Laatste nieuws

Formatie kabinet commentaar Please Vorige week reageerde demissionair minister Asscher dan eindelijk op de gestelde Kamervragen over de afschaffing van de sectorverloning. Een ingrijpende maatregel die hij volledig buiten de Tweede Kamer om nam middels een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB). In zijn laatste maanden als minister splitst hij dit besluit niet alleen in de maag van de uitzendbranche, maar krijgen ook de nieuwe regering én de toekomstige Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid direct een netelig probleem op hun bord. Uiteraard ben ik, en velen in de uitzendbranche met mij, enorm benieuwd naar de motivatie – en misschien nog wel belangrijker – de onderbouwing van Asscher.

Sectorverloning In het kader van ‘de vervuiler betaalt’ brengt de Belastingdienst alle Nederlandse bedrijven onder in een bepaalde fiscale sector, voornamelijk op basis van beroepsgroepen.

Voor iedere sector gelden verschillende premiepercentages voor een deel van de werknemersverzekeringen omdat de aanspraken daarop per beroepsgroep verschillend zijn. Hoe meer een sector aanspraak maakt op de werknemersverzekeringen, hoe hoger de premies.

Wencke Roefs, paaldansinstructrice Studio Paalsport Hoe is het om als medewerker bij Please op de payroll te staan? Die vraag stelden wij aan Wencke Roefs (24), paaldans-instructrice bij Studio Paalsport in Helmond. Voor Please Magazine gingen wij bij haar langs. Wencke vertelt over haar sport en het gemak en de voordelen van werken via een payrollbedrijf.

De voordelen van payrolling zorgen voor blije ondernemers Overweegt u om te gaan payrollen? Diverse ondernemers gingen u al voor. Zoals de jonge start-up die op het punt staat zijn eerste werknemer aan te nemen. Of de mkb’er die ineens een forse groei doormaakt. En ook voor de ondernemer die meer dan tien medewerkers verloont kan payrolling interessant zijn. Waarom kozen zij voor deze service? En wat zijn de voordelen voor u? Bekijk de video of lees snel verder.

Stijgende minimumlonen Heeft u personeel in dienst tussen de 18 en 22 jaar? Dan verandert er over enkele weken voor u als ondernemer veel! Als gevolg van de wijziging Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML), stijgen per 1 juli de loonkosten voor jong personeel van 18 tot en met 22 jaar fors! Demissionair minister Asscher trekt hiermee de strop verder aan voor met name de horeca, detailhandel en supermarktbranche. Ondernemers in deze branches, die vooral jonge werknemers in dienst hebben, zien hun bruto loonkosten in de tweede helft van 2017 toenemen met 5 tot wel 18.7%.

minimumjeugdloonvoordeel De minimumjeugdlonen nemen per 1 juli 2017 fors toe. Heeft u medewerkers in dienst van 18 tot en met 21 jaar? Dan wordt u gedeeltelijk gecompenseerd voor de toegenomen loonkosten via het minimumjeugdloonvoordeel. Voor personeel van 22 jaar of ouder kunt u als werkgever een beroep doen op het LIV (lage-inkomensvoordeel).

Formatie kabinet commentaar Please

Over formeren en (demissionair) regeren

Op het moment dat ik dit schrijf is de eerste formatiepoging gestrand, heeft informateur Schippers haar opdracht teruggegeven en lijkt het erop dat Herman Tjeenk Willink een nieuwe poging mag gaan wagen. Hoe dan ook zal de formatie van een nieuwe regeringscoalitie nog veel tijd vergen en is de eindstreep voor het demissionaire kabinet Rutte II nog niet in zicht.

Payrolling Please kosten ondernemer Menig ondernemer denkt dat een payrollcontract duurder is dan een medewerker in vaste dienst. Wat weinig ondernemers echter weten, is dat het omgekeerde meestal het geval is! Een medewerker op de payroll zetten levert in de meeste gevallen niet alleen gemak en risicobeperking op, maar ook een kostenbesparing. Hoe dat precies zit leggen we uit in deze video.

Kabinetsformatie werkgelegenheid arbeidsmarkt wetgeving De uitslag van de verkiezingen zal volgens het merendeel van de Nederlandse mkb’ers het investeringsklimaat niet verslechteren, maar evenmin sterk verbeteren. Wel blijven er zorgen over de toenemende regeldruk. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Teamleader. Algemeen directeur Hans van de Ven van Please heeft een eigen visie op wat er zou moeten veranderen op het gebied van de arbeidsmarkt. Ook heeft hij een nuttige tip voor de formateurs.