We kennen ze waarschijnlijk allemaal wel. Jonge ondernemers die, bij wijze van spreken, net afgestudeerd zijn en vol goede moed en energie een eigen bedrijf oprichten. Vaak worden zij door hun studie of vrije tijd getriggerd waarbij ze de behoefte signaleren aan iets wat er in hun ogen nog niet is. Deze behoefte zetten ze dan om in een ondernemingsplan en zo is het studentenleven binnen no-time verleden tijd en zijn ze ondernemer. De ene na de andere onderneming met jonge ondernemers popt op. Ook bij Please  zien we veel jonge ondernemers zoals WebNexus en WEvents. Je zou dus denken dat jonge ondernemers de toekomst hebben. Maar als je dan naar onze demografie kijkt, dan zegt die eigenlijk iets heel anders; ouderen hebben de toekomst! Sprout dook in de wondere wereld van het verschijnsel ‘greypreneur’. 

Het woord ‘greypreneur’ spreekt eigenlijk al voor zich: iemand die op latere leeftijd begint met ondernemen. Misschien heeft diegene er altijd al van gedroomd om een eigen bedrijf op te richten of is er iets op het pad gekomen waardoor de knop van de ondernemer ‘aan’ is gezet. Je weet het niet, maar één ding is zeker: iedereen heeft het massaal over alle jonge ondernemers, terwijl de ‘greypreneur’ in opkomst is!

Dat is eigenlijk helemaal niet zo gek als je kijkt naar de demografie. Al jaren is er sprake van vergrijzing. De greypreneur beschikt natuurlijk over jaren kennis en ervaring binnen zijn of haar vakgebied en laten we ook levenservaring niet vergeten. Dit zijn goede motieven, maar ook het feit dat we met zijn allen steeds langer door moeten werken voordat we met pensioen kunnen, werkt hier aan mee. Zou dit in combinatie met de flexibilsering van de arbeidsmarkt de opkomst van de ‘greypreneur’ verklaren?

Een aantal cijfers en feitjes over de ‘greypreneur’

Op de website Best Masters Programs is een infographic gepubliceerd op basis van onderzoek met betrekking tot het herinrichten van je carrière na je 50ste levensjaar. De cijfers liegen er niet om. Zo blijkt dat 4 op de 5 babyboomers langer door moet werken om financieel overeind te blijven terwijl ze genieten van hun welverdiend pensioen. 49% van de zelfstandig ondernemers zijn babyboomers, dit is de generatie die tussen 1940 en 1955 is geboren. En kennen jullie het fenomeen van de ‘gig economie’ nog? Dit wil zeggen dat je ontzettend flexibel werkt zonder enige contractueel vastgelegde vorm van werkzekerheid en verzekering. De oudere generatie heeft hier de meeste oren naar ten opzichte van andere generaties. Op deze manier genieten ze van hun oude dag én is het mogelijk om flexibel te werken. Komt dat even goed uit in de flexibele arbeidsmarkt van tegenwoordig.

De voordelen van oudere werknemers voor werkgevers

Ook binnen bedrijven wordt de groep oudere werknemers steeds groter door de vergrijzing. 60% van de werknemers in de leeftijd van 45 of ouder geeft aan dat zij leeftijdsdiscriminatie ervaren of gezien hebben op de werkplek. En dit terwijl oudere werknemers ook voordelen met zich meebrengen voor een werkgever. Denk hierbij aan kennis en ervaring, ze zijn geen jobhoppers, ze zijn gemotiveerd tot op het bod, de kans op uitval is minder én in Nederland zijn er voor deze groep, oudere werknemers van 56 jaar of ouder, loonkostenvoordelen voor werkgevers. Ben je benieuwd naar de voordelen van oudere werknemers? Lees het in ons kennisbankartikel.

26 maart 2019 Door Marloes Goossens
Marloes Goossens

Meer gerelateerde artikelen

7 tips voor een sterke klantrelatie

21 mei 2019

Een sterke klantrelatie is voor goed werkgeverschap erg belangrijk. Please geeft graag 7 tips voor een sterke ...

Lees verder

Seizoenwerkers en flexibiliteit in de agrarische sector

16 mei 2019

Seizoenswerkers en flexibiliteit, dé sleutelwoorden van deze periode. Asperges, maar ook aardbeien gaan als ...

Lees verder

Blog van onze HR specialiste

14 mei 2019

De term ‘functioneringsgesprek’ is algemeen bekend. Toch ben ik voorstander van de term ontwikkelgesprek. ...

Lees verder

1,2,3… checklist aannemen van vakantiekrachten

10 mei 2019

Ben jij van plan om deze zomer eindexamenkandidaten aan te nemen óf extra in te plannen? Pak dan deze ...

Lees verder

Ramadan op de werkvloer

08 mei 2019

Deze week is de Ramadan begonnen voor een half miljoen Nederlanders. Grote kans dat één of meerdere van jouw...

Lees verder

Het klantverhaal van… Dé Spellenwinkel

03 mei 2019

Please deelt op regelmatige basis ondernemersverhalen van zijn opdrachtgevers. Deze keer in klantverhalen: D...

Lees verder