Please Payroll organiseert congres over werknemersbedrijf

werknemersbedrijf De Brabantse payrollorganisatie Please organiseert op dinsdag 18 november een interactief ‘brainstormcongres’ in de Caballerofabriek in Den Haag. Doel is om te onderzoeken of het door haar voorgestelde werknemersbedrijf een antwoord kan zijn op de huidige problematiek op het gebied van werk en zekerheid.
Het bedrijf heeft daartoe stakeholders uit politiek, bedrijfsleven, vakbeweging en overheden uitgenodigd. Dagvoorzitter is futurist en trendwatcher Marcel Bullinga. Econoom Mathijs Bouman zal als keynote speaker optreden.

In mei van dit jaar publiceerde Please een whitepaper met een concrete oplossing voor de flexproblematiek op de Nederlandse arbeidsmarkt. Kern van deze oplossing is de introductie van een nieuw type intermediair, het zogenaamde ‘werknemersbedrijf’. Volgens Please kan daarmee de huidige kloof tussen MKB-werkgevers die flexibiliteit wensen en werknemers die graag een vast contract hebben, definitief worden overbrugd. Het bedrijf ontving zoveel enthousiaste reacties op haar voorstel, dat besloten is een volgende stap te zetten.

 Tijdens het congres wil Please met belangrijke marktpartijen verder verkennen welke kansen een werknemersbedrijf biedt en welke hindernissen overwonnen moeten worden om het werknemersbedrijf werkelijkheid te laten worden. Hans van de Ven, een van de geestelijk vaders van het werknemersbedrijf: “Er zijn inmiddels tal van initiatieven in de markt die erop gericht zijn om de positie van ZZP’ers en flexwerkers te verbeteren, zoals bijvoorbeeld van werkgeversvereniging AWVN. Geen van alle richten zich op de echt kwetsbare groep werknemers en geen van alle heeft juist deze grote groep werknemers zoveel te bieden als het werknemersbedrijf.”

Het ‘brainstormcongres’ is bedoeld om nieuwe inzichten boven water te krijgen, onder meer door podiumdiscussies en bijdragen van aanwezigen uit de zaal. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het congres via hier, indien u zich niet kan inschreven staat er geen congres op de planning, hier is ook meer informatie te vinden over het programma. Please-directeuren Jan Franken en Hans van de Ven zijn op 18 november beschikbaar voor een toelichting en het beantwoorden van vragen over het werknemersbedrijf. Uiteraard staan zij ook open voor inhoudelijke aanvullingen en kritische noten om het concept te verbeteren.