Klanten aan het woord

Retail Benders ondernemer ambitie

De retailambities van Geert Benders: “Wat Beej Benders doet, daar gaat het in de toekomst naar toe”

Na een succesvolle carrière als traditionele supermarktondernemer opende Geert Benders eind 2016 een nieuwe zaak: een ambachtelijke duurzame versmarkt met restaurant. Een even gedurfd als vernieuwend concept dat hem als ondernemer weer op het scherp van de snede laat uitblinken. Please sprak met Geert Benders over zijn retailambities.

Eigenaresse kledingzaak detailhandel payroll

Ondernemer Judith Romme runt vier winkels: hoe houdt zij alle ballen hoog?

Judith Romme is eigenaresse van kledingzaak ‘Bij Juud’. In 2015 startte zij haar eerste winkel in Boxtel. En daar komt heel binnenkort een vierde kledingzaak bij. Voor alle personeelszaken heeft Judith Please ingeschakeld. “Het is heel fijn dat ik personele vraagstukken allemaal daar kan neerleggen”, aldus Judith Romme, want zakelijk gezien is het ‘constant rennen en vliegen’. Wij spraken Judith over haar succesvolle onderneming.

Appspecialisten startup payroll

Als start-up personeel aannemen? Ondernemer David van der Loo legt uit waarom hij voor payrolling kiest

Ondernemer David van der Loo richtte in 2011 het bedrijf AppSpecialisten op. Toen een tijdelijke stagiaire voor 100% uit het goede hout gesneden bleek, stond hij na haar afstuderen voor een lastige keuze. Ofwel een vast dienstverband aanbieden en investeren in haar verdere ontwikkeling, ofwel het avontuur aangaan met een nieuwe stagiaire. Het werd het eerste, maar dan wel met de back-up van een professionele payrollorganisatie.

Please Payroll retail succes payroll

‘Payrollen is ook voor mijn medewerkers gemakkelijker en prettiger’

Sjef van Stratum van Fratelli Shoes
Als het om schoenen gaat, zijn Van den Eijnde Schoenen en Fratelli Shoes een begrip in Deurne en omstreken. Beide winkels worden gerund door de broers Twan en Sjef van Stratum. Dit ‘familieteam’ wordt ondersteund door negen medewerkers die bij Please Payroll op de loonlijst staan. “Ik was veel te veel tijd kwijt met administratie, tijd die ik véél liever besteedde aan inkoop, verkoop en aansturing van de winkels.”

Victoria Ruijs directeur Figi Theater

Blog: Uitdagingen in het familiebedrijf van de jongste theaterdirecteur


Victoria Ruijs is 32 en sinds kort staat ze aan het hoofd van Hotel Theater Figi in Zeist. Figi is een echt familiebedrijf. Victoria is de derde generatie aan het roer van dit theater dat dit jaar precies honderd jaar in handen is van één familie. Voor Please Magazine schreef zij een column hoe het is op te groeien in een familiebedrijf en vertelt zij over haar plannen met het theater.

Erjon Tuentervan Blauw Gras Erjon Tuenter is medeoprichter en operational director van creatief digitaal bureau Blauw Gras. Het liefst stopt hij als kleine ondernemer zijn tijd in slimme digitale campagnes, de personeelsadministratie laat hij liever aan de specialist over.

Masi Dawoud van Foove Masi Dawoud is oprichter en eigenaar van software-ontwikkelaar Foove. Aanvankelijk een parttime studentenbedrijf, maar inmiddels een snel groeiende startup die voor veeleisende klanten intelligente mobiele en web-applicaties bouwt. De Rotterdamse ondernemer kiest onder meer voor payroll vanwege de snelheid waarmee hij nieuw personeel kan aannemen.

The Amsterdam Baghouse Als zelfstandig ondernemer met vijf winkels kreeg Geert Bergsma kort na 2000 te maken met een langdurig zieke medewerker en met een medewerker die niet functioneerde. De energie die dat kostte deed hem besluiten over te stappen op payroll. Ook in zijn huidige high end winkel in het Amsterdamse Magna Plaza zet hij zijn medewerkers in via Please, zodat hij kan doen waar hij goed in is: die nét even andere tas verkopen.

De Baas in eigen Huis Sam Labbaci heeft een winkel in zwangerschapskleding en baby lifestyle-spullen. De winkel stond op naam van haar vader, maar in 2015 besloot ze de winkel in helemaal over te nemen. Met de flexibele inzet van één payroll-medewerker lukt het haar om werk en privé te combineren. En dankzij het uitbesteden van de administratie komt ze niet voor verrassingen te staan.