Payrolling duur? Dit kost het!

Payrolling Please kosten ondernemer Menig ondernemer denkt dat een payrollcontract duurder is dan een medewerker in vaste dienst. Wat weinig ondernemers echter weten, is dat het omgekeerde meestal het geval is! Een medewerker op de payroll zetten levert in de meeste gevallen niet alleen gemak en risicobeperking op, maar ook een kostenbesparing. Hoe dat precies zit leggen we uit in deze video.


Naast het brutoloon van de werknemer betaal je als werkgever ook nog een aantal andere zaken als je medewerkers in dienst hebt. Denk hierbij aan de verplichte wettelijke regelingen (zoals sectorpremies, opbouw vakantiedagen en –geld), risico’s, verzekeringen en overige kosten zoals pensioen en administratieve kosten. Als je loonkosten via payroll regelt dan betaal je een vaste kostprijs per gewerkt uur. Dit noemen we de factor. Deze dekt alle elementen van je personeelskosten. Je hebt dus geen verrassingen achteraf!

Kostenbesparing
Hoe levert payrolling dan een kostenbesparing op? Dit kan omdat Please al met veel ondernemers en werknemers samenwerkt. Dankzij deze groeiende aantallen en de kracht van ons collectief kunnen we processen automatiseren en versnellen. Bovendien kunnen we door onze omvang verzekeringen en pensioenpremies voordelig inkopen en risico’s beter spreiden en opvangen. Daarom zijn we ervan overtuigd dat je met onze diensten goedkoper uit bent dan wanneer je alles zelf regelt. Kortom: payrollen bij Please scheelt je niet alleen een hoop gedoe, maar dus ook geld!

Benieuwd wat payrollen je precies gaat kosten? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Please regelt niet alleen je loonkosten, je kunt ook altijd bij onze experts terecht voor advies. Zij houden de regelgeving in jouw branche nauwlettend in de gaten.