Het komt steeds vaker voor, werkgevers die hun medewerkers de optie bieden om flexibel te werken. Met de huidige technologie is het natuurlijk makker dan ooit om de werktijd én werkplek flexibel in te delen. En wist je dat dit zowel jou als werkgever maar ook jouw medewerkers voordelen oplevert?

Wie wil het nou niet? Je laptop op een warme zomerdag openklappen op je balkon of op zaterdagmiddag een paar uurtjes werken zodat je op woensdagmiddag een privé-afspraak kan plannen. Steeds meer werkgevers en medewerkers hebben in de gaten dat zij niet alleen van maandag tot vrijdag van 09:00 – 17:00 uur van toegevoegde waarde zijn voor een bedrijf, maar ook daarbuiten. Onderzoek laat zien dat inmiddels 3 van de 8.3 miljoen van de medewerkers en zelfstandigen flexibel werkt. Natuurlijk zijn niet alle beroepen geschikt voor flexibel werken. Toch is er een grote groep die het wel kan maar (nog) niet doet en dat is eigenlijk zonde.

Wat een geluk!

Je mag stiekem van geluk spreken als jij als werkgever flexibel werken stimuleert of toelaat. Jouw medewerkers worden hier namelijk gelukkiger van. Ze krijgen meer rust in hun vrije tijd, het gevoel van vrijheid neemt toe en, ook heel fijn, de stress neemt af! Stel jij je als werkgever flexibel op? Dan kun je meer waardering en medewerkerstevredenheid verwachten! Dat is toch wat jij wilt als werkgever? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de productiviteit, flexibiliteit en het concentratievermogen van je medewerkers. Op deze manier van werkgeven verbeteren het timemanagement en de prestaties van medewerkers, maar zijn ze ook beter in het halen van deadlines. Tijd voor actie dus want zo vang je wel heel veel spreekwoordelijke vliegen in één klap!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Niet alleen geluk, maar ook financieel voordeel

Ik hoor je al denken, ‘levert dat flexibel werken ook nog financieel voordeel op?’ Jazeker! Kijk dan vooral naar het economisch voordeel zoals het verminderen van vervoerskosten en de benodigde kantoorruimte. Als je medewerkers de mogelijkheid biedt om thuis te werken is er ook een kleinere kans op verkeersongevallen en verloren tijd die medewerkers kwijt zijn aan het reizen. Lees ook wel; files. En die files leveren vaak stress op wat uiteindelijk, in combinatie met de werkdruk en de slechte werk-privé balans, kan resulteren in een burn-out dus tel dat alles maar bij elkaar op…

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Flexibel werken-tool

Het is natuurlijk niet altijd makkelijk om van de een op de andere dag flexibel te gaan werkgeven. Maar om jouw bedrijf inzicht te geven in de mogelijke besparingen van flexibel werken heeft VodafoneZiggo de Vodafone flexibel werken-tool ontwikkeld. Met behulp van deze tool wil VodafoneZiggo het bedrijfsleven stimuleren om na te denken over de voordelen die flexibel werken met zich meebrengt. Zowel op sociaal maatschappelijk vlak als financieel. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Het vraagt alleen wat flexibiliteit van werkgevers, want voor niemand zijn de aanpassingen hetzelfde.

Met een beetje flexibiliteit kun jij als werkgever dus heel veel besparen en winnen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
09 april 2019 Door Marloes Goossens
Marloes Goossens

Meer gerelateerde artikelen

5 voordelen van het in dienst nemen van een AOW’er

04 juni 2019

Het in dienst nemen van een AOW'er levert voor jou als werkgever buiten een bak kennis en ervaring, ook nog ...

Lees verder

Het klantverhaal van… Helder! Personeelsmanagement

31 mei 2019

In de rubriek klantverhalen deelt Please de ondernemersverhalen van opdrachtgevers. Die 1.100 opdrachtgevers ...

Lees verder

Juriste van Please over het aannemen van de WAB

29 mei 2019

Gisteren is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ...

Lees verder

Businesscase: De bedrijfscultuur van Zappos

28 mei 2019

Bedrijfscultuur is een begrip dat je steeds vaker tegenkomt en met name door managers te pas en te onpas wordt...

Lees verder

7 tips voor een sterke klantrelatie

22 mei 2019

Een sterke klantrelatie is voor goed werkgeverschap erg belangrijk. Please geeft graag 7 tips voor een sterke ...

Lees verder

Seizoenwerkers en flexibiliteit in de agrarische sector

16 mei 2019

Seizoenswerkers en flexibiliteit, dé sleutelwoorden van deze periode. Asperges, maar ook aardbeien gaan als ...

Lees verder