Payroll bedrijf Please gaat medewerkers met financiële problemen actief helpen met het op orde brengen van hun huishoudboekje. Medewerkers die dreigen geconfronteerd te worden met een (loon)beslag of advies willen over financiële problemen kunnen vanaf nu vrijwillig een beroep doen op een landelijk netwerk van budgetcoaches. Het is voor het eerst dat een payroll organisatie een dergelijke dienst aanbiedt.

Op deze manier willen wij het almaar stijgend aantal loonbeslagen terugdringen. Vorig jaar al constateerde de organisatie dat steeds meer schuldeisers steeds vaker beslag op inkomen leggen. We zijn bezorgd over deze ontwikkeling, aangezien dit de privésituatie van de medewerker onder druk zet en het correct afhandelen van loonbeslag veel extra tijd en energie vraagt van de organisatie.

Loonbeslagen

Directeur Hans van de Ven: “Tot voor kort voerden wij slechts enkele tientallen loonbeslagen per jaar uit. Inmiddels zijn dit er meer dan honderd per jaar, met een stijgende trend. Het betreft nu al ongeveer 3% van het personeelsbestand van Please. Koplopers zijn de zorgverzekeraars en het UWV, die langs deze weg teveel ontvangen uitkeringen terugvorderen.”

Volwaardig persoonlijk budgetcoachingstraject

De nieuwe regeling gaat per direct in (januari 2013) en wordt aangeboden via budgetcoach Francine Nijkamp van Ri-organizing. Deze zet op haar beurt een netwerk van collega-budgetcoaches in om landelijke dekking te kunnen garanderen. Volgens Nijkamp kunnen de medewerkers rekenen op een volwaardig persoonlijk budgetcoachingstraject met onder meer een telefonische intake, een intakegesprek bij de medewerker thuis, hulp bij het ordenen van de administratie, het maken van een huishoudboekje en het opstellen van een persoonlijk en op maat gesneden plan van aanpak met advies over vergoedingen en regelingen waarvan een medewerker gebruik kan maken.

Nijkamp: “Als het goed gaat en er voldoende bereik is, volgt een tweede huisbezoek om de status te bespreken en te bekijken of de medewerker nu zelfstandig financieel uit de voeten kan. Tussentijds is er steeds begeleiding voor vragen en advies.”

Betrokken

We kozen voor Ri-Organizing als partner omdat deze organisatie medewerkers thuis gericht en op maat begeleiding biedt. Hans van de Ven: “Door deze vorm van hulp blijven wij als juridisch verantwoordelijke werkgever bij de zaak betrokken. Dat is van belang want ervaring leert dat ondersteuning door de werkgever de motivatie van de medewerker vergroot. Overigens is het wel zo dat de budgetcoach totale vertrouwelijkheid hanteert, wij zullen niet op de hoogte zijn van wat er inhoudelijk exact speelt bij de medewerker.”

Wij helpen niet alleen ondernemers graag bij alles wat met werkgeven te maken heeft. Maar vinden ook de tevredenheid van onze medewerkers erg belangrijk. Lees hier wat je als medewerkers bij Please op de payroll kunt verwachten.

Charlotte Hendriks Marketing en communicatie
Charlotte Hendriks

Meer gerelateerde artikelen

Nieuw jaar, nieuwe visie, nieuwe directie

08 januari 2021

Samen met Hans van de Ven vormen Jad Berad en Mark Mollen de nieuwe driekoppige Please directie. Wij spraken ...

Lees verder

Het ondernemersverhaal van John Vermeulen Fietsplezier

16 november 2020

In dit ondernemersverhaal spreken we met John Vermeulen, eigenaar van John Vermeulen Fietsplezier, een ...

Lees verder

Even Skypen? Adviesgesprekken op afstand

16 juni 2020

Normaal gesproken zitten onze adviseurs dagelijks op de weg, bezoeken zij diverse bedrijven en zitten ze aan ...

Lees verder

Please biedt nu ook persoonlijkheids- en capaciteitentesten

12 februari 2020

Vanaf februari 2020 is Please in de gelegenheid om, in opdracht van de klant, persoonlijkheids- en ...

Lees verder

Blog: Nieuwjaarsgroet van Please directeur Nihat Kahveci

07 januari 2020

In de nieuwjaarsgroet blikt Please directeur Nihat Kahveci terug op een bewogen jaar, 2019. En kijkt hij ...

Lees verder

Please breidt uit met recruitmentafdeling

14 oktober 2019

Sinds kort loopt er een aantal extra collega’s rond op het kantoor van Please. Jad Berad, Pieter van Gestel ...

Lees verder