Laatste nieuws

Formatie kabinet commentaar Please Werknemers- en werkgeversorganisaties zetten vorige week een punt achter het polderoverleg. Hierdoor lijkt het realiseren van een constructieve oplossing voor het probleem op de arbeidsmarkt verder dan ooit. Er is onbegrip voor elkaars standpunten en men wil zich daarin blijkbaar ook niet verdiepen. Ik ben teleurgesteld in de vakbonden en ondernemersorganisatie VNO-NCW dat zij op geen enkele manier willen afstappen van hun standpunten om dichter tot elkaar te komen. ‘Doorpolderen’ was niet het antwoord, maar een punt zetten achter cruciaal overleg ook niet.

Boekrecensie ‘Semco in de polder’

Geen hiërarchie maar eigen verantwoordelijkheid van de medewerker

Allard Droste toverde Aldowa, een hiërarchisch Rotterdams bedrijf dat zich al 30 jaar specialiseerde in gevelbeplating, in 10 jaar om tot een modern bedrijf waar de werknemer voorop staat en werk weer leuk mag zijn. Geen vaste werktijden, geen toestemming vragen aan de baas, maar eigen verantwoordelijkheid. Het resultaat? Blije werknemers die zelfstandig projecten runnen en een ongekend laag ziekteverzuim. En dat merkt de klant! Binnen 10 jaar wist hij niet alleen de bedrijfsstructuur te veranderen maar ook de omzet te vervijfvoudigen. Om andere ondernemers te inspireren schreef Droste het boek Semco in de polder.

Human Capital Management

Wat is het en wat levert het op voor uw bedrijf?

Het aantal vacatures blijft stijgen. Vier op de tien werknemers in Nederland is op zoek naar een nieuwe baan. Naast gebrek aan uitdaging en een te hoge werkdruk is gebrek aan waardering een van de belangrijkste redenen om zich weer op de banenmarkt te begeven. Steeds meer bedrijven investeren daarom naast HRM (Human Resources Management) ook in HCM (Human Capital Management). Maar wat is het verschil tussen Human Resources en Human Capital en waarom zijn beiden essentieel voor u en uw bedrijf?

Formatie kabinet commentaar Please Vorige week reageerde demissionair minister Asscher dan eindelijk op de gestelde Kamervragen over de afschaffing van de sectorverloning. Een ingrijpende maatregel die hij volledig buiten de Tweede Kamer om nam middels een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB). In zijn laatste maanden als minister splitst hij dit besluit niet alleen in de maag van de uitzendbranche, maar krijgen ook de nieuwe regering én de toekomstige Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid direct een netelig probleem op hun bord. Uiteraard ben ik, en velen in de uitzendbranche met mij, enorm benieuwd naar de motivatie – en misschien nog wel belangrijker – de onderbouwing van Asscher.

Sectorverloning In het kader van ‘de vervuiler betaalt’ brengt de Belastingdienst alle Nederlandse bedrijven onder in een bepaalde fiscale sector, voornamelijk op basis van beroepsgroepen.

Voor iedere sector gelden verschillende premiepercentages voor een deel van de werknemersverzekeringen omdat de aanspraken daarop per beroepsgroep verschillend zijn. Hoe meer een sector aanspraak maakt op de werknemersverzekeringen, hoe hoger de premies.

Wencke Roefs, paaldansinstructrice Studio Paalsport Hoe is het om als medewerker bij Please op de payroll te staan? Die vraag stelden wij aan Wencke Roefs (24), paaldans-instructrice bij Studio Paalsport in Helmond. Voor Please Magazine gingen wij bij haar langs. Wencke vertelt over haar sport en het gemak en de voordelen van werken via een payrollbedrijf.

De voordelen van payrolling zorgen voor blije ondernemers Overweegt u om te gaan payrollen? Diverse ondernemers gingen u al voor. Zoals de jonge start-up die op het punt staat zijn eerste werknemer aan te nemen. Of de mkb’er die ineens een forse groei doormaakt. En ook voor de ondernemer die meer dan tien medewerkers verloont kan payrolling interessant zijn. Waarom kozen zij voor deze service? En wat zijn de voordelen voor u? Bekijk de video of lees snel verder.

Stijgende minimumlonen Heeft u personeel in dienst tussen de 18 en 22 jaar? Dan verandert er over enkele weken voor u als ondernemer veel! Als gevolg van de wijziging Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML), stijgen per 1 juli de loonkosten voor jong personeel van 18 tot en met 22 jaar fors! Demissionair minister Asscher trekt hiermee de strop verder aan voor met name de horeca, detailhandel en supermarktbranche. Ondernemers in deze branches, die vooral jonge werknemers in dienst hebben, zien hun bruto loonkosten in de tweede helft van 2017 toenemen met 5 tot wel 18.7%.

minimumjeugdloonvoordeel De minimumjeugdlonen nemen per 1 juli 2017 fors toe. Heeft u medewerkers in dienst van 18 tot en met 21 jaar? Dan wordt u gedeeltelijk gecompenseerd voor de toegenomen loonkosten via het minimumjeugdloonvoordeel. Voor personeel van 22 jaar of ouder kunt u als werkgever een beroep doen op het LIV (lage-inkomensvoordeel).