Laatste nieuws

Formatie kabinet commentaar Please “Voor ons is het regeerakkoord een beginpunt en zeker geen eindpunt. Er is ruimte voor overleg over de concrete uitwerking. Sterker nog: we hebben die inbreng van buiten nodig. De deur van de Trêveszaal staat op een ruime kier.” Zo luidt de regeringsverklaring van kabinet-Rutte III op 1 november 2017. Dat is mooi, want ik maak in deze blog graag gebruik van de gelegenheid opheldering te vragen over de plannen van het nieuwe kabinet met betrekking tot payrolling.

Regeerakkoord 2017-2021 Het gaat goed met de economie en het is tijd dat iedereen dat ook gaat merken in de portemonnee, zo concludeert Rutte III de formatieperiode. De nieuwe coalitie heeft Nederland lang in spanning gehouden. Maar de kogel is door de kerk en VVD, CDA, D66 en CU presenteerden vorige week hun langverwachte, en naar eigen zeggen ambitieuze, regeerakkoord. Bent u benieuwd wat het regeerakkoord in petto heeft voor ondernemers zoals u? Wij sommen graag enkele hoofdpunten voor u op.

Wat is payroll

Een vraag die we veel krijgen. We leggen het graag nog een keer uit!

Als u kiest voor payrolling verlegt u als ondernemer alle taken van het juridisch werkgeverschap. Dit neemt het payrollbedrijf van u over. Denk hierbij aan het opstellen van contracten, het sluiten van werknemersverzekeringen, het regelen van een goede personeels- en salarisadministratie en nog veel meer. Uw medewerkers staan bij ú op de werkvloer, maar ze staan op de loonlijst van het payrollbedrijf.

Geen zorgen, geen rompslomp en minder risico’s. U ontvangt één overzichtelijke factuur en kunt erop vertrouwen dat alles goed geregeld is. Het payrollbedrijf heeft alle kennis in huis met betrekking tot werkgeven, is op de hoogte van de laatste veranderingen in wet- en regelgeving en beantwoordt graag alle vragen van u en uw personeel. Hoe dat precies werkt? Bekijk de video "Wat is payroll?".

Tweede Kamer Gisteren presenteerde demissionair Minister Dijsselbloem van Financiën de rijksbegroting en de bijbehorende miljoenennota. Door de langslepende formatie van een nieuw kabinet presenteerde hij dit keer een ‘beleidsarme begroting’ op Prinsjesdag. Een begroting zonder ingrijpende nieuwe plannen voor het komende jaar. Toch was de boodschap in de troonrede duidelijk: niet iedereen merkt de economische groei in het dagelijks leven, en dat moet in 2018 veranderen.

Formatie kabinet commentaar Please Werknemers- en werkgeversorganisaties zetten vorige week een punt achter het polderoverleg. Hierdoor lijkt het realiseren van een constructieve oplossing voor het probleem op de arbeidsmarkt verder dan ooit. Er is onbegrip voor elkaars standpunten en men wil zich daarin blijkbaar ook niet verdiepen. Ik ben teleurgesteld in de vakbonden en ondernemersorganisatie VNO-NCW dat zij op geen enkele manier willen afstappen van hun standpunten om dichter tot elkaar te komen. ‘Doorpolderen’ was niet het antwoord, maar een punt zetten achter cruciaal overleg ook niet.

Boekrecensie ‘Semco in de polder’

Geen hiërarchie maar eigen verantwoordelijkheid van de medewerker

Allard Droste toverde Aldowa, een hiërarchisch Rotterdams bedrijf dat zich al 30 jaar specialiseerde in gevelbeplating, in 10 jaar om tot een modern bedrijf waar de werknemer voorop staat en werk weer leuk mag zijn. Geen vaste werktijden, geen toestemming vragen aan de baas, maar eigen verantwoordelijkheid. Het resultaat? Blije werknemers die zelfstandig projecten runnen en een ongekend laag ziekteverzuim. En dat merkt de klant! Binnen 10 jaar wist hij niet alleen de bedrijfsstructuur te veranderen maar ook de omzet te vervijfvoudigen. Om andere ondernemers te inspireren schreef Droste het boek Semco in de polder.

Human Capital Management

Wat is het en wat levert het op voor uw bedrijf?

Het aantal vacatures blijft stijgen. Vier op de tien werknemers in Nederland is op zoek naar een nieuwe baan. Naast gebrek aan uitdaging en een te hoge werkdruk is gebrek aan waardering een van de belangrijkste redenen om zich weer op de banenmarkt te begeven. Steeds meer bedrijven investeren daarom naast HRM (Human Resources Management) ook in HCM (Human Capital Management). Maar wat is het verschil tussen Human Resources en Human Capital en waarom zijn beiden essentieel voor u en uw bedrijf?

Formatie kabinet commentaar Please Vorige week reageerde demissionair minister Asscher dan eindelijk op de gestelde Kamervragen over de afschaffing van de sectorverloning. Een ingrijpende maatregel die hij volledig buiten de Tweede Kamer om nam middels een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB). In zijn laatste maanden als minister splitst hij dit besluit niet alleen in de maag van de uitzendbranche, maar krijgen ook de nieuwe regering én de toekomstige Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid direct een netelig probleem op hun bord. Uiteraard ben ik, en velen in de uitzendbranche met mij, enorm benieuwd naar de motivatie – en misschien nog wel belangrijker – de onderbouwing van Asscher.

Sectorverloning In het kader van ‘de vervuiler betaalt’ brengt de Belastingdienst alle Nederlandse bedrijven onder in een bepaalde fiscale sector, voornamelijk op basis van beroepsgroepen.

Voor iedere sector gelden verschillende premiepercentages voor een deel van de werknemersverzekeringen omdat de aanspraken daarop per beroepsgroep verschillend zijn. Hoe meer een sector aanspraak maakt op de werknemersverzekeringen, hoe hoger de premies.