Vanaf deze maand is Please in de gelegenheid om, in opdracht van de klant, persoonlijkheids- en capaciteitentesten af te nemen bij medewerkers. Deze testen kunnen inzicht geven in de drijfveren van een medewerker en hem of haar helpen bij het maken van juiste keuzes in zijn/haar loopbaan. Op deze manier hopen we actief bij te dragen aan het werkgeluk en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. En dat is uiteindelijk ook gunstig voor onze klanten in het succesvol laten groeien van hun onderneming.

Uitbreiding Please HR dienstverlening

Sinds enkele jaren adviseert en ondersteunt Please haar klanten actiever op HR gebied. Dit resulteerde in 2017 in een aparte HR afdeling. De afgelopen jaren hebben we ondernemers uit diverse branches ondersteund bij het optimaliseren van hun HR beleid. Een regelmatig terugkerend verzoek van deze ondernemers was het bieden van loopbaanbegeleiding om de doorstroom van medewerkers binnen het bedrijf te verbeteren. Met het inzetten van deze testen kunnen we daar nu gehoor aan geven.

We kunnen specifieke competenties toetsen en aan elkaar koppelen, bijvoorbeeld om te kijken of een sollicitant voldoet aan het gevraagde functieprofiel.

Wat houden deze Bridge Personality testen in?

Onze HR experts volgden de Bridge kwalificatietraining van Testgroup waarin zij getraind werden in het afnemen en analyseren van de persoonlijkheids- en capaciteitentesten. ‘Het mooie aan deze testen is dat het diverse theorieën ondersteunt. Namelijk die van Carl Gustav Jung, waarin de persoonlijkheid van de medewerker wordt getest én de Big Five, een principe dat kan voorspellen hoe de medewerker zich zal gedragen binnen een organisatie’ vertelt Please HR expert, Malaika van den Eijnde. ‘We kunnen specifieke competenties toetsen en aan elkaar koppelen, bijvoorbeeld om te kijken of een sollicitant voldoet aan het gevraagde functieprofiel. Daarnaast kijken we met deze testen ook of de medewerker gestuurd heeft op sociaal wenselijke antwoorden. Op deze manier geven deze testen een valide en betrouwbaar beeld van de medewerker.’

Voor wie zijn deze testen interessant?

Het inzetten van deze persoonlijkheids- en capaciteitentesten is interessant voor ondernemers in alle fases van hun HR cyclus:

  • als onderdeel van een sollicitatieprocedure om je gesprekken meer diepgang te geven en er zeker van te zijn dat je de juiste persoon aan tafel hebt;
  • als start van een loopbaan-/coachingstraject zodat je als ondernemer kunt sturen op de talenten binnen je organisatie;
  • óf om een werknemer te begeleiden naar een nieuwe baan middels een outplacementraject.

Medewerkers kunnen de test thuis invullen of bij Please op kantoor. Na afronding van de test ontvangen onze HR experts het rapport en gaan daar, met toestemming van de medewerker, over in gesprek met de opdrachtgever. ‘Je kunt er ook voor kiezen om deze testen als team te doen. Zo zie je precies waar de sterke punten en valkuilen liggen, maar ook welke capaciteiten en competenties je nog mist in je team. Dit helpt je gericht te zoeken naar een nieuwe medewerker én is een mooi vertrekpunt voor een teamtraining om bepaalde waarden binnen je organisatie verder te verhogen. En daar helpen wij natuurlijk graag bij.’ aldus Malaika van den Eijnde.

Ook aan de slag?

Wil jij ook aan de slag met persoonlijkheids-/capaciteitentesten voor jouw (toekomstige) medewerkers? Neem dan gerust contact op met onze HR experts voor meer informatie óf om direct een aanvraag te doen.

Neem contact op met onze HR experts
Malaika van den Eijnde HR expert
Malaika van den Eijnde

Meer gerelateerde artikelen

HR expert: 4 tips om van thuiswerken een feestje te maken

07 april 2020

Thuiswerken... Inmiddels bekend bij bijna iedereen. In deze blog van HR expert Malaika van den Eijnde geeft ...

Lees verder

Please HR expert: goed werkgeverschap tijdens én na corona

07 april 2020

In deze blog bespreekt HR expert Anke van Alst hoe jij als werkgever het goed werkgeverschap behoud in de ...

Lees verder

Juriste Please over de bekendmaking details NOW-regeling

02 april 2020

De details van de NOW-regeling zijn bekend. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in ...

Lees verder

Directeur Please over de complexe uitwerking van de NOW

01 april 2020

Eindelijk hebben we duidelijkheid over (het aanvragen van) de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging ten ...

Lees verder

Directeur Please over samen ondernemen in crisistijd

27 maart 2020

Directeur Please over de kracht van samen ondernemen in crisistijd. In deze blog kijkt Hans van de Ven als ...

Lees verder

Gaan de noodloketten dan bijna open?

27 maart 2020

Het is nu al ruim een week bekend dat de overheid maatregelen treft om ondernemers financieel te ondersteunen ...

Lees verder