Het komt steeds vaker voor, werkgevers die hun medewerkers de optie bieden om flexibel te werken. Met de huidige technologie is het natuurlijk makker dan ooit om de werktijd én werkplek flexibel in te delen. En wist je dat dit zowel jou als werkgever maar ook jouw medewerkers voordelen oplevert?

Wie wil het nou niet? Je laptop op een warme zomerdag openklappen op je balkon of op zaterdagmiddag een paar uurtjes werken zodat je op woensdagmiddag een privé-afspraak kan plannen. Steeds meer werkgevers en medewerkers hebben in de gaten dat zij niet alleen van maandag tot vrijdag van 09:00 – 17:00 uur van toegevoegde waarde zijn voor een bedrijf, maar ook daarbuiten. Onderzoek laat zien dat inmiddels 3 van de 8.3 miljoen van de medewerkers en zelfstandigen flexibel werkt. Natuurlijk zijn niet alle beroepen geschikt voor flexibel werken. Toch is er een grote groep die het wel kan maar (nog) niet doet en dat is eigenlijk zonde.

Wat een geluk!

Je mag stiekem van geluk spreken als jij als werkgever flexibel werken stimuleert of toelaat. Jouw medewerkers worden hier namelijk gelukkiger van. Ze krijgen meer rust in hun vrije tijd, het gevoel van vrijheid neemt toe en, ook heel fijn, de stress neemt af! Stel jij je als werkgever flexibel op? Dan kun je meer waardering en medewerkerstevredenheid verwachten! Dat is toch wat jij wilt als werkgever? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de productiviteit, flexibiliteit en het concentratievermogen van je medewerkers. Op deze manier van werkgeven verbeteren het timemanagement en de prestaties van medewerkers, maar zijn ze ook beter in het halen van deadlines. Tijd voor actie dus want zo vang je wel heel veel spreekwoordelijke vliegen in één klap!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Niet alleen geluk, maar ook financieel voordeel

Ik hoor je al denken, ‘levert dat flexibel werken ook nog financieel voordeel op?’ Jazeker! Kijk dan vooral naar het economisch voordeel zoals het verminderen van vervoerskosten en de benodigde kantoorruimte. Als je medewerkers de mogelijkheid biedt om thuis te werken is er ook een kleinere kans op verkeersongevallen en verloren tijd die medewerkers kwijt zijn aan het reizen. Lees ook wel; files. En die files leveren vaak stress op wat uiteindelijk, in combinatie met de werkdruk en de slechte werk-privé balans, kan resulteren in een burn-out dus tel dat alles maar bij elkaar op…

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Flexibel werken-tool

Het is natuurlijk niet altijd makkelijk om van de een op de andere dag flexibel te gaan werkgeven. Maar om jouw bedrijf inzicht te geven in de mogelijke besparingen van flexibel werken heeft VodafoneZiggo de Vodafone flexibel werken-tool ontwikkeld. Met behulp van deze tool wil VodafoneZiggo het bedrijfsleven stimuleren om na te denken over de voordelen die flexibel werken met zich meebrengt. Zowel op sociaal maatschappelijk vlak als financieel. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Het vraagt alleen wat flexibiliteit van werkgevers, want voor niemand zijn de aanpassingen hetzelfde.

Met een beetje flexibiliteit kun jij als werkgever dus heel veel besparen en winnen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
09 april 2019 Door Marloes Goossens
Marloes Goossens

Meer gerelateerde artikelen

Geopend tijdens een feestdag? Dit moet je weten

16 april 2019

Er staan weer een aantal voorjaarsfeestdagen voor de deur. Maar hoe werkt dat precies met het inplannen en ...

Lees verder

Het klantverhaal van… Splendeur Limousines

11 april 2019

Please bedient heel veel mkb bedrijven, in de meest uiteenlopende branches, die we graag aan het woord laten. ...

Lees verder

Hoe vind jij de juiste sollicitant?

04 april 2019

Het vinden van de juiste kandidaat vergt flexibiliteit en een dosis creativiteit van jou als werkgever. Grote ...

Lees verder

Het klantverhaal van… Opvallers

28 maart 2019

Please werkt samen met ruim 1100 ondernemers en is benieuwd naar hún ondernemersverhaal. Deze keer laten we ...

Lees verder

De greypreneur heeft de toekomst

26 maart 2019

De ene na de andere onderneming met jonge ondernemers popt op en dat lijkt misschien logisch, maar als je ...

Lees verder

Blog van onze HR specialiste

22 maart 2019

Het is weer tijd voor een blog van onze HR specialiste Malaika van den Eijnde. Deze keer vertelt zij over haar...

Lees verder