Eind mei verschijnt een whitepaper die de patstelling tussen werkgevers, vakbonden en politieke partijen over vast en flexwerk kan doorbreken. De whitepaper, een initiatief van payroll organisatie Please, geeft een verfrissend innovatieve kijk op de huidige problemen op de arbeidsmarkt en het verstarde denken hierover van werkgevers en werknemersorganisaties. 


De studie kwam tot stand met medewerking van experts waaronder Arjan van den Born, (professor Creative Entrepreneurship,Universiteit van Tilburg), Mathijs Bouman(journalist en econoom) en Geert-Jan Waasdorp (CEO van arbeidsmarktonderzoeksbureau Intelligence Group).

Flexibel in kunnen spelen op marktontwikkeling

Het is inmiddels bekend dat met name kleine ondernemers hun medewerkers steeds minder vaak een vast contract bieden. Zij willen zo flexibel mogelijk zijn om in te kunnen spelen op marktontwikkelingen. Aan de andere kant zoeken vooral lager opgeleide werknemers juist naar baanzekerheid in de vorm van een vast contract. Vakbonden en met name linkse politieke partijen concentreren zich in de discussie vooral op de rechtsbescherming van werknemers en nemen een hard en algemeen standpunt in met betrekking tot flexibel werken. Hun standpunten staan haaks op die van de werkgever.

Whitepaper

Jan Franken, directeur van Please licht toe: “De tegengestelde wensen en behoeften van bedrijven en hun personeel leiden tot steeds grotere spanningen en een patstelling in de dialoog tussen de sociale partners. Er moet op korte termijn echt iets veranderen om te komen tot een oplossing voor dit urgente probleem. De whitepaper beoogt dit en roept op de huidige arbeidsmarkt en de rol van vast en flexwerk compleet anders te benaderen.”

Introductie nieuwe intermediair

In de whitepaper wordt de introductie van een nieuw type intermediair voorgesteld, het zogenaamde ‘werknemersbedrijf’. Deze constructie maakt het mogelijk om de huidige kloof te overbruggen tussen werkgevers en werknemers in het mkb. De whitepaper wordt eind mei officieel gepubliceerd. Hierin is het concept van het ‘werknemersbedrijf’ uitgewerkt.

Terug naar Meer over Please  
06 mei 2014 Door Anne Berkers
Anne Berkers

Meer gerelateerde artikelen

Co-partner én ambassadeur van MKB Rotterdam Rijnmond

09 juli 2018

Onze collega Arno van Helvoirt, adviseur bij Please, maakt al geruime tijd deel uit van het netwerk van MKB ...

Lees verder

Het klantverhaal van…EMDO Verkeersregelaars

21 juni 2018

Dagelijks spreken wij veel verschillende ondernemers: onze klanten. Wij zijn trots op hun ambitie en drive en ...

Lees verder

Even voorstellen… Ivy van Alphen – adviseur intermediairs

05 juni 2018

Graag stellen we je voor aan Ivy van Alphen, zelfstandig ondernemer, maar sinds april dit jaar óók werkzaam ...

Lees verder

Het klantverhaal van… Smartprofile

18 april 2018

Please is trots op haar klanten en laat hen graag aan het woord. Iedere onderneming heeft immers een eigen ...

Lees verder

Het klantverhaal van Epurple

09 maart 2018

Please waardeert haar klanten: het ondernemerschap, de ambitie, de visie en het verhaal. Daarom laten we deze ...

Lees verder

5 payroll feiten en fabels

06 februari 2018

Over payroll doen nogal wat fabels de ronde: duur, slecht voor de medewerkers en vooral handig om onder ...

Lees verder