Please Payroll ziet omzet eerste halfjaar met 28% stijgen

Nieuws Please Payroll

Horeca, detailhandel en bouw in de lift

Please Payroll, een van de grotere payrollorganisaties in Nederland, heeft de eerste helft van 2011 boven verwachting afgesloten. De omzet steeg met 28% ten opzichte van de eerste helft van 2010. Het aantal payrollcontracten groeide naar 3814.  Dit is tevens een stijging van 28% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral in de horeca (+42%), bouw (+54%) en detailhandel (+15%) was de vraag naar payrollservices niet eerder zo hoog. Please verwacht dat de groei in de tweede helft van 2011 nog hoger uit zal komen.

Volgens de directie van Please Payroll laten zowel werkgevers als werknemers zich niet gek maken door de druk vanuit de vakbonden dat Payrolling de belangen van werknemers  zou schaden. “Die discussie wordt eenzijdig en ongenuanceerd gevoerd en tevens zwaar gepolitiseerd.  Wij zien een hoge tevredenheid bij werknemers en werkgevers.  Hier is onlangs nog onderzoek naar gedaan. Ondernemers gebruiken Payrolling voor meerdere doeleinden. Bijvoorbeeld als alternatief voor detachering en regulier uitzendwerk,  om de HR-afdeling te ontzorgen en om de drempel om medewerkers in dienst te nemen te verlagen. Opdrachtgevers kunnen acht contracten in vier jaar aanbieden waardoor ze personeel flexibeler kunnen inzetten.”

De werkgelegenheidsimpuls kan goed gebruikt worden in de sector horeca, bouw en detailhandel. “Er is een nieuwe generatie werknemers in Nederland die blij is met de contractvormen die Payrolling kan bieden. Daarbij houden medewerkers met een payrollcontract netto vaak meer over omdat de vakbondafdrachten in sommige gevallen niet van toepassing zijn en de pensioenvoorwaarden beter zijn. De medewerkers krijgen meer rendement door substantieel lagere kosten”. In dat kader sloot Please Payroll eerder dit jaar ook een samenwerkingsovereenkomst met Brand New Day, de pensioenuitvoerder met een koesterpolis in plaats van een woekerpolis.

Please Payroll is als een van de grootste payrollorganisaties van Nederland al ruim 11 jaar actief in het aanbieden van payrolldiensten binnen het MKB.