Payrollers Please voordeliger uit met nieuwe pensioenregeling

Nieuws Please Payroll

Beter pensioen tegen lage lasten wel degelijk mogelijk

Payrollorganisatie Please heeft besloten de werknemersbijdrage aan de huidige pensioenregeling te verlagen van 4,1% naar 3,9%. Dat houdt in dat payrollmedewerkers bijPlease vanaf nu ruim 7% minder eigen bijdrage betalen dan werknemers die onder de algemene pensioenregeling voor payrollers vallen (eigen bijdrage 4,2%). Desondanks is de totaal ingelegde premie bij de Please pensioenregeling  hoger en wordt deze bovendien alleen voor de betreffende deelnemer aangewend.

Please kan de verlaging doorvoeren omdat het bedrijf een eigen CAO heeft afgesloten en haar collectieve pensioenregeling efficiënter heeft ingericht. De snel groeiende payrollorganisatie besloot deze vorig jaar onder te brengen bij Brand New Day PPI. Reden voor deze overstap was het onvermogen van de reguliere pensioenverzekeraars om goed in te spelen op de zeer flexibele pensioengrondslagen die in de payrollbranche gebruikelijk zijn. De veelal sterk verouderde administratiesystemen en bureaucratische rompslomp leidden destijds tot veel onduidelijkheid en onzekerheid bij de ruim 2800 payrollers die binnen de pensioendeelnameleeftijd vallen. Dat bracht de onderneming ertoe om als ‘launching customer’ in zee te gaan met de jonge prijsvechter Brand New Day PPI, een samenwerkingsverband van Brand New Day en verzekeringsgroep ASR Nederland.

Inmiddels blijkt de hoge kwaliteit van het administratiesysteem van Brand New Day en de daardoor gerealiseerde integratie met de systemen van Please tot een kostenvoordeel te leiden. “We vonden dat die eigenlijk terecht zouden moeten komen bij onze medewerkers”, zegt Please-directeur Hans van de Ven. “Daarom hebben we besloten om de eigen bijdrage van de medewerkers naar 3,9% te verlagen.”

Betere regeling

De verlaging die Please doorvoert komt op een gevoelig moment: kort geleden besloot de collectieve pensioenregeling van reguliere payrollmedewerkers (StiPP) namelijk de eigen bijdrage met ééntiende procentpunt te verhogen. “De collectieve pensioenregeling uit de Please CAO was al beter dan die van reguliere payrollmedewerkers, maar blijkt nu door de samenwerking met Brand New Day nog beter te zijn geworden”, aldus Van de Ven.