Zo ziet een dag als bedrijfsleider in de horeca eruit

Sao - SOI3 Sao Krotwongthong (26) is bedrijfsleider bij Deli Bird Thai Kitchen en vertelt hoe zij als bedrijfsleider omgaat met drukte. “Ik werk inmiddels twee jaar fulltime als bedrijfsleider bij het restaurant Deli Bird Thai Kitchen op Katendrecht in Rotterdam. Daarvoor werkte ik parttime, omdat ik toen nog een opleiding volgde. Toen de eigenaar mij op zeker moment vroeg om leiding te gaan geven aan het team heb ik direct ja gezegd, want het is een heel erg leuk team hier en er hangt hier een supersfeer. Het is altijd druk en ik ben altijd bezig.
“Een groot voordeel van flexibele inzet van personeel is dat er altijd wel iemand kan inspringen bij ziekte of afwezigheid”
Vooruitgang
Ik geloof dat het nu drie jaar geleden is dat we te horen kregen dat er iets ging veranderen en dat we bij Please een payrollcontract kregen. Ik had daar helemaal geen problemen mee – sterker nog: het was eigenlijk een vooruitgang, want daarvoor kreeg ik per week uitbetaald en vond ik het soms moeilijk om mijn salaris niet direct uit te geven. Bij Please krijg ik nu per maand uitbetaald, en dat werkt voor mij persoonlijk veel prettiger.

Verder ben ik ook helemaal tevreden: het geld staat altijd keurig op tijd op mijn rekening en het klopt altijd qua uren. Alleen onlangs ging er even iets mis omdat er per ongeluk te weinig gewerkte uren waren doorgegeven. Maar dat was met één belletje naar Please ook weer heel snel opgelost, dus dat is heel fijn! Als iemand zich ziek meldt, proberen we het altijd onderling te regelen: we zijn met 17 man in het team, dus er kan altijd wel iemand inspringen. Dan ruilen we gewoon onderling een paar dagen. Langdurig ziekteverzuim heb ik in die twee jaar nog niet meegemaakt: het zijn allemaal jonge mensen die hier werken, en die blaken van de energie.”