Horeca

groenten-fruit-vlees De Nederlandse consument wordt meer en meer kritisch. Ook als het gaat om duurzaam eten. We worden steeds beter in het ontcijferen van product labels in supermarkten en ook in een restaurant bestellen we het liefst een biologische soep of fairtrade koffie. Steeds meer bedrijven springen hier verstandig op in en bieden een duurzaam alternatief voor een steeds groter aantal producten.

Twee manen bereiden eten in keuken We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: uw medewerkers zijn uw belangrijkste kapitaal. Óók in de horeca. Of misschien wel juíst in de horeca. Het is dan ook belangrijk dat u tevreden medewerkers heeft en behoudt. Daarom geven we 5 tips die u als horecaondernemer helpen om uw personeel tevreden te houden.

TIPPR voor horeca professionals Ben je een innovatieve horeca professional? Ben je altijd op zoek naar tips, trends en nieuwe producten die aansluiten bij je zaak? Dan is deze app echt iets voor jou.

Mannen drinken bier in kroeg

“Een café voor iedereen is een café voor niemand”

Caféhouders voelen steeds meer concurrentie van festivals, evenementen én andere cafés om bezoekers aan te trekken voor een avondje uit. De oplossing? Specialiseer in een klantgroep. Zo concluderen Koninklijke Horeca Nederland en onderzoeksbureau GfK hun onderzoek ‘Wie is die gast?’. In een marktonderzoek vroegen zij meer dan duizend Nederlandse horecabezoekers naar de ideale avond uit. Wat blijkt? De succesfactoren voor een goedlopend café zijn: de sfeer, het gezelschap en het eten. GfK onderscheid de zes belangrijkste klantgroepen.

Chef-kok Günter Paffendorf van Dining56 Günter Paffendorf (27) is chef-kok bij restaurant Dining56 in Arnhem. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zich in korte tijd opgewerkt tot chef-kok en is goed voor 12 Gault&Millau-punten. En bijzonder: hij is een bekende kok op instagram. Met zijn culinaire creaties bereikt hij dagelijks ruim 31.000 volgers. Ieder bord is prachtig opgemaakt en zijn enorme schare fans wacht steeds weer likkebaardend op de volgende instapost. Wij zijn benieuwd naar zijn verhaal en naar het effect van zijn aanwezigheid op social media.

Overuren uitbetalen horeca ondernemer Stel, u bent de trotse eigenaar van een horecaonderneming en staat op goede voet met uw personeel. U werkt hard en verwacht hetzelfde arbeidsethos van uw werknemers. Extra uitbetalen? Overuren horen er in de horeca toch gewoon bij?

Horeca regels geluidsniveau overlast

Uitdaging voor horecaondernemers: hoe voorkom je geluidsoverlast?

Het is weer mooi weer, de deuren van je zaak staan langer open en de gasten zitten tot laat op het terras. Vanzelfsprekend brengt dit extra geluid met zich mee. Echter, als horecaondernemer heb je te maken met geluidsnormen. Waar moet je als horecabedrijf op letten zodat het geluid binnen de perken blijft en jouw onderneming niet voor geluidshinder of zelfs –overlast zorgt?

Zomerterras druk horeca ondernemen tips

5 tips voor horecaondernemers: zó haal je het meeste uit je drukke zomerterras

De meeste horecaondernemers zullen het terrasmeubilair inmiddels uit de winterstalling gehaald hebben. In theorie ben je als ondernemer dus klaar voor het echte zomerweer. Maar is dat zo? Is het personeel er klaar voor, is de voorraad op orde en is de inrichting van je terras optimaal? Alleen dan kun je optimaal rendement halen uit je terras. Please zette een aantal handige tips en tricks voor je onder elkaar.

Motiveren horeca personeel

Enthousiaste bediening? Zó motiveer je horecapersoneel

Goed personeel is voor iedere horecaondernemer van onschatbare waarde: hiermee kun je je onderscheiden van andere horecazaken. Veel van het huidige horecapersoneel is geboren tussen 1992 en nu – de zogenoemde ‘generatie Z’. Een generatie die graag geïnspireerd en gemotiveerd wordt. Maar je personeel motiveren, hoe doe je dat? Dit zijn volgens Misset Horeca drie tips om de ‘generatie Z’ optimaal te motiveren.