Horeca

Chef-kok Günter Paffendorf van Dining56 Günter Paffendorf (27) is chef-kok bij restaurant Dining56 in Arnhem. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zich in korte tijd opgewerkt tot chef-kok en is goed voor 12 Gault&Millau-punten. En bijzonder: hij is een bekende kok op instagram. Met zijn culinaire creaties bereikt hij dagelijks ruim 31.000 volgers. Ieder bord is prachtig opgemaakt en zijn enorme schare fans wacht steeds weer likkebaardend op de volgende instapost. Wij zijn benieuwd naar zijn verhaal en naar het effect van zijn aanwezigheid op social media.

Overuren uitbetalen horeca ondernemer Stel, u bent de trotse eigenaar van een horecaonderneming en staat op goede voet met uw personeel. U werkt hard en verwacht hetzelfde arbeidsethos van uw werknemers. Extra uitbetalen? Overuren horen er in de horeca toch gewoon bij?

Horeca regels geluidsniveau overlast

Uitdaging voor horecaondernemers: hoe voorkom je geluidsoverlast?

Het is weer mooi weer, de deuren van je zaak staan langer open en de gasten zitten tot laat op het terras. Vanzelfsprekend brengt dit extra geluid met zich mee. Echter, als horecaondernemer heb je te maken met geluidsnormen. Waar moet je als horecabedrijf op letten zodat het geluid binnen de perken blijft en jouw onderneming niet voor geluidshinder of zelfs –overlast zorgt?

Zomerterras druk horeca ondernemen tips

5 tips voor horecaondernemers: zó haal je het meeste uit je drukke zomerterras

De meeste horecaondernemers zullen het terrasmeubilair inmiddels uit de winterstalling gehaald hebben. In theorie ben je als ondernemer dus klaar voor het echte zomerweer. Maar is dat zo? Is het personeel er klaar voor, is de voorraad op orde en is de inrichting van je terras optimaal? Alleen dan kun je optimaal rendement halen uit je terras. Please zette een aantal handige tips en tricks voor je onder elkaar.

Motiveren horeca personeel

Enthousiaste bediening? Zó motiveer je horecapersoneel

Goed personeel is voor iedere horecaondernemer van onschatbare waarde: hiermee kun je je onderscheiden van andere horecazaken. Veel van het huidige horecapersoneel is geboren tussen 1992 en nu – de zogenoemde ‘generatie Z’. Een generatie die graag geïnspireerd en gemotiveerd wordt. Maar je personeel motiveren, hoe doe je dat? Dit zijn volgens Misset Horeca drie tips om de ‘generatie Z’ optimaal te motiveren.

Horecapersoneel aantrekkelijker werknemers

5 Tips voor horecaondernemers: zo kom je zonder zorgen de eerste drukke lentedagen door

Deze week is de lente officieel van start gegaan. Voor veel mensen een heerlijke periode waarbij zij genieten van de eerste zonnestralen en lekker buiten zijn. Voor horecaondernemers betekent dit de opening van het terrasseizoen én dus vaak ook een periode van plotselinge drukte. Menig ondernemer kan in deze periode wel wat extra handjes gebruiken. Hoe kom je deze drukke periode zonder zorgen door?

Horecapersoneel aantrekkelijker werknemers Nu de economie weer aantrekt, worstelt de horecabranche met een groeiend tekort aan medewerkers, zo meldt Misset Horeca. De praktijk van lange werkdagen, veel overuren en relatief lage lonen maken dat steeds meer studenten uit het beroepsonderwijs kiezen voor een loopbaan buiten de horeca. Maar ook studenten kiezen steeds vaker voor een bijbaan elders, waar betere arbeidsvoorwaarden gelden. Volgens branchevereniging KHN moet het roer dan ook om en moet de branche weer aantrekkelijk worden voor werknemers.

Thais restaurant SOI3 Na een ‘rocky start’ kreeg Jeroen Brouwer, eigenaar van Thais restaurant SO13, zijn tent weer op de rit. Hij leerde dealen met uitdagingen zoals het testen van de capaciteiten van zijn nieuwe personeel en het aantrekken van schaarse Thaise chefs. “Door payroll-contracten te gebruiken houd ik bewegingsruimte.”

Vijf valkuilen die horecaondernemers vaak over het hoofd zien Rob Kunstt, horecaspecialist bij Please: “Veel horecaondernemers gaan ‘soepel’ om met het inschakelen van personeel. Soms iets té soepel, weten wij uit ervaring. Zo laten ze werknemers zonder contract proefdraaien of houden ze zich niet aan werktijden voor jonge medewerkers. Oppassen, want het over het hoofd zien van regeltjes kan je flink wat geld kosten.” Daarom: 5 missers die horecaondernemers regelmatig begaan.