Please sluit nieuwe CAO af

Nieuws Please Payroll Payrollorganisatie Please heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de herziening van haar collectieve arbeidsovereenkomst (CAO), die eind september 2013 afliep. De nieuwe CAO, die per 1 oktober officieel is ingegaan, bevat geen ingrijpende wijzigingen. Wel is het document duidelijker geformuleerd, waardoor de CAO begrijpelijk is gemaakt voor een grote groep mensen. Please was in 2002 één van de eerste payrollorganisaties die een CAO afsloot voor haar werknemers.

In de CAO staan traditiegetrouw alle rechten en plichten van de werkgever en de werknemer opgeschreven. Hoewel de werknemers van Please bij veel verschillende bedrijven werkzaam zijn, is de CAO die de payrollorganisatie heeft opgesteld voor alle medewerkers van toepassing. Werkgevers kunnen enkel in het voordeel van de werknemer afwijken van deze CAO.

De CAO van Please bevat een goede pensioenvoorziening, die zich kan meten met de pensioenfondsen in de payrollbranche. Ook bevat de CAO een uitgebreid pakket  van collectieve personeelsvoorzieningen voor de werknemers. Het gaat daarbij om voorzieningen als een jubileumuitkering en een collectieve ziektekostenverzekering. Buiten de CAO biedt Please daarnaast collectiviteitskortingen op bijvoorbeeld scholing.

Extra flexibiliteit

Ook voor werkgevers is de CAO een duidelijk document waar ze naar terug kunnen grijpen.  Bijzonder aan de CAO van Please is de extra flexibiliteit die deze biedt als het gaat om het aanbieden van arbeidscontracten. Het is bij Please mogelijk om maximaal 8 contracten in 4 jaar aan te bieden.  Daarnaast mag het uitzendbeding 78 weken worden toegepast. Op deze manier kunnen MKB-bedrijven zonder te veel risico nieuw personeel aannemen voor nieuwe klussen. Door deze maatregel kunnen werknemers sneller aan het werk worden gezet, zeker bij een weer aantrekkende economie, aldus Please.

“Ik ben trots dat het weer is gelukt om een goede CAO af te sluiten voor onze werkgevers en werknemers”,  zegt Hans van de Ven, directeur bij Please. “Dit biedt ook MKB-bedrijven uit sectoren die normaal gesproken buiten de CAO’s vallen de mogelijkheid om hun personeelszaken goed te organiseren. Een CAO biedt duidelijkheid en beide partijen kunnen er altijd op teruggrijpen.”

De nieuwe CAO van Please is tot stand gekomen in samenwerking met vakbond A.B.W.  en is geldig tot en met 30 september 2015.

Bekijk de nieuwe CAO hier .