Vorige week belde ik drie kwartier met een vriendin. Ze had wat tips nodig over het sollicitatiegesprek dat ze de volgende dag had. Eigenlijk wilde ze vooral even kletsen en druk doen. In mijn ogen leek het meer op het delen van haar zenuwen dan op het inwinnen van mijn advies. Eenmaal opgehangen met de ene vriendin, belt de andere vriendin om te delen dat de langverwachte date eindelijk gepland is! Erg druk en enthousiast begint ze te kletsen, ook door de zenuwen denk ik. Op mijn vraag: ‘Waarom ben je zo zenuwachtig?, antwoordt ze dat ze erg benieuwd is hoe hij eruit ziet, hoe het gesprek zal gaan en waarnaar hij precies op zoek is in een relatie. Kortom: ze is benieuwd of dit een match zal zijn. De ene vriendin is op zoek naar de juiste match op zakelijk vlak en de andere vriendin zoekt privé naar de ware. Allebei zijn ze hartstikke zenuwachtig. Is dit toeval, of lijken dates en sollicitatiegesprekken stiekem best veel op elkaar?

Zenuwen?

Tussen een date en een sollicitatiegesprek bestaan natuurlijk veel verschillen, maar ook veel overeenkomsten. In beide situaties weet je namelijk vaak niet wie er aan de andere kant van de tafel zit en waar deze persoon naar op zoek is. Welke vragen gaat hij/zij stellen en zijn de antwoorden die je geeft dan wel ‘goed’? Daarnaast is het zo dat je, in beide situaties, in een relatief korte tijd zoveel mogelijk over en van iemand wilt weten. Een sollicitatiegesprek is erg spannend voor de sollicitant. Maar waar je misschien niet bij stil staat, is dat bij een sollicitatiegesprek (net zoals bij een date) iedereen nerveus is, ook de werkgever die het sollicitatiegesprek voert.

Ondernemers zijn druk aan het ondernemen, weten welke collega zij zoeken om het team te versterken, maar het voeren van een sollicitatiegesprek is vaak lastig of spannend. Hoe bepaal je de juiste structuur van het gesprek? Hoe stel je een kandidaat op zijn/haar gemak? En zeker niet onbelangrijk: hoe stel je de juiste vragen? Ik zie werkgevers regelmatig worstelen tijdens een werving- en selectieproces en met name tijdens het voeren van gesprekken. Met een paar tips en handvatten wordt het voeren van zo’n gesprek al snel een stuk gemakkelijker en minder spannend.

Voorbereiding is key!

Een effectief sollicitatiegesprek kun je niet voeren zonder voorbereiding. Voorbereiding is dus key, zowel voor de kandidaat als voor de werkgever. Door vooraf het doel van het gesprek te bepalen heb je een rode draad in je gesprek die je helpt de rust te bewaren. Geef jezelf daarom al zo concreet mogelijk antwoord op de volgende vragen voordat je het gesprek voert:

  • Wat voor kandidaat zoek ik?
  • Welke karakter eigenschappen moet hij/zij bezitten?
  • Welke vragen stel je om erachter te komen of hij/zij deze eigenschappen ook bezit.

Gespreksmethodieken

Ook is het niet verkeerd om je te verdiepen in gesprekmethodieken. Er zijn talloze gespreksmethodieken die je helpen om het doel van het gesprek ook echt te bereiken. Allereerst is het belangrijk om zorgvuldig je vraagstellingen te kiezen. Vroeger stelde men voornamelijk vragen als: ‘Wie ben je?’, ‘Wat kun je?’, ‘Noem twee goede karaktereigenschappen’ of ‘Waarop ben je het meest trots in je carrière?’. Tegenwoordig stellen we moeilijkere vragen zoals: ‘Waarom moeten we juist jou kiezen?’ en ‘Waar zie jij jezelf over 5 jaar?’. Ik adviseer ook vaak om te vragen hoe de beste vriend(in) van de sollicitant hem/haar zou omschrijven. Op deze manier krijg je een persoonlijker en open gesprek.

Ook helpt het om de sollicitant te vragen naar concrete voorbeelden van zijn/haar competenties. Bijvoorbeeld: ‘Hoe reageer jij onder druk als je nog maar 3 uur hebt tot een deadline?’. ‘Of kun je een lastige situatie uit je vorige baan noemen en hoe je toen hebt gehandeld?’ Zo wordt je gesprek concreet en compleet. Dit wordt ook wel de STAR-methodiek genoemd. STAR staat voor Situatie, Taak, Actie en Resultaat. Je beschrijft/vraagt naar een situatie, wat de rol van de sollicitant hierin was, wat hij/zij vervolgens deed, waarom en wat het opleverde. Je kunt dit gemakkelijk oefenen om je nóg beter voor te bereiden op een gesprek.

Deze twee tips helpen je om het gesprek goed van start te laten gaan. Wil je ook tips om het gesprek succesvol af te ronden? Download dan deze superhandige infographic.

Schakel hulp in

Vind je het lastig om sollicitatiegesprekken te voeren? Ik kan je helpen om structuur in sollicitatiegesprekken aan te brengen en het overzicht te bewaken. Ook kunnen we samen het gesprek voorbereiden om eventuele zenuwen weg te nemen. Zo wordt het sollicitatiegesprek een succes en vind je de juiste match. En wie weet helpen mijn tips je ook wel tijdens dates? Want zeg nu eerlijk, dates zijn toch net sollicitatiegesprekken?

Anke van Alst
Please HR expert

Meer weten over de HR dienstverlening van Please? Neem gerust contact met ons op via 0492 – 388 888 of hr@please.nl

Anke van Alst HR expert
Anke van Alst

Meer gerelateerde artikelen

Dit is er veranderd voor werkgevers per 1 januari 2021

12 januari 2021

Per 1 januari 2021 is er weer van alles veranderd op het gebied van wet- en regelgeving voor ondernemers met ...

Lees verder

Nieuw jaar, nieuwe visie, nieuwe directie

08 januari 2021

Samen met Hans van de Ven vormen Jad Berad en Mark Mollen de nieuwe driekoppige Please directie. Wij spraken ...

Lees verder

Kerstspeech voor je medewerkers? Dit zijn de Do’s & Don’ts

15 december 2020

Kerstspeech voor je medewerkers in Corona tijd? HR expert Malaika vertelt jou de do's en don'ts voor een goede...

Lees verder

Het ondernemersverhaal van Celil Bedrijfsdiensten

15 december 2020

Het ondernemersverhaal van Celil Bedrijfsdiensten. Een bijzonder familiebedrijf in de schoonmaak dat zich ...

Lees verder

Please maakt werven en selecteren voor het MKB gemakkelijk

11 december 2020

Gemakkelijk en snel nieuw personeel aannemen? Dankzij een unieke samenwerking met softwarebedrijf Harver, ...

Lees verder

Het ondernemersverhaal van John Vermeulen Fietsplezier

16 november 2020

In dit ondernemersverhaal spreken we met John Vermeulen, eigenaar van John Vermeulen Fietsplezier, een ...

Lees verder