Je hebt een vacature en staat op het punt deze extern te verspreiden. Maar wacht even, misschien is de ideale kandidaat al gewoon bij jou op de werkvloer te vinden! Heb je wel eens overwogen om je vacature intern te verspreiden? Wij sommen de voor- én nadelen op van intern werven.

Voordeel: Je bespaart wervingskosten

Als ondernemer heb je het waarschijnlijk al druk genoeg. Het vinden van een nieuwe werknemer is belangrijk maar tijdrovend, zeker als je extern op zoek gaat. Je kunt een wervings- en selectiebureau inschakelen. Dit kost je minder tijd, maar de fees voor werving en selectie bedragen al gauw €3.000 tot €5.000 per keer en geven geen garanties. Deze kosten bespaar je als je eerst op zoek gaat naar een geschikte kandidaat binnen je bedrijf.

Voordeel: De medewerker kent het bedrijf

En jij kent de medewerker. Zo weet je precies wat voor vlees je in de kuip hebt en of deze persoon bij de functie past. Daarnaast heeft de medewerker al feeling met het bedrijf, de werkwijze én de collega’s. Maar let op! Het feit dat je elkaar al kent kan ook een valkuil zijn. Zorg ervoor dat het sollicitatiegesprek met de interne kandidaat niet over koetjes en kalfjes gaat. Bespreek de functie, jouw verwachtingen en vraag hoe de medewerker deze nieuwe functie invulling kan geven. En wellicht nog belangrijker: wees kritisch. Dit zou je immers ook doen bij een externe sollicitant.

Voordeel: Je vermindert het verloop binnen je organisatie

Doordat medewerkers intern mogen solliciteren is de kans een stuk kleiner dat hij zijn loopbaan elders voorzet. Medewerkers kunnen hun loopbaanwensen kenbaar maken en ambities komen (eerder) aan het licht. Hier kun je als werkgever op inspelen. Past de medewerker tóch niet in de vacante functie dan kun je wellicht verdieping of verbreding van de huidige functie bieden.

Tip van onze HR specialist:

 Neem een interne sollicitant altijd serieus. Niet in gesprek gaan met een medewerker is een gemiste kans! – Malaika van den Eijnde, HR specialist Please

Nadeel: Een interne sollicitant afwijzen behoeft meer aandacht

Of je de juiste kandidaat nu wel of niet vindt in je huidige personeelsbestand, de kans is groot dat je medewerkers moet afwijzen. Hoe doe je dat? Je wilt natuurlijk ook na de afwijzing nog samen door één deur. Allereerst is het noodzakelijk de interne sollicitatie vertrouwelijk te behandelen. Zo voorkom je een ongemakkelijke situatie tussen collega’s onderling na een afwijzing. Ten tweede is communicatie het sleutelwoord. Voer met alle afgewezen kandidaten een persoonlijk gesprek waarin je duidelijk uitlegt waarom de keuze niet op hen is gevallen. Geef ook aan wie de vacature wel zal vervullen en waarom. Maak na de persoonlijke gesprekken je keuze en onderbouwing kenbaar aan de rest van je organisatie.

Nadeel: Je creëert een nieuwe vacante functie

Als je intern op zoek gaat naar een medewerker voor je openstaande vacature, ontstaat er een gat op een andere afdeling. Je haalt namelijk iemand weg van zijn huidige positie. Ook hiervoor kun je op zoek naar een interne kandidaat, wellicht kun je de uren anders indelen of neem je een externe kandidaat aan.

Hulp nodig bij het organiseren van een goede (interne) sollicitatieprocedure? Neem gerust contact op met onze HR experts via hr@please.nl of 0492 – 388 869.

Anne Berkers Manager marketing en communicatie
Anne Berkers

Meer gerelateerde artikelen

Werkgeluk, maak er tijd voor

22 september 2020

Wat is werkgeluk en waarom is het zo belangrijk om hier aandacht aan te besteden, ook in de hectische tijden ...

Lees verder

Flex moet verder aan banden volgens commissie Borstlap

08 september 2020

Vanaf 1 september heeft politiek Den Haag haar werkzaamheden weer hervat. Grote kans dat ook de technische ...

Lees verder

Werkgevers, zet de pauzeknop uit en druk op PLAY!

26 augustus 2020

Je hebt een passie en een visie, je bent creatief, je durft risico’s te nemen en je hebt lef: jij bent een ...

Lees verder

Het ondernemersverhaal van PartyZ tijdens corona

20 augustus 2020

In dit ondernemersverhaal spreken we met Jan Dirk Zonnenberg, meestergenieter en eigenaar van PartyZ ...

Lees verder

Een leven lang leren: DOEN!

15 juli 2020

De noodzaak van een leven lang leren begint steeds meer door te dringen tot onze samenleving. Onze HR expert ...

Lees verder

Het ondernemersverhaal van… Wesa Tuinhout

09 juli 2020

Wij belden met Willie en Mark het familiebedrijf Wesa Tuinhout om te vragen hoe zij het ondernemen tijdens de ...

Lees verder