Wat zijn werkgeversrisico’s?

Werkgeversrisico’s zijn risico’s die komen kijken bij het in dienst nemen van personeel. Wist je dat een zieke werknemer je al snel €200 tot €400,- per dag kost? En wat als een medewerker langdurig arbeidsongeschikt raakt? Een flink risico voor een ondernemer. En wat dacht je van een arbeidsconflict? Of de kosten die flink kunnen oplopen wanneer je een medewerker niet conform cao hebt verloond?

De belangrijkste werkgeversrisico’s

De belangrijkste werkgeversrisico’s zijn:

  • (Langdurig) verzuim
  • (Bedrijfs)ongevallen
  • Aansprakelijkheid
  • Boetes als gevolg van niet juist afdragen van loonheffingen
  • Arbeidsconflict

Verzekeren tegen werkgeversrisico

Er zijn diverse verzekeringen die je als werkgever kunt afsluiten om je risico’s te beperken. Denk bijvoorbeeld aan een verzuimverzekering, een aansprakelijkheids-, rechtsbijstand- of ongevallenverzekering voor werkgevers. Dit kan echter flink in de papieren lopen.

Werkgeversrisico uitbesteden

Wanneer je personeel inzet op basis van een payroll- of uitzendconstructie draag je het werkgeverschap en de bijbehorende risico’s over aan een externe partij: jouw partner in personeelszaken. Als ‘inlener’ van personeel heb je nog steeds bepaalde verantwoordelijkheden, maar de risico’s draag je grotendeels over. Dat is een geruststellende gedachte. En omdat externe partijen vaak een andere schaalgrootte hebben, kunnen zij zaken als verzekeringen goedkoper inkopen en risico’s beter spreiden. Daardoor zijn de kosten voor jou als inlener vaak een stuk lager dan wanneer je dit zelf zou dragen.

Ben je benieuwd of het overdragen van de werkgeversrisico’s aan een partner in personeelszaken ook iets voor jou is? Doe dan de test via onderstaande button en ontdek of het uitbesteden van je personeelszaken iets voor jou en je bedrijf is.

Doe de test
Marloes Goossens Marketing en communicatie
Marloes Goossens

Meer gerelateerde artikelen

Succesvol personeel werven in 4 stappen

Personeel werven, hoe doe je dat? In dit kennisbankartikel doorlopen wij graag met jou de 4 essentiële stappen voor het...

Verder lezen

HR cyclus

Kortgezegd bevat een HR cyclus alle fases die een werknemer binnen een bedrijf doorloopt, van instroom naar doorstroom ...

Verder lezen

HR cyclus – Uitstroom

Uitstroom heeft alles te maken met het vertrek van een medewerker. Dit vertrek, om welke reden dan ook, wil je als ...

Verder lezen

HR cyclus – Doorstroom

Doorstroom staat in het teken van het behouden en ontwikkelen van medewerkers binnen je organisatie om de kennis en ...

Verder lezen

HR cyclus – Instroom

Instroom heeft alles te maken met het aannemen van de juiste medewerker. In dit artikel zoomen we in op een goede ...

Verder lezen

Employer branding

Letterlijk vertaald is employer branding je ‘werkgeversmerk’. Hoe sta jij als werkgever bekend? Waarom zouden ...

Verder lezen