Loo, van AppSpecialisten, legt uit waarom hij voor payrolling kiest.

David van der Loo richtte in 2011 het bedrijf AppSpecialisten op. Toen een tijdelijke stagiaire voor 100% uit het goede hout gesneden bleek, stond hij na haar afstuderen voor een lastige keuze. Ofwel een vast dienstverband aanbieden en investeren in haar verdere ontwikkeling, ofwel het avontuur aangaan met een nieuwe stagiaire. Het werd het eerste, maar dan wel met de back-up van een professionele payroll organisatie.

AppSpecialisten

“AppSpecialisten adviseert bedrijven, start-ups maar ook overheden over de beste manier om een app in de markt te zetten. Daarnaast beheren we het app kennisplatform AppSpecialisten.nl. Toen ik dit bedrijf begon na mijn studie Information Management, heb ik eerst een jaar projectleiding gedaan bij aantal grote organisaties, waaronder een aantal gemeenten.

Ik merkte toen al snel dat men vaak goede ideeën heeft voor een app, die vervolgens technisch laat uitvoeren – om er daarna achter te komen dat er weinig tot geen gebruik van wordt gemaakt. Ofwel: er zit verschil tussen ‘een app maken’ en ‘een app succesvol maken’. Dat laatste gaat namelijk over de vraag hoe je echte gebruikers op je platform krijgt. Wij helpen onze klanten daarmee, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van digitale businessmodellen, commerciële concepten en marketing.”

Ik zag erg op tegen het risico van een vast contract

Eerste medewerker

“Ik ben dit bedrijf in mijn eentje gestart. Ik kreeg hulp van een stagiaire die het heel erg goed deed. Er was ook voldoende werk, dus ik wilde graag met haar door. Alleen: dan moest ik haar wel op een of andere manier een arbeidscontract aanbieden. Dankzij een Startersbeurs heb ik dat moment nog een half jaar kunnen uitstellen, maar toen ook die regeling ten einde liep ben ik serieus om me heen gaan kijken. Ik zag erg op tegen het risico van een vast contract – dat ik bij langdurige ziekte als eenmanszaak bijvoorbeeld op nóg hogere kosten zou komen te zitten dan ik al zat. Uiteindelijk leek payrolling de beste optie.”

Please biedt ondersteuning die ik als eenpitter niet zou kunnen bieden

Keuze voor Please

“Aanvankelijk ben ik bij Please uitgekomen omdat ze in vergelijking met andere aanbieders een prettig tarief hanteren. Niet onbelangrijk als je elke cent die je verdient weer in je bedrijf stopt. Maar al snel bleek de organisatie zelf de doorslag te geven. Het eerste intakegesprek gaf al veel vertrouwen: overzichtelijke informatie, meedenken, een goede klik.

Ik zie Please inmiddels echt als een betrokken partner. Zo hebben ze voor mijn medewerker een opleidingsbudget beschikbaar gesteld – daar ben ik heel blij mee want ik geloof in het binden en boeien van medewerkers door professionele ontwikkeling. En ik merk: ook voor haar is het prettig, want als startup kun je in je eentje weinig zekerheden bieden. Een payroll contract ondervangt dat: ze weet waar ze aan toe is en heeft vanuit Please ondersteuning die ik als eenpitter niet zou kunnen bieden.”

Welke voordelen biedt payrolling nog meer? Je vindt hier een compleet overzicht.

23 maart 2017 Door Charlotte Hendriks
Charlotte Hendriks

Meer gerelateerde artikelen

Marnix Geus: eerst de mensen, dan de handel

08 november 2017

Serie-ondernemer Marnix Geus verkocht afgelopen jaar zijn aandelen in zijn goedlopende PR-bureau en schreef ...

Lees verder

Wereldprimeur: Kaan’s kaashandel livestream store

02 november 2017

Jan Kaan, ondernemer en eigenaar van Kaan’s Kaashandel in Hoorn en Alkmaar, werd in één klap ...

Lees verder

De nieuwste editie van Please Magazine

30 oktober 2017

Deze week valt hij bij al onze ondernemers en abonnees in de brievenbus: de herfsteditie van Please Magazine. ...

Lees verder

Payrolling, wat is dat precies?

27 september 2017

Wat payrolling nu precies inhoudt, is een vraag die we bij Please veel krijgen. We leggen het graag uit...

Lees verder

Dé 7 redenen om te payrollen met Please

06 september 2017

We zeggen het vaker: succesvol ondernemerschap is één, maar succesvol werkgeverschap is een tweede. De zorg ...

Lees verder

Boekrecensie: ‘Semco in de polder’

16 augustus 2017

Allard Droste toverde Aldowa in 10 jaar tijd om tot een modern bedrijf waar de werknemer voorop staat en werk ...

Lees verder
Delen