PLS-Achtergrond-o1

MKB Werkgeversmonitor 2022

Maar liefst een kwart van de MKB-ondernemers in Nederland ligt ’s nachts wakker van een tekort aan personeel. Zij hebben tegenwoordig enorm veel op hun bord liggen en dat geeft onrust, extra druk en verstoort de werk/privé-balans.

Dat blijkt uit de MKB Werkgeversmonitor van werkgeverspartner Please, een onderzoek uitgevoerd onder 306 MKB-werkgevers en 680 werknemers.

Benieuwd naar meer interessante inzichten? Lees snel verder of bekijk de infographic.

De 3 grootste zorgen van MKB Nederland

  • Personeelstekort
  • Verstoorde werk-/privébalans
  • Steeds veranderende wet- en regelgeving

2 op de 5 MKB’ers draaien zelf overuren ten tijde van personeelstekorten

Toch besteedt maar 1 op de 5 MKB’ers de personeelsadministratie uit en geeft maar 1 op de 3 MKB’ers aan (meer) werkzaamheden te willen uitbesteden om ruimte te creëren.

2 op de 3 werkgevers wil nóg meer verbeteren

Bijna een kwart van de MKB’ers (24%) wil medewerkers beter kunnen trainen en opleiden. Daarnaast willen veel werkgevers beter leren communiceren met hun werknemers én hen beter begeleiden. Vrouwen willen zich significant meer verbeteren op het begeleiden en aansturen van medewerkers dan mannen (31% bij vrouwen en 15% bij mannen).

Please MKB werkgeversmonitor Inwerken kost te veel tijd

Nieuw personeel inwerken kost te veel tijd

Het inwerken van nieuwe medewerkers is voor veel ondernemers een uitdaging. 35% van de MKB’ers zegt dat het inwerken veel tijd kost, terwijl ook één op de vijf ondernemers aangeeft dat die tijd er eigenlijk niet is.

 

45% van de MKB’ers worstelt met HR wet- en regelgeving

Ongeveer de helft van de MKB’ers is het ermee eens dat het veel tijd kost om op de hoogte te blijven van de meest recente regels en wetgeving over diverse HR zaken. Mannen geven vaker aan dat het veel tijd kost om op de hoogte te blijven van de meest recente regels en wetgeving over diverse HR zaken dan dat vrouwen dit aangeven.

Please MKB Werkgeversmonitor 2022 HR wet- en regelgeving lastig
Please MKB werkgeversmonitor 2022 MKB werkgevers geven zichzelf hoog cijfer

Ondernemer vindt zichzelf een goede werkgever

Ondanks alle personeelsuitdagingen geven ondernemers zichzelf een hoog cijfer, (gemiddeld een 8) als het gaat om goed werkgeverschap. Deze waardering wordt door werknemers bevestigd. Ruim 67% van de 738 ondervraagde werknemers geeft hun werkgever een rapportcijfer van 8 of hoger geeft.

Dit zeggen werknemers

1 op de 3 werknemers staat open voor andere baan

70% van de werknemers geeft aan tevreden te zijn met zijn of haar baan en helemaal op zijn of haar plek te zitten. 29% van de respondenten geeft aan tevreden te zijn, maar tegelijkertijd open te staan voor een andere baan. Maar 4% van de respondenten geeft aan niet tevreden te zijn met zijn of haar werk.

Salaris belangrijkste reden voor andere baan

42% van de ondervraagde werknemers geeft aan dat ze vertrekken bij hun huidige baan voor een beter salaris. Betere arbeidsvoorwaarden laat 16% vertrekken. Minder populaire redenen om te vertrekken zijn flexibelere werktijden (8%), betere inhoudelijke begeleiding (7%) of een meer betrokken leidinggevende (9%).

Leuke collega’s belangrijkste reden voor werkplezier

Collega’s zijn met stip de meest genoemde reden waarom respondenten tevreden zijn met hun huidige werk (66%). 60% van de respondenten geeft ook aan het werk inhoudelijk ontzettend leuk te vinden en daarom blij is met zijn of haar baan. Een goede derde is met 50% flexibele werktijden. Ook een betrokken leidinggevende (34%) en inhoudelijk goede begeleiding (24%) dragen bij aan werkplezier.

Meer over de MKB werkgeversmonitor

  • 1 onderzoek onder 306 MKB-ondernemers in Nederland
  • 1 onderzoek onder 680 werknemers
  • Bedrijfsgrootte varieert van 2 tot 250 werknemers
  • In meer dan 12 branches
  • Uitgevoerd door DirectResearch in opdracht van Please
  • Maart 2022

 

Benieuwd naar het volledige onderzoeksrapport?

Laat je e-mailadres achter en ontvang het onderzoeksrapport van de MKB Werkgeversmonitor 2022 binnenkort per mail.

Macbook-brandmovie

Wij zijn Please

En wij helpen ondernemers betere werkgevers te zijn. Samen maken we jouw onderneming sterker. Wij geloven in de meerwaarde van goed werkgeverschap. Omdat echt betrokken werknemers waarde toevoegen aan een bedrijf. Een onderneming verder brengen. Sterker maken.

Als werkgeverspartner ondersteunen wij ondernemers om hun rol als werkgever succesvol uit te voeren. Door alle zaken rondom personeel voor én met hen te regelen. Met alle benodigde expertise en tools. Met kennis van wet- én regelgeving. Met oplossingen voor flex, tijdelijk én vast. Met alles wat werkgevers echt verder helpt.

Wij zijn Please, dé werkgeverspartner.

Collage 10