Please Payroll overweegt eigen politieke beweging op te richten

Nieuws Please Payroll

Flexibilisering arbeidsmarkt moet op politieke agenda

De landelijke aanbieder van payrolldiensten Please overweegt een eigen politieke beweging op te richten. Het bedrijf ergert zich in toenemende mate aan de opstelling van de vakbeweging en een aantal politieke partijen ten aanzien van flexibele arbeidscontracten en grijpt de verkiezingscampagne van politieke partijen aan om een aantal veelgehoorde vooroordelen over flexwerk uit de weg te ruimen.

Volgens Please is payrolling inmiddels een belangrijk ‘werkgelegenheidsmachine’ geworden die niet meer weg te denken is op de arbeidsmarkt. Volgens de Please-directeuren Jan Franken en Hans van de Ven moeten deze verkiezingen dan ook vooral over werkgelegenheid gaan. “We overwegen een eigen beweging op te richten die maar één boodschap heeft: Nederland heeft juist flexibele arbeidscontracten nodig, willen we méér werkgelegenheid creëren”, aldus Franken.
 
Banenmotor

Volgens Van de Ven is payrolling bij uitstek een passende oplossing voor tal van ondernemers in het MKB, bij uitstek de banenmotor van Nederland. “De vakbeweging en een aantal politieke partijen lijken dat niet te willen zien. We bekijken nu de mogelijkheden om zo effectief mogelijk te gaan ageren tegen die vooroordelen en de onjuiste beeldvorming.”

Please verwacht nog deze maand een besluit te kunnen nemen over het geplande initiatief.