Gertjan van Stratum is Prins Briek XLIII

Prins Briek XLIII Tijdens de prinsbekendmaking op zaterdag 9 januari kwam de naam van de 43-jarige Gertjan van Stratum uit de loden koker. Op een drukbezocht Kasteelplein werd de nieuwe hoogheid eervol ontvangen door het Helmondse publiek. “Trots, dat is het woord dat het beste past bij mijn gevoel”, waren de eerste woorden van Prins Briek XLIII.
“Ik ben ontzettend trots dat ik stadsprins mag zijn tijdens carnaval 2016.”

Prins Briek XLIII is jaren Vorst geweest bij de carnavalsvereniging van de Oranjebuurt, maar dit jaar zet hij deze functie in de koelkast. Verder is hij in het dagelijks leven commercieel directeur en mede-eigenaar van Please Payroll in Helmond. “Ik ga de titel van stadsprins met verve dragen en heb veel zin in alles wat komen gaat.”

Interview Gertjan van Stratum - Prins Briek XLIII
“Toen ik de vraag kreeg of ik stadsprins wilde zijn van Helmond, heb ik volmondig ‘Ja’ gezegd. Wat een eer en wat ben ik trots.” Tijdens de prinsbekendmaking van de Keiebijters op zaterdag 9 januari kwam de naam van de 43-jarige Gertjan van Stratum uit de loden koker. Elf hints zijn er in de aanloop naar dit moment geweest, maar hoe kunnen we deze terug vertalen naar Prins Briek XLIII?

Hij zou van “koninklijke” afkomst zijn !?
“Ik woon samen met mijn vrouw Femke en dochtertje Flora in de Zwanenbeemd wat onderdeel uitmaakt van de Oranjebuurt. Bij oranje denken we natuurlijk allemaal aan alles wat koninklijk is.”

Van praatjesmaker tot Hoogheid!
“Bij de carnavalsvereniging van de Oranjebuurt ben ik al jaren de Vorst en daarmee degene die het woord voert namens de prins. Je zou dit kunnen zien als een ‘praatjesmaker’… En nu dan Hoogheid. Wat een mooie stap. De kleur oranje van het Klurredweile en het motto Mi Mekare van dit jaar zijn overigens wel heel toepasselijk.”

Zijn carnavalservaringen gaan hem ver brengen..!
Vanaf mijn studententijd in Tilburg ben ik een trouwe carnavalsvierder. Altijd uitgedost op de meest hilarische manier. Prachtig feest. In 2004 ben ik gevraagd om in de Raad van 11 te komen van CV Oranjebuurt en daarna heb ik de overstap gemaakt naar de positie als Vorst. Met die ervaringen zit het dus wel goed.”

Hij beschikt over een gigantische hofhouding.
“Ik ben commercieel directeur bij Please Payroll in Helmond en wij hebben zo’n 10.000 medewerkers op de payroll staan. Dan mag je met recht spreken over een gigantische hofhouding. Het mooie is ook dat de nieuwe Grootvorst van de Keiebijters zowel onderdeel uitmaakt van mijn team bij Please als dus bij de Keiebijters.”

Vanaf zijn geboorte dik bevriend geweest met Leo!
“Ik ben geboren op de Mierloseweg tegenover het café van Dikke Leo. Om nu van een innige vriendschap te spreken, gaat een brug te ver, maar het is wel een leuke woordspeling.”

Al vriest het niet, hij gaat in de vorstverlet!
“Tja, al jaren dus Vorst bij CV Oranjebuurt, maar dat zetten we dit jaar dus even in de koelkast. Ik heb mijn voorganger bereid gevonden om mij dit jaar als Vorst te vervangen.”

Zijn reactie op een rode lap, verraad zijn afkomstperiode.
“Ik ben op 14 mei 1972 geboren, dus deze hint slaat op mijn sterrenbeeld en dat is stier.”

Verzot op de mooie Flora en fauna.
“Ons dochtertje van 1 jaar hebben we de mooie naam Flora gegeven. Vrienden en bekenden kregen nu het vermoeden dat ik wel eens de nieuwe Hoogheid van de Keiebijters kon zijn.”

Ondernemend touren zit in zijn DNA.
“Deze hint kun je op verschillende manieren uitleggen. Enerzijds tour ik graag op mijn motor en anderzijds ben ik een rasechte ondernemer. Van 2010 tot 2015 had ik mijn eigen payroll organisatie genaamd dna360.”

360 graden andersom, alsjeblieft!
“In 2015 heb ik dna360 verkocht aan Please Payroll. Om deze hint heb ik ook erg moet lachen. Wat goed gevonden.”

Mavustjer Grantant, maar dan anders.
“En dan is er maar één naam mogelijk… Gertjan van Stratum en ik ben apetrots om carnaval 2016 mee te mogen maken als Prins Briek der Keiebijters.”

bron: http://www.keiebijters.nl/gertjan-van-stratum-is-prins-briek-xliii/